Dags att rodda för romanen


Jag fick i uppgift att köpa blädderblock och börja rita. Tydligen är själva romanen bara toppen av ett isberg, jag som författare ska veta mer om karaktärerna än det som skrivs. Mycket mer. Om nån frågar mig ”Hur hade Siri reagerat om hon vunnit på lotto” så ska jag kunna svara på det utan att lotto för den sakens skull är ett scenario i boken. Förstå, vilket jobb. Usch jag avskyr verkligen skelett. Och jag har ingen lust att skriva om jag inte vet att det kommer bli en bästsäljare eller slå internationellt. Det kanske inte blir fallet, men det är i alla fall så jag måste tänka för att ens ge mig på skiten. Jag kallar det skit för jag gillar inte struktur, avskyr bara ordet… Struktur…

Men Gustav är supertänd på struktur och ser fram emot romankvällar hemma då vi diskuterar karaktärerna i boken, kronologin, vad som händer när och så vidare.

Tänk om ni är med i början på något riktigt stort. Tänk om det blir VÄRSTA boken som säljer Läckbergvolymer. Coolt! Och tänk om en enbent tax blir den enda som köper boken av misstag. Haha, allt är möjligt.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Dags att rodda för romanen”


 1. Semmelmamman skriver:

  Kämpa på, längtar redan efter att få läsa din bok. Kram

 2. Yaca skriver:

  Kan inte sluta täbka på den en en enbenta taxen som skulle köpa ett paket socker men kom hem med din bok istället.

  Kan inte sluta garva. Tack för dagens bästa skratt 🙂

 3. Charlotta skriver:

  När det känns för jobbigt så kan du tänka på vilken fördel du har som redan har en upparbetad förlagskontakt att bolla med och få råd av kring vad ditt manus behöver för att hålla hela vägen. Utan den kontakten så hade Ventilen kanske aldrig fått en chans. Vadå, jag bitter bara för att mitt 400-sidiga manus, som var tänkt att bli första delen i en trilogi, har blivit ratat av alla som ens jobbar i närheten av ett förlag? Inte då! 😉 Hoppas du lyckas bättre, vilket jag är säker på att du kommer att göra. 🙂

  • Caja skriver:

   JK Rowling fick Harry Potter ratad av massvis av förlag, kan väl säga att de som ratade HP djupt ångrar sig nu. Fortsätt bara, förr eller senare kanske det dyker upp någon som ser potentialen i ditt verk. Om inte annat, fortsätt slipa på den så den blir ännu bättre 🙂 Lycka till!

  • Jennie skriver:

   Åh vad spännande! Hoppas verkligen du hittar rätt förlag snart! Jag är snart där också. Vet du varför den blev ratad? Vad fick du för feedback? Jag blev jättenyfiken på det och skulle gärna läsa ett kapitel, gud vad roligt!

 4. Fan vad härligt att du delar med dig av detta ändå Elaine! Det tackar jag för 🙂

  Och herregud ja, kan tänka mig att det är rätt stor skillnad på att skriva skönlitteratur och fakta. Men du har i alla fall en talang och känsla för språket, det kommer man ju långt med. Lycka till med planerandet nu. Se det som en rolig sak att lära känna karaktärerna på djupet – som om det var verkliga människor du träffade 🙂

 5. Jennie skriver:

  Och jag är tvärtom – om bara EN enda människa där ute älskar min bok och säger ”vet du hur bra den var, jag kunde inte lägga ifrån mig den. Gud vilken talang du har (etc)” så har jag lyckats. Alla tusentals timmar jag suttit med den sedan idén kom när jag var fjorton år gammal (nio år nu). Jag vill inte sitta i soffan hos Malou eller gå på presskonferenser eller läskiga signeringar, jag vill bara skriva en bok jag är dödligt stolt över. Ser jag den i hyllorna kommer jag spricka. Ser jag den i någons Instagramflöde exploderar jag nog av glädje. Men om någon säger till mig att det var en fantastisk bok och att de älskade den… Då kan jag dö lycklig.

Lämna en kommentar