GodmorgonGodmorgon folket! Nu nalkas dagen och det är mycket som händer idag. Jag skriver texter till hemsidan treskablinoll. Samla statistik och göra enkla lösningar som lärare/pedagoger kan skriva ut. Nu på förmiddagen efter träningen ska jag ha ett möte med polisen och se hur vi kan samarbeta på hemsidan. Även höra av mig till Preventell för att pedofiler med samvete ska kunna vända sig dit. Det här är ett heltidsjobb, men så viktigt! Nu ska vi rädda en massa barn.❤️

Hur mår ni denna morgon? 

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Godmorgon”


 1. Sofia skriver:

  När du träffar polisen kan du ta upp hur man kan jobba för att fler pedofiler ska bli dömda när de blivit anmälda. Idag blir nästan alla friade, trots trovärdiga berättelser från barn. Finns inga vittnen eller teknisk bevisning döms de inte. Utredningen läggs ner innan de ens gör en ordentlig förundersökning. Detta hände oss och vår dotter när vi anmälde övergrepp på förskolan. Polis och advokat säger att de inte tvivlar en sekund på hennes berättelse. Ändå läggs det ner. De pratar inte ens med andra föräldrar eller pedagoger för att samla bevis. Så här är det alltid enligt de som jobbar med dessa ärenden. Snälla ta upp det! Pedofilerna går fria trots anmälningar och kan fortsätta jobba med barn. Sjukt!!

 2. Lisa skriver:

  Mår toppen tack! Det kalla regniga vädret till trots! Det är härligt att följa hur du går från tanke till handling och verkligen, verkligen värt en eloge. Så mycket vi borde ändra på men du har tagit tag i något, något mycket viktigt, och försöker verkligen ändra något. Kanske något ändras, kanske inte, kanske snabbt kanske långsamt men det viktiga är att du försöker sätta spår och sprida ett budskap. Om fler gjorde det är jag säker på att vi snabbare skulle närma oss ett samhälle som är bra för alla att leva i. Kram till dig! <3

 3. Elina Lindström skriver:

  Vad Sofia tar upp är verkligen viktigt. Borde finnas ytterligare ett system som fungerar parallellt med det juridiska just i pedofilfrågan. Att ens bli anklagad för barnsexbrott är en allvarlig indikation. Och ”tekniska bevis” är i princip omöjligt i dessa typer av brott.
  Har man blivit anklagad för barnsexbrott och friad trots trovärdiga utlåtande från barnen och eventuellt andra personer anser jag att man borde stå under någon form av bevakning framgent under minst ett par år, alternativt bli prickad och därmed bli hindrad från att ta jobb med barn i framtiden. Ärligt talat, någon som inte har några som helst sexuella böjelser för barn kommer heller aldrig bli anklagad för det, så enkelt är det. Den enda risk jag kan se med detta är att folk kommer använda detta gentemot kollegor de inte kommer överens med, och föräldrar kanske som ett sätt att bli av med förskollärare de inte gillar av andra skäl. Dock finns ju ett säkerhetsnät inbyggt i detta – barnens berättelser. Har svårt att tro att vuxna människor skulle gå så långt att dupera barn att ljuga om såna här saker som ett led i sina egna personliga vendettor.
  Den andra änden av tråden är ju inte så kul att föreställa sig heller – oskyldiga vuxna som blir förtalade och stigmatiserade för livet helt utan egen förskyllan. Å andra sidan – man får väga konsekvenserna mot varandra. Barnens säkerhet är ändå det viktigaste.

  • Sofia skriver:

   Ja visst borde det vara så. Om du blivit misstänkt och det finns trovärdighet tycker jag att man inte längre ska få jobba med barn. Kanske lite kontroversiellt men vi måste skydda barnen. Du blir inte dömd eller så men får skaffa dig en annan karriär. Extremt få som skulle bli oskyldigt anklagade och även om nån hamnar där så är det fn viktigare att skydda våra barn. Den vuxna har sitt liv kvar och kan välja om. Barnen har ingen chans. Oerhört obehagligt att få insikt i hur många friade pedofiler som jobbar vidare ostört….

 4. Elina Lindström skriver:

  Vad Sofia tar upp är verkligen viktigt. Borde finnas ytterligare ett system som fungerar parallellt med det juridiska just i pedofilfrågan. Att ens bli anklagad för barnsexbrott är en allvarlig indikation. Och ”tekniska bevis” är i princip omöjligt i dessa typer av brott.
  Har man blivit anklagad för barnsexbrott och friad trots trovärdiga utlåtande från barnen och eventuellt andra personer anser jag att man borde stå under någon form av bevakning framgent under minst ett par år, alternativt bli prickad och därmed bli hindrad från att ta jobb med barn i framtiden. Ärligt talat, någon som inte har några som helst sexuella böjelser för barn kommer heller aldrig bli anklagad för det, så enkelt är det. Den enda risk jag kan se med detta är att folk kommer använda detta gentemot kollegor de inte kommer överens med, och föräldrar kanske som ett sätt att bli av med förskollärare de inte gillar av andra skäl. Dock finns ju ett säkerhetsnät inbyggt i detta – barnens berättelser. Har svårt att tro att vuxna människor skulle gå så långt att dupera barn att ljuga om såna här saker som ett led i sina egna personliga vendettor.
  Den andra änden av tråden är ju inte så kul att föreställa sig heller – oskyldiga vuxna som blir förtalade och stigmatiserade för livet helt utan egen förskyllan. Tänker på den danska filmen Häxjakten. Frågan är om detta verkligen någonsin har varit ett problem i verkligheten? Och är det verkligen ett större problem än barnens som blir utsatta för pedofiler? Barnens säkerhet är ändå det viktigaste.

 5. Diana skriver:

  Ah men shit vad snygg du är!
  Du, keep it going, du är grym som kämpar för barnens skull, jag är på, jag gör vad jag kan, ta med oss i dina svängar så blir vi tillsammans fler och starka!

  Min dag.. första dagen på skolan med äldsta tjejen. Det är stort. Gråtfärdig av lycka och stolthet. 😀 Nu ska jag dock hämta hem henne igen. 😀 Korta dagar i början, det är bra det.

  Ha en fin dag.. trots väder, det är solsken inombords i alla fall. 🙂 <3

Lämna en kommentar