Hösttröjor


Jag skriver en rätt tung artikel och lagförslag. Jag har ju som mål att ändra svensk lag. Och jag tog mig en paus för att köpa lite hösttröjor. Denna blev jag så förtjust i att jag köpte den i tre färger. Fan vad svårt det är att få med hela outfiten i kameran. Gillar inte ovanförperspektivet, man ser så gullig ut då. Jag vill inte vara gullig, jag vill vara cool och tuff. Den sistnämnda benämningen har en lite sorglig bakrgrund, det vet ni som läst Medan han lever. Men nåt gav han ändå, trots att han tog min barndom. Så här har ni en tuff Elaine.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Hösttröjor”


 1. Isabelle skriver:

  Du är SÅ fin Elaine, utsida som insida!! Jag beundrar verkligen dig. Stor kram!

 2. Jag skriver:

  Klädsam!

 3. Den passade sig väldigt bra! Var kommer den ifrån?

  Kommer du till Göteborg under bokmässan? Jag står i förlagets monter på lördagen och hoppas på att kunna köpa ”Medan han lever” av dig och få den signerad!

  Mitt mål med min kommande bok är också att ändra sexualbrottslagen, förhoppningen är att justitieministern vill medverka i både bok och lagändring.

 4. Cecilia lindgren skriver:

  Åh vilken snygg tröja! Vart kommer den ifrån? <3

 5. Norpan skriver:

  Hej Elaine!
  Har läst din bok ”Medan han lever” och grät så fruktansvärt mycket över vad du blivit utsatt för och för vad så många andra barn blir utsatt för. Det är i mina ögon sett så ofattbart att en vuxen människa kan göra så mot ett litet oskyldigt barn.
  Nu till mitt problem där jag behöver hjälp och du känns som den enda jag kan fråga för att få ärlig och riktig hjälp.
  Jag och maken var på inskolning för vårt barn till förskoleklass. Under dagen uppmärksammar jag en flicka som är väldigt kramig och vill krama alla, vilket jag till en början tycker är supergulligt. Men när hon kommer och spontankramar mig och sedan börjar ta på mina bröst blir jag både chockad och illa till mods. Tar vänligt men bestämt bort hennes händer och min make sa åt henne att hon skulle gå och rita, precis som alla andra barnen gjorde.
  Senare på uterasten kommer samma flicka och klappar mig på stjärten och snippan och jag tar åter igen bort hennes händer vänligt men bestämt.
  Pratar med maken och berättar hur obehagligt jag upplever hennes beteènde.
  Några minuter senare går samma flicka förbi och har trätt en rockring mellan benen och drar den uppåt, medans hon går, så den åker upp i hennes snippa.
  Både jag och maken chockades så vi visste inte vad vi skulle göra.
  Vet inte hur jag ska lägga fram detta som jag upplevde för lärarna, men känner att jag måste säga något om det är så att denna lilla flicka är utsatt för övergrepp.
  Snälla hjälp!

  • Havrefras skriver:

   Hej! Läste din kommentar imorse, och har inte kunnat släppa den sedan dess. Elaine har säkert det korrekta förfarandet i det här läget – men tänkte att vad skulle jag gjort själv? Antingen pratat med lärarna/fröknarna eller gjort en orosanmälan till socialen. Det går ju inte att ”vänta och se”? Oroväckande återkommande beteende från flickans sida, tyckte jag mig läsa i din kommentar. Inte en enda händelse, som kunde varit ett ”missförstånd” liksom?

  • Lisa skriver:

   Elaine har säkert bättre koll, men jag håller med havrefras: anmäl till soc. Den här kommentaren fastnade hos mig också och jag tänker vilken tur att det var just DU som var där! Om jag var i ditt ställe skulle jag även uppmärksamma personalen på beteendet och be dem hålla ett vakande öga också… Tänker att ju fler som finns runt tjejen och agerar desto bättre ❤️

 6. Sara skriver:

  Har precis läst klart din bok ”medan han lever”. Jag beundrar dig verkligen för att du så rakt och utlämnande beskriver både händelser och känslor. Det han utsatte dig för som barn är helt sjukt och fruktansvärt! Jag får ont i magen när jag läser om det och det är sjukt att barn fortsätter att utsättas!
  När jag läste på gymnasiet läste vi pyttelite retorik och skulle i slutet av kursen hålla ett föredrag. Mitt föredrag handlade faktiskt just om sexuella övergrepp mot barn. Jag visade diagram på hur många som utsätts/anmäler/döms. Min lärare frågade på slutet men vad ska vi göra åt det? Mitt svar var det ska jag göra något åt när jag blir jurist. Jurist blev jag och ju mer insikt jag fick i rättssystemet desto mer insåg jag hur problematiskt systemet är och man är bakbunden i lagarna. För att kunna förändra krävs att man, som du redan insett, blir politiker. Jag är glad att du tar på sig rollen att stå upp för alla dessa barn och hoppas och tror att du kan få till en förändring!

 7. Supersnygg tröja!
  Förstår att du behöver paus, verkar som ett riktigt hästjobb att ändra lagen och gräva i formuleringar och lagtexter. Du är så himla bra!
  Hoppas du får lite välbehövlig hjärnvila till helgen!

Lämna en kommentar