Svartsjukan på exflickvänner


Bild 2015-08-05 kl. 11.54

Igår satt Gustav och jag och pratade om ex. För första gången i vår relation så berättade han mer än han någonsin gjort. Inte för att det varit en hemlighet tidigare utan för att han känner mig så väl att jag inte varit mogen för viss information. Oavsett hur gifta eller sammanflätade vi är så har jag ändå velat klösa ögonen ur hans exflickvänner förut. Sjukt omoget, jag vet. Men jag känner inte så längre. Jag har mognat.

Han trodde att jag hade varit kär fler gånger än honom. Jag trodde också det. Jag är mer av en romantiker än Gustav, ändå så är han väldigt romantisk mot mig. Men så berättade han om en tjej som han hade starka känslor för.

Gustav: Jag kände verkligen att det här… det kan bli något. Jag kan se mig själv med henne.

Jag himlar med ögonen: Men wow, vart var det här någonstans?

Gustav: Mallis.

Jag: Jaha. Vad var det med henne då? Kände hon samma sak?

Gustav: Det var bara en känsla och jag tror den var ömsesidig. Sen kunde jag tänka tillbaka på det en lång tid och undra om det ändå inte kunde ha blivit något.

Jag känner mig en smula svartis men håller upp fasaden: Jaha.. vad jobbigt.

Gustav: Ja, det var lite jobbigt…

Jag: Hur gammal var du?

Gustav: Elva år.

Jag gapskrattar av lättnad.

Gustav himlar med ögonen: Vad taskigt, den där lilla pojken var ju jättekär.

Jag ler: Ja, stackars lilla pojken!

Gud vilken lättnad!!!

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Svartsjukan på exflickvänner”


 1. Meen åååh! <3 Mitt ex var galet svartsjuk. "Vem har du pratat med idag? Vad har du gjort? Med vem? Tyckte du han var snygg? Skulle du ligga med honom?" Gaaah! Skönt att vara singel haha!

 2. Johanna skriver:

  Fick först ont i magen av inlägget, men sedan gjorde det mig varm, haha tack <3

  Har han någonsin problem med att du berättar om relationer på bloggen? Jag skulle känna så som du skrev där ovan. Heeemskt.

  • apolonia skriver:

   Jeg tror ikke, at Elaine skriver om Gustav uden først at sige det til ham. Elaine er loyal.

   • Johanna skriver:

    Det tror jag inte heller 🙂 och jag tänker att han säkert inte är svartsjuk av sig, för då skulle hon väl knappast blogga så. Men liksom… Undrar ändå om han någon gång tyckt det varit jobbigt.

 3. apolonia skriver:

  Pragtfuld !!!!!!!!!!!

 4. apolonia skriver:

  Min man ville aldrig tale om sine eks. (måske var der aldrig nogen….?) Han var 31 da jeg mødte ham. Jeg var 22 år. Engang ,lang lang tid efter vores giftemål spurgte jeg hvad han vil sige hvis han fik at vide, at jeg havde en elsker (egoistisk flop fra min side). Han var tavs og senere svarede, at selv om, så er det jo ikke aktuelt og vi er sammen. Ups…..

 5. Diana skriver:

  HAHAHHA helt otroligt underbart alltså den där säger jag verkligen fifan på. 😀 Såå bra, bästa berättelsen hittills, alltså bästa konversationen ever jag någonsin läst på en blogg. 😀 😀 😀 Tack för att du gjorde min kväll. 🙂

  Och till G, såå sött!! <3

 6. . skriver:

  Själv har jag ett ”tvärtomproblem”. Jag är min sambos första tjej liksom . Han har aldrig dejtat /varit med någon innan mig medan jag är mer erfaren och ibland kan jag få panik över att vi efter 5 år har det så bra … Att han kanske tror att allt är så himla bra för han har inget att jämföra med alls. Jag har gjort slut med honom på fyllan 2 ggr för jag har känt mig så elak och dum som ” håller honom fast ” jag har tyckt att han borde få träffa fler / andra / testa sig fram . Men de gånger jag gjort slut så har han sagt ” kan jag snälla själv få bestämma hur jag mår och hur jag känner guman ? Om jag vill lämna dig så lämnar jag dig men jag älskar dig och vill bara vara med dig så sluta komma med tankar om hur jag borde reagera , jag älskar ju dig” och där inser jag att det är jag som behöver jobba på min självkänsla och inte han . Det är inte synd om honom. Han är vuxen och har gjort ett val . Mina relationer innan var ju bara hemska och barnsliga och även om jag är mer erfaren så är ju han den sundare av oss . Gaaaah vad jag älskar honom ❤❤❤❤ sorry för roman men behövde skriva av mig ?

  • Millis skriver:

   Två gamla skolkompisar till mig träffades när de gick i sjuan och de är fortfarande ett av de lyckligaste paren jag känner till (vi fyller alla 47 i år, så de har alltså hållit ihop i 34 år 🙂 ) De gjorde slut över en sommar när vi var typ 16-17, bara för att liksom testa hur det var att vara ifrån varandra och det tog inte många dagar innan de insåg att det var ett dumt beslut. Och de är ju båda varandras första flick- och pojkvän, så lyssna du på din pojkvän tycker jag, verkar vara en klok kille!

 7. Hahaha lite väl kraftfull bild i jämförelse med hur det slutade 😉

 8. Poddkollen skriver:

  Hahaha åh, skönt avslut på det snacket.

  Gillar ni poddar? Kolla gärna in min blogg isåfall 🙂

 9. Tindraa skriver:

  Gud, jag asgarvade rakt ut hahahaha va skön! Blev också väldigt lättad för din skull måste jag säga ???? Kram!

 10. Alexandra skriver:

  Haha… Stackars liten <3
  En helt annan sak… jag kom på nu vad jag vill ha mer av i bloggen. Sorry! Sen på bollen men jag kör ändå. Träning är så himla kul, och det hade varit ännu roligare om du hade visat VAD du hade tränat. Kanske inte ett helt pass uppradat i text, men en och annan övning+ bild. Eller typ "så tränade jag för att klara min första chin". Eller nåt. Men jag tycker att du redan gör ett bra jobb. Ett önskemål bara 🙂 Kram

 11. Soffan skriver:

  Åh jag känner igen mig. Tycker det är sjukt jobbigt med ex och har i mitt nya förhållande inte frågat i princip nått om tidigare förhållanden just för att jag vet att jag inte klarar av det. Tycker det är hemskt jobbigt att tänka på att han älskat andra än mig. Semestrat med andra än mig. Bott ihop med andra än mig. Ahhh! Hoppas på att mogna snart också för egentligen är det ju jättetöntigt. Hade ju verkligen inte velat att han skulle varit singel i 35 år liksom. Och jag har ju ex jag med.

 12. Johanna skriver:

  Haha, åh! Gustav alltså! ❤

 13. lillajag skriver:

  Nej…uppriktigt känner jag inte så. De flesta av min mans ex har jag ju aldrig träffat, men de jag har träffat tänker jag på med värme. Jag glädjs med dem och jag blir uppriktigt glad när jag ser dem. Det är personer som har ”tagit hand om” min man när inte jag var i hans liv. Personer som lärt honom saker som jag nu får skörda frukten av. Mest av allt är jag så oerhört tacksam för att de släppte honom och lät honom komma till mig. Mitt livs största skatt. Ibland känner jag mig dock lite ego, eftersom jag önskar en så fin, underbar man åt alla. Samtidigt vill jag ha honom helt för mig själv ;p

Lämna en kommentar