Det är kul att vara egenföretagare


Älskar denna bild av henne. Vi pratade en massa oglamorösa saker som småbarnsmammor är med om som när jag nosade lilla Astrid i nacken och bara drog in den mysiga ”bebisdoften”. ”Tuttsvett Elaine, det är det det är!” sa Ida och jag svarade, att det var jädra bra tuttsvett så luktar inte mitt. Man skulle tro att Ida är skadeglad här, men hon är bara härlig. Garvar åt mina tankar på tuttodörer.

Vi hade funderingar på att öppna butik i Sturegallerian, men det är inte jättemånga shoppingpåsar som jag ser folk gå omkring med. Jag undrar hur shoppingtendenserna ser ut på Sturegallerian.

Den undrar jag om ett sånt här inlägg ger mammor dåligt samvete. Att se företagskvinnor amma och företaga samtidigt. Jag tycker man ska göra precis som man vill och känner att man mår bäst av. Man har barn en kort tid, sen blir de vuxna. Jag vill ha fyra barn, men jag vill också ha oceaner av tid för dom. I dagsläget går inte det ihop riktigt. När andra blir stressade av att jag ammar och jobbar samtidigt så blir jag stressad av de som kan vara mammalediga i ett år. Jag vill också vara en sån mamma.

Därför kan det vara skönt att träffa sånna som Ida eller kanske Isabella. Folk som roddar barn och företag precis som jag och det blir varken skuldkänslor eller höjda ögonbryn.

Vad blir ni stressade av? Alltid intressant att höra.

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Det är kul att vara egenföretagare”


 1. Em skriver:

  Jag älskar att vara i tid men stressas av när min man och barn sinkar mig.

 2. Susanna skriver:

  Om min dotter tog flaska (som min son och Idas Astrid) skulle jag gärna pumpa ur bröstmjölk och börja jobba lite – kanske halvtid. Dock vägrar hon detta och ätet varannan timme dygnet runt… så här får jag vänta tills hon kan äta några mål mat per dag. Hon är fem och en halv månad just nu.

 3. J skriver:

  Jag tycker att människor måste sluta vara så dömande och hårda mot varandra. Ett barn påverkas i det långa loppet av en otrygg oälskande hemmiljö, inte hur länge föräldrar varit hemma/jobbat eller om de ammas/får flaska. Alla måste utgå vad som fungerar bäst för en själv. Det är inte ett lätt jobb att vara förälder och vi borde peppa varandra istället för att leta fel. Älskar att du peppar i din blogg!

 4. pecawe skriver:

  Jag blir stressad när jag inte har kontroll. Jobbar på att få en mer avslappnad attityd och tänka lite mer ”varför inte?” och ”vem bryr sig om 100 år?”

 5. pecawe skriver:

  Blir stressad av att inte ha kontroll. Jobbar på att bli lite mer avslappnad och tänka ”varför inte?” och ”vem bryr sig?”

 6. Helene skriver:

  Som anställd kunde jag vara hemma 6 år med mina 3 barn hade inte velat göra något annorlunda. Nu är jag 50 och har 17 år framför mig att kunna starta företag eller vad jag vill. Barnen är 23,26,27. Varför göra båda sakerna samtidigt när det finns tid för både och?

  • Ewa skriver:

   Många likes från mig, jag tror inte heller att man kan göra allt samtidigt utan att någon blir lidande.

  • Annica skriver:

   @Helene: kanske för att man älskar sitt jobb? Kanske för att som person de facto inte klarar av att ”bara” vara mamma och behöver annan typ av stimulans. Det ska vara ok också! Precis lika ok som det ska vara att känna absolut tillfredställelse av att vara enbart hemma med sina barn.
   Så DÄRFÖR gör en del båda samtidigt. Punkt.

 7. J skriver:

  Blir stressad över att många kvinnor föder utan komplikationer medan andra får men för livet. Orättvist.

 8. Johanna skriver:

  Ögonen tåras. Tänk när jag sjukskriven (pga trötthet) tog med min fyraveckorsbebis på stan för att överbevisa mig själv att jag inte alls var en mesig förstagångsmamma… Herregud.

  Som tur är tog det bara mågra dagar för mig att må bra och en månad att må helt bra. Idag är hon 6.5mänader. Älskar mammalivet! Och idag gör jag inte saker som vi borde utan tar det i vår takt. Jag får vara en stressig förstagångsmamma. Just nu njuter jag mest. Tacksam att få vara hemma med min lilla skatt. Vill ha två till. Älskar barn. Tänk att sottern jag drömt om är här!!

  Jag stressas av att sakna struktur och att känna att jag inte byggt upp en struktur på jobbet. Jag stressas av för mycket folk.

  Det fanns en tid när ledighet stressade mig. Idag är jag lycklig, på en bra plats i livet, så nu njuter jag.

  Tiden stressar mig, som går så fort.

 9. You know who skriver:

  Just nu så är det massor med stress men det är allt i-landsproblem delux. Jag har ändå tappat 10% av min kroppsvikt i ren stress på min alltför tunna kropp. Jag ska bla flytta.

  Men, jag vet ju att allt detta kommer sluta bra så jag håller på att tagga ned lite. 🙂

 10. Theres skriver:

  Jag blir stressad, eller kanske mest frustrerad, av alla unga tjejer som börjat skaffa barn. Jag bor på landsbygden och här verkar det vara en trend att skaffa barn så fort man gått ut gymnasiet. Jag är 23 år och har minst två jämnåriga från samma (lilla lilla) kommun som är tvåbarnsmödrar och en hel hope tjejer som skaffat barn innan de ens fyllt 22. Jag blir stressad av att det i princip blivit en trend och att tjejerna inte satsar på sig själva och deras karriärer först, de kan förvisso vilja ha barn så tidigt men när ska de få tid att utveckla sig själva när de helt plötsligt måste lägga fokus på att utveckla någon annan? Det gör mig otroligt stressad.

  • Johanna skriver:

   Vad tungt det måste vara att bli stressad över andras situation. Passa på att fokusera på dig själv så kanske du mår bättre! Det låter väldigt dömande av dig. Deras barn är deras val. Kram

 11. Elin skriver:

  Jag försöker tänka. Kommer jag ångra detta beslut när jag ligger för döden om förhoppningsvis massor av år? Ett av det jag kom fram till var att jag inte vill ångra småbarnsåren. Så mitt företag ligger vilande och jag har en vanlig anställning med massor av flexibilitet. Känns superbra för mig. Behöver inte göra det för någon annan.

 12. Sandra skriver:

  Jag blir så satans stressad över alla dessa ” fitnessmammor”. De som 1 vecka efter förlossningen postar bilder från gymmet med bebisen liggandes bredvid. Det läggs ut bilder några timmar efter förlossningen på mammans kropp, är man smal direkt så är man ”grym” och ”jävligt bra”. Alltid denna jävla kroppshets bland oss kvinnor! Kan vi inte bara sluta att kroppshetsa hela tiden?

Lämna en kommentar