Söndagschill och Gustavs mobilregler


Barnen börjar bli så stora att Gustav och jag äntligen kan få tillbaka vår gemensamma säng. Vi har nästan varit särbos hemma sedan Evelyn föddes. Men nu börjar både Evelyn och Matheo kunna sova själva och det betyder att Gustav och jag kan få sova ihop igen. Igår när jag gick och la mig så kom Gustav in och såg mig scrolla på instagram.

Gustav: Inga mobiler i sovrummet!

Jag lyser upp: Är det sant?! 

Gustav ler: Japp. Nu har vi blivit av med barnen, då ska vi inte natta mobilerna innan vi somnar.

Jag lägger ifrån mig mobilen och Gustav håller om mig. Sen slår det mig att det var flera år sedan vi somnade på det här sättet. Att man tänker och sakta blir sömnig av sina tankar istället för av det man ser på mobilen. Tankarna blir suddiga inte det man ser på mobilen. Det kändes som 2008 och allt jag kände innan jag somnade var Gustavs arm om min midja. Snacka om att jag sov gott.

Testa det ni med. Inga mobiler i sovrummet. Jag tror det är en riktigt brs investering för förhållandet men också välmåendet om man är singel. Läs en bok eller läs bara dina tankar. Tänk på dan som har gått och på hur du vill att nösta dag ska vara.❤️

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Söndagschill och Gustavs mobilregler”


 1. Mollan skriver:

  Tror du har helt rätt. Känner att jag liksom glömt av vikten att ha tråkigt, bara vara. Såfort det är en sekunds paus eller väntan kommer jag på mej själv med att surfa runt utan egentligt intresse. Ser på mina små barn – hur de bara ÄR helt i nuet. Hur så många föräldrar är helt insjunkna i sina mobiler medan barnen inte har något ”skydd” att gömma sig bakom – de får snällt stå och vänta/tjata/acceptera få hummande till svar på allt. Bara vänta på att få va viktigast liksom.

  Får lite panik att våra barn snart själva kommer ha mobiler som de sitter med jämt och bara har tid med oss föräldrar mellan scrollandet.

 2. Charlotta skriver:

  Och jag som är cirka ett decennium äldre än vad du är (om nu det har någon betydelse?), aldrig har ägt en smartphone och dessutom alltid stänger av både dator och mobil innan jag går och lägger mig förundras över att det finns andra sätt att somna än av sina egna tankar. 😉

 3. Det bästa med en ny iphone – att man kan ha ”night shift” på och skärmen inte är lika stark då 😉 Haha… Faktiskt så spelar jag ibland candycrush tills ögonen går igen. Men oftast ser jag och Mumin på ett avsnitt av någon serie (under ett års tid var det Vänner, nu är vi inne på New Girl) och somnar sedan i varandras armar.

 4. L skriver:

  Lyckades i samband med att vår dotter föddes få min sambo att börja läsa på kvällarna och slopa plattan/mobilen. Så nu läser vi tillsammans sida vid sida varje kväll och somnar i sked. Och alla som pratar om att man inte får sova tillsammans när man fått barn, vi sover mer tillsammans sen vi fick barn 🙂

 5. Emelie skriver:

  Hm. Jag tror också det är bra. Men för någon som tänker på säkert 20 olika saker i minuten och inte alls kan stänga av huvudet är det otroligt svårt/jobbigt/frustrerande/uppiggande att ligga och bara tänka. För jag tänker SOM FAN. På allt. På inget. Jag tänker på en sak medan jag pratar om en annan, för att sedan tänka på något annat och notera vad de runtomkring gör samtidigt som jag hör någon säga något långt där borta osv osv. Min hjärna är kaos. Blir stressad av allt jag tänker för det är som tusen myror i min hjärna. Så för mig skulle det inte gå att bara ligga och tänka innan jag somnade, för det är så jag INTE kan somna. Haha 😀

  • Hanna skriver:

   Känner igen mig många gånger. Men det kanske är just mobilen du inte behöver. Stäng av den redan vid 19/20. Inte massa intryck från alla olika flöden utan lugn nervarvning. Och ett tips jag alltid kör är att jag ENBART fokuserar på andningen när jag väl ska somna. ”Andas in, andas ut”. Börjar jag tänka på något annat så får jag skälla på mig själv i huvudet. Haha! Funkar alltid! 🙂

 6. Hanna skriver:

  Jag har också kört så ett tag. Fixar med alarm och allt innan jag går till sovrummet. Sen får den ligga bredvid mig orörd. Älskar det! Tittar på mobilen tillräckligt under dagen. Tyvärr har min sambo inte annammat det helt än. Men jag njuter oavsett. Bara att få ligga och mysa bredvid honom <3.
  Jag måste även säga att ni måste ha ett starkt förhållande. Inte sovit ihop på 2 år och att du inte ens reflekterar över det. Här känner jag att mys och nätter ihop är det vi delar som gör att vi fortfarande har kärlek kvar trots småbarn, jobb, hem och allt annat. Ibland undrar jag hur man ska göra för att inte tappar bort varandra på vägen?

 7. J | Noees och Amandus studietokiga mamma skriver:

  Jag skulle säga att jag nog är beroende av telefonen. Men det beror kanske vad man jämför med. Jag skäms över att ta upp telefonen när man sitter i lekparken. Det känns som ett extremt stort no no fastän jag så klart också halkar dit ibland. Tycker det ser så hemskt ut när barnen springer fram och tillbaka till bänkarna och föräldrar sitter med sina lurar på rad, mumlar ett mmm/ja när de ber om uppmärksamhet och de inte ens lyfter på blicken. På kvällarna stänger jag av den och lägger på laddning i köket, när vi lägger oss så lägger vi oss för natten. Men då har vi fortfarande barnen i vårt sovrum i egna sängar så det är mycket därför. Det är en fin balansgång det där. Har ingen användning av datorn längre, telefonen fyller ju de funktionerna numera. Men iom att man kan göra så mkt olika saker med sin telefonen är det också lätt att använda det (som verktyg) och plocka upp det titt som tätt för att få den där nära hjälpen.

 8. Camilla skriver:

  Det här gjorde jag för cirka ett halvår sen, en nära kompis är sjukskriven på grund av utmaning och en av alla små saker hon skulle förändra va just att lägga bort mobilen. Ja skojar inte när ja säger att ja hade abstinens första veckan den flyttade ut… låg å funderade om ja inte skulle kolla en gång till. Knäppt.
  Ja är fortfarande gift med min telefon övriga timmar (ja jag är singel) men numera saknar ja den iaf inte på sängborden. Funderar på att ta de ett steg till och alltid lägga bort den från 22… men inte riktigt där ännu.

 9. E skriver:

  Har aldrig med mig mobilen till sovrummet på kvällen, men är sugen på nästa steg i utmaningen, dvs släppa mig fri en ännu större del av dagen. Kan du inte ha en utmaning i bloggen, ungefär som din squat challenge, fast skärmfri tid challenge, som trappas upp?

Lämna en kommentar