Kvällssol


Jag kommer sakna den svenska sommaren rejält. Det känns inte riktigt som att jag fick den där sensommaren jag hade hoppats på. Eller är det för att jag kommit hem från ett 40-gradigt Spanien som jag upplever det som så kallt?

Det är konstigt. Men just denna hlst och vinter bövar jag för. Allt som brukar kännas mysigt och höstigt känns som en skräckfilm just nu. Ungefär såhär mysigt känner jag det är att vintern ska komma. 

Eller kanske mer så här.

Nej, det är så illa som så här. Det är på pricken känslan över kommande kyla.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Kvällssol”


 1. hb skriver:

  I know!!! 🙁

 2. sandralinneas skriver:

  Jag tror jag hörde nånstans att det var den kallaste augusti (såhär långt) på 30 år, så det är inte inbillning att det är kallt. Men förhoppningsvis har vi en lång, fin VARM solig höst framför oss ändå. Eller förhoppningsvis. Så Måste det vara. Känner precis som du menar med bilderna här ovan inför tanken på höst och vinter just nu. Är inte alls där mentalt än.

 3. Den känslan tror jag kommer sig av att det fortfarande är sommar, eller borde vara i alla fall, och att ljus- och värmereserverna inte är tillräckligt fyllda än för att vara redo för vinter. Maj och juni var fantastiska men hela juli och augusti hittills har inte bjudit på mycket till sommarväder. Förhoppningsvis vänder det snart och vi får en härlig avslutning på augusti följt av en underbar brittsommar i september och gärna flera veckor in i oktober. Då kommer längtan efter höstmyset att infinna sig lagom till Allhelgonahelgen. Hav förtröstan! 🙂
  Charlotta

 4. M&M skriver:

  Själv längtar jag efter höst och vinter! Försöker generellt se det positiva med varje årstid. Inte alltid lätt, men det är kanske lättare för mig iom att jag råkar vara en sådan person som lider när det är 30+ ute 😉

 5. Anna, gbg skriver:

  Ha ha, winter is here! GoT äger, kan knappt vänta på säsong sju!! Men det dröjer ända till nästa sommar ju… Hoppas att din vinter blir bättre än på bilderna dock! Pöss

 6. S. med punkt skriver:

  Jag är också småförkyld och känner igen känslan av att vintern kommer att vara ett helvete. Hoppas det är förkylningen som gör mig neggo. Fryser i mina sommarkläder fast jag har gott om varma kläder. Det är ju sommar! Typ.

 7. ED skriver:

  Sommaren tog slut väldigt plötsligt! Förhoppningsvis kommer det lite värme tillbaka snart, vi ska gifta oss snart, hade varit trevligt om man slapp stå ute och skaka då…

  Jag har läst din blogg emellanåt under lång tid men aldrig kommenterat. Men under min semester läste jag Medan han lever och den satte verkligen igång mycket i huvudet! Jag har refererat till den och nämt saker du skriver om till var och varannan människa jag pratat med senaste tiden. En av de saker som jag reflekterat över och pratat med min sambo om efter att ha läst boken är ett av mina syskons son. Han är inte är så förtjust i att kramas och pussas och har aldrig varit. Redan när han var ganska liten sa min sambo till hans föräldrar, som alltid ber sonen krama oss när de går hem eller om han får presenter eller dyl, att han inte behöver krama min sambo om han inte vill, de kan high fiva istället om sonen hellre vill det, att han inte ska tvingas att krama min sambo om han inte vill det. När han sa det så tänkte jag inte så mycket på det mer än att jag märkte att hams föräldrar blev lite störda och att sonen såg väldigt nöjd ut (SÅ mycket roligare att high fiva, det förstår man ju!). Men efter att ha läst boken var jag tvungen att ta upp det tillfället med min sambo och fråga varför han faktiskt tog mod till sig och sa detta istället för att göra som så många av oss och ändå krama denna motvilliga lille pojke. Svaret jag fick var inte mer dramatiskt än att min sambo sa att han själv alltid tyckt detta kramande i tid och otid med människor man ibland knappt känner är en konstig företeelse som han inte själv är så förtjust i (vilket jag iofs vet) och att barnet måste få bestämma själv vilka han vill vara nära. Men min sambo växte ännu mer i mina ögon och jag skämdes lite över att jag själv inte ens reflekterat över att jag envisas med att krama pojken trots att han så tydligt inte vill. Men tur att man lär sig nya saker hela tiden och nu kan tänka på detta i framtiden, tack för att du öppnade mina ögon.

  /ED

 8. Alexandra skriver:

  Haha…. Nä uuuusch vilken ångest. Blir rädd av att bara titta på de där bilderna 😉 Jag känner för en gångs skull tvärtom – att det ska bli mysigt med tända ljus och myskvällar utan stress att man borde vara ute. Även om jag då ääääälskar sommaren egentligen! 🙂 förstår det där med barndomsvänner. Det är alltid de man vill återgå till när Det känns lite tungt …

 9. Ewa skriver:

  Ja fy 17, jag lider av kraftig köld- och vinterångest, lider h*es kval. Några månader på las Canarias under vintern, tänk om det ginge.

 10. Elin skriver:

  Exakt så känner jag inför vintern vartenda jäkla år. Suger.

Lämna en kommentar