Värmen i Göteborg


Det fanns inte en ledig bil i hela Göteborg, så jag gick in till Hebbe Lelle för att få hjälp. Jag kan säga stt den hjälp du får i Göteborg är den hjälp du inte får i Stockholm. Här ringer ägaren av cafét sina taxipolare.Han sa även ”jag skulle skjutsat dig själv men jag är själv på café” och så bad han tusen gånger om ursäkt för att han inte kunde. Alltså vem gör så? Jo människor som inte är från min kära huvudstad. Den värme som jag möter utanför stressade Stockholm är helt makalös. Sen var cafét så mysigt. Jag åt en linssoppa och drack te medan jag missade mitt plan till Stockholm i brist på lediga bilar i stan.

Hur ser det ut i era städer? Är folk hjälpsamma och varma av sig? Önskar att jag kunde säga det om Stockholm.. 

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Värmen i Göteborg”


 1. Åååh! Underbart!
  Såg både kyla och värme i onsdags när det var snöstorm. Satt fast i köer i tio timmar, när det äntligen började rulla efter åtta… då dog min bil! 🙁 De två bilarna bakom mig körde om, för att komma hem. Där satt jag, med död bil och varningsblinkers påslagna, paniken och tårarna kom och det gjorde också tre hjältar! De kramade om mig, sa att allt skulle ordna sig och hjälpte mig att starta bilen igen med startkablar… Då började jag gråta ännu mer, människor är fantastiska! <3

 2. Men alltså såå skönt att höra någon som är från Stockholm säga det. När jag yttrar mig framstår jag bara som en bitch 😉 Håller fler stockholmare med? Det handlar ju inte om att stockholmare som personer är otrevliga, bara att klimatet är sådant. Kanske?

  PS. Boardade just ett flyg som ska ta mig till Delhi. Wow, har inte besökt landet sedan jag bodde där, var dödskär och hela det äventyret. Så kul att många av dina läsare hittade till mig under den tiden! Det var poppis att dejta en indier minsann…

 3. Elin skriver:

  Jag är från Norrland ursprungligen, har bott i Göteborg och Malmö och bor nu i Stockholm sedan 8 år. Jag upplever nog både positivt och negativt från alla ställen. Förra veckan när vi hade snöstormen såg jag verkligen det goda i många stockholmare. Det bars barnvagnar och rullstolar till höger och vänster, bjöds på fika i den fullsmockade tunnelbanevagnen från snälla passagerare trots flera timmars väntan. Det pratades med främlingar till höger och vänster. Byttes nummer och vänliga ord. När det inte gick några bussar från brommaplan var det en tjej som ringde dit sin kille som körde fram och tillbaka och lämnade folk på alla möjliga ställen. Bland annat mig! Tack! Jag tror att om man öppnar sina ögon finns det kärlek och omtanke även i Stockholm. Och består inte 75 procent av Stockholm av inflyttade ?

 4. Karin skriver:

  Vars är din fina kappa ifrån? 🙂

 5. A way of living skriver:

  Hahaha! Världens roligaste cafénamn, hebbe lelle. Love it!

 6. Malin skriver:

  Göteborgarna är helt underbara! Minns när jag i ösregn försökte ta mig till tågstationen från hotellet där jag varit på kurs. Det gick inte bra, med mitt lokalsinne var det iofs ingen överraskning. Hur som helst står jag snart fullständigt uppgiven och dyngsur från topp till tå på ett torg med människor som skyndar fram kors och tvärs runt mig. Då kliver en räddande ängel med paraply fram. En äldre herre som uppenbarligen hade uppmärksammat min ynkliga, vilsekomna figur och beslutat sig för att göra en insats. ”Har du gått vilse?” frågade han med glimten i ögat. Jag fick gå under hans paraply hela vägen till stationen och när vi kom fram visade det sig att han inte ens skulle dit.

 7. Malin skriver:

  Haha åh, jag älskar hebbe lelle, brukar fika där! Folk skyndar sig inte lika mycket i Göteborg som i Stockholm, tror det är därför.

 8. Em skriver:

  Jag bor i Göteborg! Jag har fått uppleva hjälpsamhet och värme från andra Göteborgare många gånger.

  Som en söndag förmiddag; jag hade precis köpt ett nytt svindyrt periodkort som jag inte hade registrerat än och upptäcker att set inte ligger i plånboken när jag ska stämpla. Jag inser snart att jag måste tappat det och börjar febrilt leta längst med vägen jag gått. När jag som bäst står och letar utanför affären jag köpte det på, kommer det fram två unga män och frågar vad jag letar efter. De hjälper mig med letandet. Den ene sätter tom plastpåsar på händerna och letar igenom den stora papperskorgen eftersom jag misstänkte att jag kunde ha slängt kortet av misstag. Vi hittade aldrig kortet men deras hjälpsamhet gjorde mig alldeles varm!

 9. Johanna skriver:

  Fattar ej grejen m att gnälla om Sthlm o typerna som bor där! Jag träffar nästan bara vänliga, varma o hjälpsamma typer. Senast igår hade jag ett jätte fint samtal m en hemlös kvinnan medan vi väntade på samma t-banan. Ytterst sällan är det någon stressig, otrevlig typ! O om det är det så handlar det oftast om nån nervös, nyinflyttad fb. ”lantis” som är så high strung för att hen ej vill bli påkommen m att ej va en inföding.

  Vi läcker det vi tänker, o går en bara runt o förväntar sej otrevligheter så är det oftast det vi kommer få också.

 10. Hmm skriver:

  Jag måste nog säga att även om jag hittar vänliga och hjälpsamma människor överallt så är det något särklit med GBG. Hela atmosfären i den staden skiljer sig åt mot resten av Sverige,

  Älskar er goa göteborgare och tack för att ni för det mesta alltid är vänliga och välkomnade för att inte nämna mycket omtänksamma. <3

 11. Malin skriver:

  Nu blev jag nyfiken, vet ni 08 or vem ”Hebbe Lelle” var? Eller är det bara i Götet man minns honom?

  • Elin skriver:

   Jag har skickat mitt nummer och sagt att hon är välkommen att ringa för ett förhoppningsvis givande samtal. Jag är alltid den som förlåter om det känns äkta.

   /Med vänlig hälsning, polis-Elin

 12. I lilla Älvsbyn i Norrbotten är vi absolut hjälpsamma 🙂
  Kom just hem från en utbildning i huvudstaden och jag måste säga att även om det är trevligt med storstadspulsen så är det förbaskat underbart att komma hem till lugnet och tystnaden! Här tar sig människorna tid att bry sig om varandra, det gör man inte i storstan ❤️

  Läser förresten Snacka Snyggt (den utökade o reviderade) eftersom jag fått förfrågningar om att börja föreläsa och bestämt mig för att ta steget och faktiskt föreläsa om min grava förlossningsskada. Älskar boken 🙂

 13. Hmm skriver:

  PS Nu krånglar mama igen så att det tar lång tid innan man ser det man kommenterat. 🙁

 14. Sofia skriver:

  Jag tycker serviceandan i Stockholm är jättebra.
  Men jag förstår vad du menar med klimatet. Klimatet i Sthlm är tråkigt, punkt slut. Malmö och Köpenhamn – jag föredrar stämningen och folket där 1000 ggr.

 15. Mia skriver:

  Testa att ta flygbussen nästa gång, går i princip lika snabbt som bil! ?

 16. Mia skriver:

  Testa att ta flygbussen nästa gång, tar i princip samma tid som bil från stan! ?

 17. Sofia skriver:

  Slarviga uttalanden, men fler än hon har varit kritiska mot polisen utan att bli personas non grata för det. Och om Malexander sa hon bara ”surt när polisen tycker synd om sig själva” vad hon nu menade med det. Men hon har ju knappast försvarar polismord eller våld. Storm i ett vattenglas tycker jag. Men bra att hon ger offentlig ursäkt till offer och anhöriga gällande Malexander.

  • Hmm skriver:

   Nu var det inte det hon sa (surt) samt att hon har väldigt tydligt i flera tweets utvecklat hur mycket och varför hon hatar polisen (inte lite kritiks som du vill få det att låta som).

   Hon har varit tydligt anitdemokratisk och grovt generaliserande med konspirations-inslag med sina hatiska uttalanden mot polisen.

   Men jag gillar hennes krönika och tycker att mycket tydligare avbön än så är svårt att göra och jag väljer att tro på henne trotts att hon inte sagt varför hon ångrar allt hat som hon hade mellan minst 2012-2014.

Lämna en kommentar