Lyckan med Matheo


Jag måste ha mer ensamtid med båda mina kids. Man är så bra på att boka dejter med Gustav och sig själv. Men jag måste få in dejter med barnen också. Det är ju fint att vara hela familjen, men också kul att få en egen relation sinsemellan. Jag älskar att se när Matheo och Evelyn har det. När dom skrattar och leker ihop. Hoppas att dom alltid kommer ha en bra relation. 

Hur är det med er? Tänker ni på att hänga alla tillsammans men också tu man hand ibland?

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Lyckan med Matheo”


 1. LH skriver:

  Just nu har jag/vi bara ett barn, men ett till på g till våren om allt går som det ska. Tänker redan nu mycket på att jag vill försöka ha ensamtid ofta med första barnet även efter andra är fött. Tror det är viktigt.

  Har mycket varma minnen från stunderna ensam med både mamma och pappa under min uppväxt. Vill innerligt ge det till mina barn med om jag kan. Plus familjetid såklart.

 2. Sofia skriver:

  Sen 6 månader tillbaka har jag och mannen försökt att dottern på snart 2 får övernatta hos Farmor och Farfar medan vi får en kväll och en morgon för oss själva. Sen har jag mycket ensamtid med henne i veckorna så på helgerna får hon ensamtid med sin pappa. Vi brukar nästan varje helg åka och bada tillsammans och det är jätte kul! ?

 3. Maja skriver:

  Jag är ensamstående och tänker mycket på att det skulle kännas så konstigt att träffa någon och inte kunna ägna lika mycket egen tid själv med mitt barn… Jag kan absolut sakna att ha en ”pappa” till barnet och umgås som i grupp med mitt barn, men samtidigt skulle det kännas så konstigt att inte få ha sonen för mig själv… Anar en riktig svärmorsmardröm här i mig nu, hehe

 4. Mimmi skriver:

  Har du sett den här musikvideon av en tredjeklass som handlar om ”stopp min kropp”? Så fantastiskt bra! Ville bara tipsa dig! Blir så glad när det görs bra saker som det här 🙂 http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/859434-elevernas-musikvideo-har-ett-starkt-budskap-nu-gor-den-storsucce

 5. Mimmi skriver:

  Här är länken till youtube-klippet också, istället för bara nyheter24-artikeln.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ha7p7n9otcc

  Alltså en låt och musikvideo om barns integritet, av barn! Love it! <3

 6. pecawe skriver:

  Superviktigt! Även om en frestas att göra saker allihop tillsammans hela tiden, vilket är supermysigt, så är det mycket värdefullt att skapa ensamtid med ett barn i taget.
  Ibland kanske en försöker för mycket dock. Kommer ihåg när jag och äldsta dottern, som då var 6 år, var i London utan resten av familjen. Hela resan frågade hon varför inte de andra fick hänga med och att hon längtade efter dem ???

 7. Louise skriver:

  Hade tidigare ambitionen att göra detta. Och har varit iväg på en mamma/son resa till huvudstaden med respektive (för 7 och 4 år sedan…).

  Inser att jag inte behöver sätta ribban så högt, en fika på stan räcker bra. Men det är viktigt för både vuxen och barn.

 8. Emelie skriver:

  Blev så himla glad när jag stötte på denna på Facebook. Hoppas du vill titta på den ? https://www.facebook.com/umeakommun/videos/10154027733623191/

 9. Kerstin Sörbom skriver:

  Med nu vuxna barn kan jag fortfarande se att egentid inkl resor med en dotter i taget har varit heeelt oväderliga. Ha fokus på en dotter i taget, lär känna henne som individ och de fick ha egentid med sin mamma. Älskade det och gör det fortfarande.

 10. Lina skriver:

  Egentid med barnen tror jag är jätteviktigt! Vår äldsta har nu blivit storasyskon. Förändringen i familjekonstellationen visade sig först i att hen blev arg och sur ofta. Men nu har hen börjat säga vad det är som är fel: Jag saknar mamma. Att få vara själv med mamma. Åh mitt ❤️! Så nu ska vi göra något bara vi! Småsyskonet får vara hemma.

Lämna en kommentar