Ibland måste man bara gråta


Jag satt och läste ett brev från en överlevare som under sin barndom blev sexuellt utnyttjad av sin pappa. Brevet var från ett förtvivlat barn trots att det skrevs av en nu vuxen man. Där och då på flygplatsen så började jag gråta tyst. Tårarna avlöste varandra. Just där och då kände jag mig så hjälplös för den kamp jag driver nu. Och då bad jag till Gud om hjälp. Vad händer då. En Gospellåt som var min favorit under pingsttiden började spela: 

Lean on.
Sometimes in our lives we all have pain

We all have sorrow

But if we are wise

We know that there’s always tomorrow

Lean on me, when you’re not strong

And I’ll be your friend

I’ll help you carry on

For it won’t be long

’Til I’m gonna need

Somebody to lean on

You just call on me brother, when you need a hand

We all need somebody to lean on

I just might have a problem that you’ll understand

We all need somebody to lean on

If there is a load you have to bear

That you can’t carry

I’m right up the road

I’ll share your load 
Det kändes så skönt att gråta till dessa tröstande ord. Jag kände mig inte ensam. Det kändes som att Gud har en plan med allt. Jag vill tro det. 

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Ibland måste man bara gråta”


 1. Hope skriver:

  Elaine jag brukar lyssna på en låt som heter Stand med Donnie McClurkin när jag behöver styrka.❤️
  Kram

 2. Pia skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 3. Zamira skriver:

  https://madeleineelhanafi.com
  Skriver också om övergrepp och straff idag

 4. L skriver:

  jag sitter här med en rutten tenta som jag har failat 2 ggr redan, jag fattar ingenting av den och jag har bett och hela tiden försökt övertyga mig själv om att Gud har en plan med allt men när man sjukt gärna vill någonting är det fruktansvärt svårt att se denna fantastiska plan som inte är den plan jag riktat in mig på. Men som jag så ofta gör när jag försöker fly skolarbeten gick jag in på din blogg ikväll och tack för det, Gud. Han har en plan och enligt min erfarenhet så är han expert på att rätta till saker som gått åt skogen!!
  Och Elaine, kom ihåg att du är inte ensam

 5. Emelie skriver:

  Kramar till dig. Det du gör är fantastiskt även om jag förstår att det är otroligt stor kamp varje dag. Jag tror på dig! ❤️

 6. Eli skriver:

  Känns det inte märkligt att fotografera när du e så känslomässigt berörd?

  • Erika G skriver:

   Mäh! Vad svarar man på det? Jag tycker bilden gjorde att hela inlägget fick sin fulla tyngd. Det blev jättefint i sin helhet. Ärligt och äkta. Kanske det kändes konstigt, men hon gjorde det ändå för sin blogg. Som är en av de få – kanske den enda – bloggen i Sverige som känns som den är skriven av en riktig person och inte av en robot.

 7. The Futurista skriver:

  Vilket fint blogg inlagg Elaine. Styrkekramar till dig! Jag borjar sjalv alltid att grata och ma illa da jag laser igenom medical histories och social histories for de barn jag jobbar med, men pa samma gang vet jag att mitt arbete med dem ar otroligt meningsfullt, viktigt och att jag aldrig ar ensam i min kamp. Det ar sa skont att kunna hitta styrka i Gud nar man sjalv bara vill ge upp ibland och allt kanns hopplost for stunden. Ditt arbete kommer att forandra massor av barns framtid Elaine, tack for allt du gor! 🙂

 8. alexandra skriver:

  Ja, jag har också haft en väldigt känslosam dag, befinner mig i Israel och känner en stark närvaro av Gud (blir lugn inom mig, accepterar mina egna fel och brister, och blir mycket mer tillåtande mot mina kära omkring mig). Idag har jag fått oväntat kärlek från den judiska kvinnan som uppfostrade mig (en barnpsykolog som borde få nobelpriset för sin insats till ett sviket barn next door, som hon ”räddade”, civilkurage på hög nivå;.) Jag har haft ett fint samtal med en 80-årig väninna om skuld, skam, kärlek, barn, och fått ännu mer kärlek. För att ge vidare till ledsen nyskild väninna. Men ännu mer märkligt, jag kan knapp tro mig själv, jag har stöttat min älskare och vän sedan 15 år som mot sin vilja ska få en bebis i dagarna… Det är som att Gud har talat genom mig hela dagen! Vad har jag fått kraften och visdomen ifrån, annars? Jag tvivlar inte på min egen förmåga, men jag känner att någon har funnits vid min sida, och det är Gud, Han har en plan han, och den är fin fin;-)

 9. Erika G skriver:

  Åhhh… vad fint. Det finns det. En mening. Och nån som lyssnar. Det blir så otroligt tydligt i sådana där situationer. Och alla har varit med om dem. Man KÄNNER att det är sant.
  Otroligt häftigt egentligen. Vi är många som stöttar dig, stå på dig och fortsätt med det du gör.

 10. Kristina skriver:

  Tack Jesus! ❤️ Tack för att du mitt på fiendemark sender ut dina arbetare för att sprida ljus och hopp Gud. Elaine, du har fått en stor roll i Guds arbete för barnen. Gör inte arbetet själv, Gud ger dej visdom o styrka om du vill.

 11. Diana skriver:

  Jag tror helt klart att Gud har en plan, för allt, vi kanske inte alltid ser vägen och vet den men vi kommer på den och får stöd om vi söker den.

 12. Anna L skriver:

  Och där började jag grina. Så fint inlägg och jag tror garanterat att Gud har en plan för dig och det du gått igenom. Du är fantastisk!

 13. Amelie skriver:

  Det finns en mening med det som sker, trots att det kan vara svårt att se den ibland. Och trots att det många gånger kan kännas som att kampen förs i motvind så måste man komma ihåg – utan droppar finns det inget hav.
  Varje liten sak man kan göra gör skillnad!

Lämna en kommentar