Almodovar och Stefan


Gud vad skönt det var att möta upp Stefan ikväll. Ni vet Gustav och jag pratar, sen löser vi det. Gustav hade redan tänkt på hur mycket jag har jobbat och uppmuntrade mig att ha lite Stefantid så det blev det. Vi såg Almodovars senaste. Jag älskar ju hans filmer, denna hette Julieta.Men näe, jag gillade den inte. Den kändes alldeles för manusbunden, som att man dubbat det spanska talet med spanskt tal. Det var så få autentiska tillfällen. Jag gillade när ett par skulle skåla och kvinnan råkade dricka innan hon skålade och blev generad. Skrattat därefter var så fint. Helt betydelselös för storyn i filmen, men autentisk. Jag blir inte klok på denna känsla. Jag grät vid tre tillfällen under filmens gång. De tillfällena drabbade mig, men jag tycker ändå filmen var dålig. Precis som när jag läste boken Kvinnan på tåget. Jag kunde inte lägga ifrån mig den, tyckte boken var spännande och drömde om karaktärerna. Men jag tycker ändå att boken var dålig. Det var ingen läsupplevelse. Visst kan det vara så?

Almodovar gör underbara filmer men jag undrar om han börjar tappa det? Som Paolo Coelho. Älskade hans böcker förut men nu känns han såg gubbig. Någon som känner som jag och någon som har samma kluvna känsla till Julieta?

Nej nu måste jag sova. Nyhetsmorgon 07.15 i morgon! Godnatt mitt fina folk! 

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Almodovar och Stefan”


 1. Oh vad bra att du påminde om Nyhetsmorgon. Det fick mig till och med att ta reda på om man kan ha Tv4-play i AppleTV, eftersom jag bor i Finland…. Och det KAN man! Sitter nu här med nyhetsmorgon i HD istället för hackig streaming på min laptop. SÅ NÖJD! Fattar inte att jag inte tagit reda på detta tidigare.

  Du var förresten supersnygg i din vita outfit!

 2. Casa Annika skriver:

  Nja, jag tyckte inte heller så mycket om Julieta… faktum är att jag hade glömt att jag sett filmen, tills du skrev om den här. Men har du sett Almodóvars La piel que habito? Helt otrolig film!

 3. IdaHo skriver:

  Jag måste nog tvärtom säga (skriva) att blir jag berörd av en bok eller film så tycker jag att den är väldigt bra! Om det går på automatik eller inte har jag dock inte reflekterat över. Men blir jag berörd har man nog mig på kroken 😉

 4. Kerstin skriver:

  Köpte precis senaste Coelho bok i Frankfurt flygplats och efter att ha läst några sidor så funderade jag över att lämna den på planet?Tyvärr så tappar många just autenticiteten och går in i produktionen. Då är det kört.

Lämna en kommentar