Vad vill ni ha mer och mindre av


Bild 2016-08-26 kl. 06.42

Godmorgon mina solrosfrön! Tycker ni tekniken fungerar bättre nu här på Mama? De ska ordna så att kommentarerna inte kräver att man skriver i namn varje gång. Jag märker att ni är mindre aktiva på grund av det. Jag orkar knappt kommentera själv. Men vi har ju hängt i hop i sex år nu. Galet. Sex års bloggande. Jag skulle vilja höra vad ni vill ha mer och mindre av? Vad var det ni föll för i bloggen och vad i bloggen klarar ni er bra utan? Er feedback är helt ovärderlig. Ibland när jag står där framför spegeln och tar kort så tänker jag, ”Va fan, en till selfie?!” Men så tror jag på att ha ett ansikte på den som kommunicerar, så det är ju därför mitt nylle är i nästan varje inlägg. Men det kanske är sjukt tröttsamt? Jag får variera nyllet lite.Jag bloggar cirka fyra gånger per dag under veckorna och på helgen så blir det 1-2 blogginlägg per dag. Om ni fick välja fyra inriktningar på bloggen vad skulle ni vilja ha då? Jag tror att beroende på livsfas så blir det olika inriktningar. Förr var det mycket bröllop för att jag gifte mig, sen graviditet och allt beroende på livsfas. Senaste året har det varit mycket barnens rättigheter i frågor om sexuella övergrepp. Men om vi bortser från mina faser. Vad tycker ni om att läsa om?

Jag tror att mina fyra inriktningar genom året har varit:

Dagens business outfit

Reflektioner kring relationer speciellt för singlar (jag var singel så länge så jag gillar att kunna tänka tillbaka på den tiden för mina singelvänners skull.)

Se tillbaka på livet och skriva om minnen.

Vardagsbetraktelser från nuet, möten och samtal med spännande människor.

Dialoger med Gustav

När jag går bananas på nån dum bloggovän

Träningen

Lite mammaskap, men kanske inte tillräckligt för att vara en mammablogg.

Så om ni fick dra ut eller lägga till era godbitar i bloggen. Vad skulle det vara?

/Elaine, smyger ned mobilen i väskan och fortsätter träna med sin man för att sen äta brunch med hela familjen.

 

Bloggvännerna har ordet

55 svar till “Vad vill ni ha mer och mindre av”


 1. Malin skriver:

  Mer om din träning! ?

 2. Carro skriver:

  Träning! 🙂

 3. Linnea skriver:

  Mer om dig som mamma! Mindre om träning 🙂

 4. Anna skriver:

  Jag läser mamas bloggar i gratisappen och eftersom din blogg inte finns med där så blir det inte att jag kikar in speciellt ofta. I övrigt håller jag med om att det är bökigt med kommentarerna (i appen)

 5. Sandra skriver:

  Jag gillar att läsa om dina tankar om relationer, vardagsbetraktelser, mammalivet och gamla minnen 🙂

  • Anna skriver:

   Precis det. Älskar dina personliga inlägg. Med funderingar om relationer, barnen, tron, livet.
   Retorik och träning är inget som är så kul att läsa om tycker jag, men det andra är ofta så ärligt och härligt att din blogg är min favorit!
   Kram!

   • Maria skriver:

    Håller med. Gillar när du berättar om gamla minnen, erfarenheter och lite dialoger med dig och Gustav. Älskar när du skriver roliga dialoger!
    Jag vill ha minst en bild till varje inlägg, behöver inte vara en selfie. Det kan vara på ett träd, en kopp kaffe du druckit eller liknande. Bara det blir lite mer än bara text.och jag gillat bloggare som tar en fråga från ett kommentarsfält och svarar på det i ett inlägg. Lite lättare än frågestunder kanske, då känns det som att du svarar på frågor och alla andra kan se utan att behöva lösa kommentarfältet. Absolut inte alla frågor men någon gång i veckan kanske. En fråga i veckan…

 6. Lisen skriver:

  Mer om realationer!

 7. Maria skriver:

  Hej!
  Jag läser gärna fler längre och reflekterande inlägg, gärna om vardagsretorik och hur man som kvinna tar plats i olika sammanhang. Bilder bryr jag mig inte så mycket om så det räcker med en eller två bilder per inlägg.

 8. Therese skriver:

  Älskar dina inlägg om relationer!! Du har så mycket kloka tankar att dela med dig av, och ofta får man ut mycket av alla kommentarerna till dom inläggen <3

  Generellt så är jag varken Intresserad av varken träning eller småbarnsliv, men ofta så delar du med dig av personliga reflektioner och analyser om din egen och andras livssituationer i de allra flesta inlägg och det är det, tillsammans med din underbara humor, som gör din blogg så himla guld!

 9. Elin skriver:

  Gillar blandningen du har och din humor. Det bästa är när du bjuder på dig själv, tex om du har gjort något ”klumpigt”.
  Men fortsätt som du gör, variationen är bra för det är aldrig exakt samma varje dag och det är härligt!

 10. Anna-mamma till Vincent och Alex skriver:

  Jag gillar dialoger med Gustav och inlägg där du är peppande och framför kvinnor som starka och kan ta för sig. Inläggen med inriktning sexuella övergrepp är nog minst populärt hos mig. Inte för att det inte är viktigt. Arbetar själv som socionom men när jag är ledig så vill jag mestadels fokusera på att läsa sånt som är peppande och igenkännande. Kram

 11. Diana skriver:

  1. Åh jag gillar allt du skriver om typ, integritet och hur man kan prata med barn, men från din egna sida, inte hur andra tipsar eller så utan mer konkreta tips, riktiga tips, hur fasen man formulerar sig.

  2.Jag älskar att läsa om dig och Gustav, ni är härliga hela tiden, oavsett om det positivt eller negativt.
  3. Skriva om sånt som du brinner för, dina mål, hur du ska uppnå de, på det sätt inspireras man.

  4. Personliga saker. Jag gillar att se dina bilder hela tiden, det är precis som du säger, man känner mer personlighet, när man SER bloggaren varje dag som man pratar med.

  5. Mer om hur du blev så stark som du är idag? Hur jobbade du upp sånt självförtroende och självkänsla? Hur blir man så stark och egen, går det att träna upp eller är man bara en av de och vissa inte?

  6. Uppfostran, hur du pratar, får tålamod med två barn, mammaskapet. etc.

  • Sanna skriver:

   Håller med! Mer föräldraskap och relationer 🙂 även business-outfits och feminism och såklart hur vi ska skydda barnen såklart! Mindre träning och inredning för det tycker jag det finns så många andra bloggar om:)

 12. Johanna skriver:

  Mer av:
  – dialoger med Gustav
  – mammalivet
  – mode och inredning
  – träning
  – retoriktips

  Mindre av:
  – minnen och tillbakablickar
  – go bananas på bloggovänner (och mindre av bemöta kommentarer på barnsliga sätt med ”du är ett päron/orangutang/bajskorv)

  • Mia skriver:

   Skulle precis skriva i stort sett detsamma som Johanna här ovan. Har läst bloggen nästan sen början! Gillar ”faserna” i livet, gör att den blir levande!

 13. Jennifer skriver:

  Det var några fler än 4 intiktningar va? ? Jag älskar dina humorinlägg, relationfunderingar och olika samtal med olika personer! Personligt!

 14. Rebecka skriver:

  Jag älskar dina inlägg där du reflekterar över relationer både vänskapliga och romantiska!
  Är precis i början av vuxenlivet och uppskattar en storasyster på nätet som berättar om sina erfarenheter, snedsteg och framgångar!
  Du är bäst ❤

 15. Andrea skriver:

  Jag uppskattar dessa inlägg från dig allra mest:

  – Dialoger dig och vänner/familj emellan
  – Din träning och mat
  – Vardagsretorik som du noterar i din egen vardag (vet att du är bra på att separera ditt retorikjobb från bloggen, men lite glimtar av din kunskap är så kul att få ta del av när det är relevant! Tex. när du gått bananas på någon som uttryckt sig klumpigt m.m.)
  – Dagens funderingar (när du kommit och tänka på något och börjar reflektera, så spontant men fascinerande att läsa!)

  Tack för en underhållande och lärorik blogg! 🙂

  Kram 🙂

 16. Arta skriver:

  Saknar när du skrev om gammal minnen…

 17. p skriver:

  gillar dina vardagsbetraktelser mest, du verkar njuta så mycket av små saker i livet och det inspirerar mig jättemycket till att försöka göra likadant.
  minst gillar jag träningsinläggen, mest för att jag är rätt ointresserad av träning. Dock syns det direkt när det är ett inlägg om träning så det är enkelt att bara scrolla förbi 🙂

  tack för en bra blogg!

 18. Anette skriver:

  Mer av:
  Hverdagsliv
  Trening
  Mat/middag/restaurantbesøk
  Reise
  Jobb

  Mindre:
  Tilbakeblikk

  God helg søte du!

 19. Kajsa skriver:

  Mer träning! ?

 20. Sherin skriver:

  Jag gillar inläggen då du är personlig men inte privat 🙂 Mina favoriter är vardagsreflektioner/tankar och dialoger med Gustav. Jag skulle också vilja läsa mer recensioner om saker du exempelvis läser eller ser till vardags. Tillexempel, ”idag såg jag den här serien/filmen och den var…” ”Jag läste den här boken, mina tankar kring den är…vad tycker ni?” och så vidare 🙂

 21. Lina skriver:

  Jag gillar att din blogg är som en twistpåse! Lite av varje, högt och lågt, seriöst och barnsligt, oförutsägbart och därför sällan tråkigt!

 22. Emelie skriver:

  Mammaskap ja! Mer om dt! Utan att hänga ut dina barn förstås. Tankar om uppfostran, faser, sånt som är svårt, dilemman osv. Tycker det ärftligt intressant och spännande att läsa om då jag själv är mitt i småbarnslivet. Mindre av? Tycker inte att du överdriver någonting. Förr tycker jag du skrev lite mkt om träning och att det (helt oavsiktligt förstår jag) nästan blev lite hetsade. Men nu har di hittar enbättrr balans för tycket jag. Kram!

 23. Lone skriver:

  Jeg leser gjerne mer om retorikktips, hva man kan si og ikke si i ulike situasjoner. Synes det er interessant å lese om dine sosiale refleksjoner. Interiør er også fint. Klær kan også være interessant, særlig om ”snygg sneakers” og mer sporty klær (ikke trening). Ikke minst synes jeg det er veldig bra at du skriver om seksuelle overgrep og har mye fokus på det, det synes jeg virkelig du skal fortsette med, for du gjør det på en så bra måte!

 24. Catrin skriver:

  Mammalivet! Just det här att vara mamma mitt i karriären, tankar och vardagslivet.

 25. Maria skriver:

  Jag gillar den blandning av ämnen du har på din blogg. Men om jag nu ska nämna nåt, så är det relationer, dagens outfit, träning, vardagsbetraktelser, kost och så vore det himla kul om Gustav blev mer ”indragen” i bloggen och gärna med videoklipp på er tillsammans där ni tex svarar på våra frågor. Ni gjorde det för länge sedan och det var så kul att se för ni är så gulliga tillsammans (och så har han en av de vackraste röster jag nånsin hört). Men fattar om han inte vill, jag är själv introvert och hade absolut inte velat göra en sån grej och särskilt inte när bloggen har så många läsare. Fortsätt med dina selfies, jag håller med dig i din teori kring det.

 26. Therese skriver:

  Reflektera mer över att vara mamma/ föräldrarskap. Mer vardagsliv.

 27. Johanna skriver:

  Jag gillar mest dina inlägg om relationer, både tips och funderingar och mr right-inlägg!
  Och dina möten med människor när du skriver dialogen 🙂 och när du ger tips på hur man kan stå upp för sig själv eller barnen! Och när du ger svar på tal!
  Okej..gillar det mesta 😎
  Keep going!

 28. Emelie skriver:

  Det är just blandningen som gör din blogg så bra, framförallt att du inte fejkar något utan även lägger ut saker som andra bloggare skulle dölja, typ läckande bröst och dåliga hårdagar! <3

 29. Moa skriver:

  Elaine! Mitt fantastiska kusinbarn går i en klass där dom uppmärksammat ”stopp min kropp” och skrivit en låt samt spelat in en proffsig musikvideo till (de går i fyran). Det är verkligen en helt fantastisk text och ett så klokt sätt att nå ut till andra barn och lära dom att ingen får ta på ens kropp! Hoppas att du vill dela den så att fler får ta del av deras budskap! Min 3 åring älskar redan låten och dansar och sjunger ”min kropp min kropp så jag säger stopp!”

  Här är länken till videon: https://youtu.be/Ha7p7n9otcc

  Tack för att du gör ett grymt jobb!

 30. Em skriver:

  En analys av varför du och andra bloggar, vad det kommer från att vissa vill göra det och andra inte.
  Mindre träning
  Mindre outfits
  Mindre reseprat
  Mer miljöprat

 31. Hmm skriver:

  Inne på runda #2 på min förkylning så jag orkar inte skriva långt, men jag vill gärna se i slutet på ditt inlägg hur många som kommenterat tillskillnad från nu när det bara står innan.

 32. Elin skriver:

  Jag tycker om blandningen som du har, om både smått och stort. Men lite mer variation vore kalas! Jag tycker extra mycket om dina reflektioner/tips/funderingar. Eller mer inlägg om dina möten, arbetsdag och intervjuer, liknande det som inredningsreportaget.
  Annars så stort tack för att du delar med dig av ditt liv ?

 33. Sara skriver:

  Jag skulle vilja ha mer pepp. Älskar när smarta personer som är äldre än mig (särskilt kvinnor) skriver peppande saker. Har precis blivit klar med en lång och jobbig utbildning och börjar mitt första riktiga jobb på torsdag (ett riktigt jävla bra jobb dessutom). Det är så spännande och så läskig på samma gång. Ena stunden är jag taggad till tusen och andra går jag under av prestationsångest. Är i 25-årsåldern och tänker att det verkar så skönt att vara 40ish och ha koll på livet. Hehe.
  Alltså läser jag gärna mer om retorik, självförtroende-booster, att hitta balans i prestera vs. tagga ner mm. mm. Förstår att du inte kanske har bett om att vara värsta förebilden men retorik och sånt är ju helt klart ditt ämne och en anledning till att jag fastnade i din blogg från början! 🙂

 34. Eva-Lena skriver:

  Bloggen är perfekt som den är nu. Bra blandning av tankar, vardag, högt och lågt. Bra med bilder, även på dig. Kul att följa. Som ett litet fönster till en sund del av världen. Lagom långa, lagom med bilder/text. Well done! 🙂

 35. Jannica skriver:

  Jag som har barn i samma ålder (började läsa din blogg när vi var gravida i exakt samma vecka förra året) som dina älskade att läsa om dina barns utveckling men jag har förstått att du i samråd med Gustav har valt att hålla det undan bloggen, tråkigt för mig men givetvis rätt för er.
  Gillade att läsa om dina gamla minnen från ”trasiga förhållanden”, vet inte varför, men vi alla har väl varit olyckliga någongång.
  Annars gillar jag kick-ass/power/inlägg! Tycker din blogg är bra för att du är du! ?

 36. Maria skriver:

  Något som hade varit kul att läsa är intervjuer med eller gästinlägg av personer du inspireras av. Och extra kul om Gustav eller din mamma kunde skriva någon gång.

 37. Nicole skriver:

  Jag gillar när du kommenterar aktuella frågor, tex ändringen av lagen i Turkiet, eller händelser som nyligen hänt dig – speciellt när du kommenterar bloggovänner. Det är otroligt intressant att se dig skriva tillbaka på ett (oftast) retoriskt riktigt sätt och på så sätt skapa en diskussion där både personen som kommenterat/retat upp dig samt andra bloggläsare kan vara delaktiga.

  Träningen är också kul att läsa om, samt om vardagsbetraktelser som död, kärlek, livet, relationer och framför allt hur du och Gustav löser olikheter eller hanterar livet med småbarn.

  Allt du skriver om är redan fantastiskt intressant men jag ser gärna lite karriärtips också – vad kan du ge för tips på hur man sätter mål och når upp till dom, eller hur ni driver företag.

  Kram!

 38. För mig får du gärna hoppa över inläggen som skrivs i vad känns som all hast. Tänker kvalité framför kvantitet. Det är överlag något som bloggvärlden går mer mot just nu. Välj 3-5 ämnen DU vill skriva om – och fokusera på det. Och måste 4 inlägg om dagen verkligen vara målet? 🙂

  Sen så, vi får ditt ansikte så pass ofta att det absolut inte är nödvändigt med selfies i alla inlägg 😉

  Kram!

 39. Alice skriver:

  Jag älskar dina inlägg om vardagen, om träningen och inläggen om dina tankar (som man beröra allt möjligt). Dessutom tycker jag att dina lite djupare texter om t ex självkänsla osv är riktigt stärkande. Det är så intressant att läsa om reflektioner över hur man var som yngre och hur man utvecklats till den kvinna man är idag!

  Du har verkligen en fantastisk blogg!

 40. Förskolläraren skriver:

  Jag gillar verkligen din blogg! Tycker du varierar bra. Det enda jag inte gillar är massa träningsinlägg, ibland när du berättar att du uppnått nått mål kan det va kul men att bara läsa att du tränat/ska träna tycker jag är trist. Dom inläggen brukar jag hoppa över. Det jag gillar mest att läsa om är dina personliga tankar som om gamla relationer, minnen, äldre familjemedlemmars livserfarenhet, eller att du träffat nån intressant person på flygplatsen(eller vart som) som berättar något om sitt liv och då fick dig att fundera över ditt liv.. Ja jag gillar inlägg som berör. Å jag gillar att du är ödmjuk när du säger saker du tänkt på så du kan förstå att andra tycker olika. Jag gillar att du är verklig och lägger upp bilder eller annat som visar att du är en vanlig människa som inte är sminkad o uppklädd jämt och att livet inte är på topp jämt, samtidigt som jag gläds med dig i dina framgångar. Du visar livet både högt o lågt. Jag tycker du är cool och jag älskar att du kämpar för barn❤️

 41. Karin skriver:

  Mer av:
  – historier som läsare fick skicka in, det hade du för ett par år sen tror jag.
  – dialoger med Gustav

  Mindre av
  – träning
  – när du går banans på en kommentar. Det är sällan en bra/rolig/spännande kommentar lyfts upp och in i ett eget inlägg och då tycker jag fokus hamnar fel för att få ett ännu trevligare kommentarsfält om istället en kommentar som är elak får en respons.

 42. Mia skriver:

  Ser att många vill ha mindre träning, men jag ÄLSKAR dina träningsinlägg! Gillar dina vardagsreflektioner och dialoger du har med din familj och vänner. Gillar när du är allvarlig och älskar när du ger svar på tal för du gör det så bra. Ah, blir inte så mycket konstruktivt här för jag gillar din blogg och skrollar väldigt sällan förbi inlägg. Du är grym!

 43. Lina skriver:

  Jag vill lära mer om din träning, dialoger med Gustav, dina relationsreflektioner och djupare blogginlägg. Sedan, angående dina s.k faser, det är jätteintressant att följa, det blir ju som ett ”avbrott” och gör bloggen mer levande och roligare att följa 🙂

 44. Ingrid skriver:

  Hej,

  Mindre träning och viktnedgång. I övrigt gillar jag dina outfitsinlägg men även din täta uppdatering.

  Ingrid

 45. A skriver:

  började följa din blogg när du var på smekmånad så har hängt med några år nu. Älskar din mix av humor och allvar, du är en förebild och en inspirationskälla! Fortsätt vara du 🙂

  Just nu hade jag önskat ett peppande inlägg till oss (ja jag hoppas att jag inte är den enda!) ensamma singlar som känner en hopplös ensamhet och saknar tro på bättring i framtiden när man sitter ensam fredagkväll efter fredagkväll när kompisar blir nykära, skaffar sambo, barn, hus osv….. Mvh/den eviga singeln

Lämna en kommentar