Jag skriver lite


Bild 2016-08-07 kl. 16.41 #3Jag satt i fåtöljen och kände mig lite uttråkad medan hela familjen pysslade med sitt så tråkade jag ut mig själv. Telefonen ligger på telefonparkeringen i hallen, vill ändå inte surfa hemma. Men så kom jag på att jag kan skriva en krönika för GP. Jag ansvarar ju för deras retorikspalt. Ja! 

Bild 2016-08-07 kl. 16.41 #4Då kom jag på vilken dröm jag är i. Jag tog en kurs i kreativt skrivande för 15 år sedan. Alla i klassen hade fått något publicerat, alla utom jag. Min haka föll till golvet där, men tänkte att jag vill lära mig skriva och varför känna mig dålig med proffs när jag istället kan lära mig något av dem. 15 åt ha gått och jag har skrivit ett hundratal publicerade artiklar, sex böcker och jag botar vardagstristessen med att skriva en krönika för en av Sveriges största tidningar. Hade 20-åriga Elaine fått höra det den där första dagen på kursen i kreativt skrivande så hade hon inte bara tappat hakan. Hon hade hoppat upp på bänken och gjort bort sig i totala glädjetjut och varit utfryst av kurskollegorna resten av terminen. 

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Jag skriver lite”


 1. Sus skriver:

  Hej Elaine!

  Går det inte att mejla dig direkt, utan måste man mejla Gustav eller Karolina?

  Tycker du har så vettiga no bullshit-åsikter och jag har några existentiella frågor som jag har svårt att dela med mig av eftersom jag inte möter någon förståelse. Du och jag har ganska lika bakgrund på många plan.

  Skulle det vara ok om jag rådfrågade dig?

 2. Ssra skriver:

  Roligt, älskar att du blandar högt o lågt här inne!

  Kan du inte skriva mer om ert hemmagym – vilka maskiner/grejer prioriterar ni, vilka märken etc? Håller själv på att komma igång med hemmagym o tar gärna emot tips o råd från nån med mer erfarenhet.

Lämna en kommentar