Riksdagen och sminkbortfall


Godmorgon mitt älskade folk! Hoppas helgen gav er energi för veckan som kommer. Jag är glad åt vintern. Ska bara köpa termobyxor och skit så jag kan gå all in i lek med barnen i snön. Jag har en vision av att jag ska hämta tidigt och ägna mig åt pulkaeftermiddagar med kidsen. Jag gillade strandeftermiddagarna som Matheo och jag hade innan Evelyn började på föris.

Nu ska jag på plåtning för ett pris jag är nominerad till. Jag vet bara att jag är bland topp 30 så det kan bli lite hur som helst. Jag skippade sminket idag, jag tycker det får mig att se så sliten ut och dessutom får jag inte lika många pussar från Matheo när jag har det. Han avskyr smink.Jeans och blus idag. Jag ska till riksdagen och träffa sjukvårds och hälsoministern Gabriel Wikström för att snacka vård för överlevare av sexuella övergrepp. De vet inte vart de ska vända sig idag. Det läggs heller inga pengar på det. Denna kedja av problem som sexuella övergrepp ger är så lång, jag attackerar en del i taget. Från undervisning i integritet för barn till vård av redan utnyttjade barn. Denna värld, denna värld… 

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Riksdagen och sminkbortfall”


 1. Lucy skriver:

  Hej Elaine!
  Stort tack och stor eloge för din kraft och ditt arbete.!
  Har du tips på hur man pratar med sina barn om vad som är ok och vad inte? Kanske har du skrivit om detta.
  Olika kön och olika ålder, trasslade mest till det när skulle berätta om Fula Gubbar o foto-nej o rätt värna egna kroppen..En kom med invändningar att behöver hjälp på förskoletoa och den andra blev rädd. Men hellre det än inget säga. Hursom, tacksam för tips.
  Mvh/ Lucy

 2. Lu skriver:

  Tack för det du gör för vårt samhälle ❤

 3. Jessika skriver:

  Tack för att du har ”kontakter” och kan lyfta de här frågorna. Var själv utsatt som barn under flera år, men berättade inget förrän jag var vuxen. Det blev många år av psykiskt lidande. Nu lever jag med en ständig stresskänslighet där jag inte kan ha ngt vanligt jobb. Inte ens säkert att jag någon gång kommer ut i arbete. Och det känns väldigt tråkigt. Mycket beror på att jag inte fått någon stöttning ifrån släkt utan istället känt mig som det svarta fåret som börjat prata om familjehemligheter…
  Men jag har själv fått det finaste man kan ha egna barn <3

  Ha nu en fin dag var rädd om dig!

 4. Diana skriver:

  Du ser så vacker ut utan smink, förstår att din fina M inte vill pussa på spackel. Men du är bra vacker med och utan. 😀
  Så det är en komplimang med andra ord.

  Lycka till idag och tack för ett viktigt arbete. <3

 5. Lina skriver:

  Åh vad jag önskar att jag kunde vara med i ditt jobb mot sexuellt utnyttjande…. men jag har liksom inget att bidra med, annat än min historia ?

 6. hege skriver:

  http://Www.stinesofiesstiftelse.no
  De har gjort enorm forskjell for voldsutsatte barn i norge! Ta kontakt med de?

 7. Erika skriver:

  Så fantastiskt bra och viktigt arbete! När jag arbetade inom psykiatrin så insåg jag verkligen hur vanligt det är. MÅNGA har ju tyvärr varit med om sexuella övergrepp i barndomen. Jag upplevde att det var en av de svåraste sakerna att hantera. Inte bara för att det är en så fruktansvärd sak i sig. Det är också något som vi inom vården kan för lite om. Det ingår inte i målbeskrivningen för ST-läkare eller AT-läkare (vad jag kan se efter att snabbt ögnat igenom målen även om det står något ospecifikt om hur psykisk hälsa påverkad av sociala faktorer), det står mycket lite i böcker på utbildningen osv. Eftersom det inte ingår i målbeskrivningar så får man inte gå kurser osv.Eftersom det vi inom vården jobbar med styrs genom olika mål och styrdokument måste ju förändringen komma från socialstyrelsen/politiker för att något ska hända.

  Ett lysande exempel på hur vi har förbättrat våra kunskaper inom vården är äldre. Genom forskning och tydliga mål och riktlinjer så har vården generellt blivit mycket bättre på att ta hand om äldre, ge dem rätt läkemedel osv även om det är långt kvar.

  Jag hoppas verkligen att ministern lyssnade. Tyvärr har det i hans tidigare uttalanden låtit som att han inte alls har förstått.

Lämna en kommentar