Jobb och skoj och frågestund! 


Hej vänner! Jag är rätt slut efter Metros kampanj ”Vuxna som sviker” sen allt jobb med hemsidan och inskolning av Evelyn som börjar nästa vecka. Livet är inte så lätt, men träningen får mig att slappna av. Glömde mina vanliga skor efter träningen idag och tänkte att så här kanske jag kan föreläsa!

Men så tänkte jag om och det är jag glad för. Det var kostymer i publiken och sneakers är inte bra, snyggsneakers är bättre.

Vet ni jag är helt slut i huvudet. Vi tar en frågestund! Shoot!

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “Jobb och skoj och frågestund! ”


 1. Malin skriver:

  Sjukt snygg blus – var kommer den ifrån?

 2. Andrea skriver:

  Om du skulle skriva en bok som behandlar ett ämne utanför dem som du redan generellt behärskar bra (retorik, barns rättigheter osv.), vad skulle den handla om då? 🙂

 3. Maria skriver:

  Åh, jag tänker alltid att ”det hör ska jag fråga på nästa frågestund” och så glömmer jag såklart bort alla bra frågor nu när det är dags. Men under förra frågestunden undrade jag hur du tänker kring fotoalbum. Gör du ett gemensamt årligt eller ett varsitt till barnen som dom får ta med sig när dom flyttar? Fick aldrig svar sist, du kanske inte vill svara men ställer den igen. Berätta gärna lite mer hur du tänker kring album. Nakenbilder på bebis? Har du fina album från din barndom som du fått inspiration från eller var får du inpo av? Eller du kanske bara sätter i kort och inte gör så kallad scrapbooking?

 4. charlotta skriver:

  Hej!
  Jag undrar vad Gustav sa när han insåg att du ville ta med dig en vän på er bröllopsresa? Kram

 5. Kajsa skriver:

  Hej Elaine! Hur tänker/förbereder du inför Evelyns förskolestart? Vad anser du är viktigt att kolla upp/fråga på förskolan innan man tryggt kan lämna sina barn där? Dela gärna med dig om hur du resonerar. Tack och kram

 6. malina skriver:

  Hej! Jag har två små barn, jobbar heltid i en jättespännande jobb med fullt ös hela tiden. Och tycker värkligen att det er kämpigt. Har du några bra tips på hur du får ihop vardagen och balansen mellan karriär, barn och annat i livet? Stor kram

 7. Diana skriver:

  Hej tjejen, kul med frågestund

  1. Jag har länge varit nyfiken på om du pratar portugisiska och om du nu gör det, har du tänkt lära barnen?

  2. Tankar på att åka till Brazil och hälsa på släkt? Eller är de flesta här? Hur ser du på de brasilianska rötterna? Något som bara finns eller något du gärna tar vara på? Vet ju att du är halvsvensk och jag vet inte om man lägger så stor vikt på den andra hälften då som ändå är så långt bort?

  3. Skulle du någon gång gå fram till en av dina trogna läsare och säga hej om du kände igen denne? Om man själv liksom inte sett dig, men du kanske har koll på vilka som läser din blogg ungefär, vissa har ju bloggar. Eller låter du bli av olika anledningar?

  4. Det här med integritet. Finns det någon man kan kontakta och prata med mer konkret gällande dessa saker. Hur man ska prata mer konkret, hur man tillrättavisar angående vissa saker man sett, etc. ??

  Tack för en bra blogg och allt ditt kämpande Elaine, du är en toppen tjej.

 8. linnea skriver:

  Det arbete du gör för barnen är så viktigt, tack för allt du gör! Jag undrar om det, i framtiden, finns några tankar på att ordna något form av volontärarbete genom hemsidan du arbetar på nu? Typ volontärer som runtom i landet hjälper till att ge information på skolor, arbetsplatser osv? För jag vill hjälpa till och hoppas att något sådant kan bli möjligt – för barnens skull❤️ Kram

 9. Josefin skriver:

  Hello! Var kommer dina snygga träningskläder från? Tänker på de orange/röda byxorna häromdagen 🙂

 10. Lotta skriver:

  Har du fått mitt mail med en bild av en
  Amerikansk författarinna som är sjukt lik dig?

 11. linn skriver:

  Hej! Min frågan är väl snarare en frågan om råd. På mina barns förskola arbetar en manlig pedagog och sedan du tipsade om ”förskolebrevet” har jag länge tänkt på hur jag skulle lägga fram en fråga till chefen hur dom arbetar med integritet och mot sexuella brott. Man vill ju inte tro något elakt om någon eller heller måla ut en stackars man som troligen aldrig skulle göra något men sanningen är ju ändå att procenten ökar avsevärt om det är en manlig pedagog och jag kan inte hjälpa att känna mig orolig/misstänksam och det vill jag egentligen inte. Hur hade du gjort?

 12. Prillan skriver:

  Vad hände med dina louboutins? Vart så sjukt avis när du köpte dem men sen nämndes de liksom aldrig igen? (Jo, jag hoppas ju på att du skasäga att de är galet osköna och överskattade så att jag kan stryka dem från min måste ha-lista)

 13. Marie skriver:

  Hej! Jag undrar hur du kom på att du skulle jobba med retorik och att ”Snacka snyggt”?

 14. A skriver:

  Nämn 5 olikheter mellan dig och Gustav!

 15. Anette skriver:

  Hej!
  Jag undrar var den snygga mönstrade byxdressen kommer ifrån som du hade på dig vid plåtningen häromdagen?

  Du är grym?

  Mvh Anette

 16. Elin skriver:

  Hej! Jag undrar hur det funkar i kändisvärlden, hur avgör man om någon vill vara kompis med en för att de gillar en som person eller för att de vill dra fördelar av dig, synas på din blogg, få en ingång till dina kändisvänner osv? Eller är folk typ rakt på och föreslår att ni ska blogga om varann så det blir win-win? Om du träffat nån som sen bloggar nåt snällt om dig, känner du då press att göra detsamma?

 17. Anna skriver:

  Vad föreställer din tatuering på ena underarmen, ser ut som en namnteckning?

 18. Anna skriver:

  Har du nån gång hamnat i en situation där du inte har ”levt som du lär”, alltså vad gäller retorik/att snacka snyggt? Typ gjort bort dig, träffat en kändis och blivit starstruck och sagt nåt klantigt? Vore kul att höra.

 19. Elin skriver:

  Hej Elaine!
  Jag undrar hur du som extrovert och känslomänniska tänker om du diskuterar eller bråkar med Gustav, som du beskrivit som mer introvert? Jag är själv extrovert och lever med en mer introvert partner och ibland när vi bråkar eller diskuterar pratar jag bara på, medans min partner, som har minst lika mycket att säga, inte riktigt får plats, vilket jag verkligen inte vill ska hända. Har du något tips på hur man kan tänka för att som extrovert inte köra över en mer tystlåten, introvert person?
  Tack för en superblogg! Du är en fantastisk inspiration!
  Kram!

 20. Lone skriver:

  Kunne du tenke deg å samarbeide over landegrensene med ”Tre skal bli noll” og få til et Skandinavisk samarbeid?

 21. Linnea skriver:

  Hej!
  Lite privat fråga kanske, men jag och min kille håller på med försök till barn nummer 2 (ettan född 2013). Jag har en väldig barnlängtan vilket gör mig extra pilsk under ägglossningen, vilket killen uppmärksammat och han tycker att jag bara vill mysa just då och är rädd för att när jag väl blir gravid så kommer jag tycka att det räcker. Jag kommer ihåg att du skrev något om det förut, att besöken på pippaloss blev väldigt centrerade under en viss tid på månaden. Hur hanterade du/Gustav det?

 22. Maria skriver:

  Jag undrar hur du pratar om integritet med Matheos kompisars föräldrar. Du har sagt att man inte ska låta barn gå hem till kompisar vars föräldrar man aldrig träffat. Men hur gör du för att ta reda på att dom är ”säkra/snälla”? Föräldrarna kanske verkar som världens bästa men man har ju ingen aning. Någon gång är det ji dags för ens barn att vara hos en kompis utan att mamma eller pappa är med. Och ofta är det ju den man minst anar som utför något..(i tidningar beskrivs ju våldtäktsmän/mördare som en helt vanlig familjefar som jobbar på ica typ..)

Lämna en kommentar