Pedikyr och tonfiskmacka


Nu kommer det dröja länge tills man kan sitta såhär igen. I solen med tre goda tonfiskmackor och sol. Ha tid att faktiskt titta på sin manikyr och pedikyr. Det är vardagslyx så är semestertider förunnat. Men nu är de slut. Nu är det förskola, jobb och vardag tillbaka. Jag vill kunna njuta av vardagen lika mycket som jag har njutit av denna semester. Men hur?Hur gör ni för att inte deppa ihop inför jobbstart? Jag tänker att jag ska hämta Matheo tidigt från förskolan för att kunna ta med honom på utflykter. Picknick på tango och dylikt tänker jag. Jag ska baka in semester i vår vardag ett tag bara för att dra ut på den lite. Med lite planering ska det gå.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Pedikyr och tonfiskmacka”


 1. I bloggen har det känts som att den stora skillnaden varit att du varit mer medveten om att du vill njuta av stunden, oavsett vad den stunden inneburit. Kanske är det inte så mycket vad ni gjort som att du haft sinnesro att vara mer närvarande i allt ni gjort? Den närvaron kan du ta med dig in i vardagen också, kanske behöver du planera in lite mer luft i dina dagar för att hinna hitta den känslan, eller kanske så är det bara en fråga om medvetenhet och inställning. Men helt klart behöver inte känslan ta slut bara för att semestern gör det.
  Charlotta

 2. Livet i USA skriver:

  Det är nog svårt att njuta lika mycket av vardagen som semestern, och gjorde man det så skulle ju semestern tappa värde! Men jag tror som ovanstående att det handlar om medvetenhet och inställning.

 3. Louise skriver:

  Jag har kommit på ett sätt som jag provat i lite mer än ett år. visserligen är jag den om oftast inte tar ut all semester på sommaren så kanske lättare att applicera på sommardagar man ”tvingas” jobba. Men oavsett vad värt ett försök. Det hela är mycket enkelt och jag har valt att kalla det vardagssemester. Mycket handlar om att säga det högt för att lite intala sig, ex när man är på väg hem från jobbet får man gärna säga det högt för sig själv: ”åh vad skönt med lite vardagssemester” vilket i sig inte behöver innebära någon avancerad syssla utan kan vara allt ifrån att se sin favoritserie eller umgås med dem man tycker om.
  På så vis definierar man på ett tydligt sätt att man är ledig när man kommer hem och bör uppskatta det där och då istället för att gå hem och tänka på vad som händer imorgon.
  Allt gott,
  Louise

 4. Helen skriver:

  Vet inte om det minskar slut-på-semester-ångesten, men det gör att jobbstarten känns lite mildare; jobba första dagen (eller två) hemifrån! En form av inskolning.
  Sen hoppas jag på fint väder så att man kan leka semester på kvällarna.
  Annars så brukar jag faktiskt tillåta mig att deppa och oja mig lite över att semestern är slut, även på jobbet. Det är ganska skönt att ”få” göra det.
  Jag tycker det värsta är att det är så långt till nästa gång. Inte att det är något större fel på att jobba egentligen. Det är ju helt ok, så snart som man kommer in i det…

Lämna en kommentar