När man inte kommer in på klubben


Jag minns hur det var förr när den där kön till klubben var ångest. Man såg hur alla de snygga tjejerna kom in utan problem. De som avfyrade det där leendet till vakterna och ba ”hej äääälsklingen”. 

OCh så fanns det dom som drog ner uringningen lite desperat för att visa klyftan. Tryck ihop pattarna bara.

Jag tänkte att det där funkar aaaaldrig. Men vakterna älskade det och tjejerna fick komma in. Och fick de inte komma in så var ju hela kvällen förstörd.

Jag var väl aldrig den där supersnygga tjejen som kunde spela dom korten, men jag vägrade också. Så jag kom inte in på alla ställen. Och det var ju himla trist. Men att spela sexuella korten var under min värdighet. Tråkigt kanske några tyckte ”inte hela världen att flirta lite för att komma in” men jag tyckte det. Jag flirtade bara med vakter om jag menade det, och det har faktiskt hänt. Nuf’ said. Hursom så var jag ute höromdagen och blev exponerad för ”står du på listan” där det inte var ett fult drag utan det är stenhårt lista där. Töntigt hårt. Jag kände mig helt fine, ville lägga ned direkt. Svarade artigt att jag inte var det.
Mina vänner ville in. ”Vi ringer han som har klubben” och jadidada. Jag kollade på klockan, tänkte på vår mysiga soffa, min mysiga man som sitter där just nu…

Kompisarna försökte och klockan tickade…
Jag kom inte in. Jag försökte göra ett ”Åh nej” i mitt kroppsspråk, men jag är ju ingen skådis jag är retoriker. Så kompisarna stirrar på mig förbryllar för jag ser lättad ut.

Jag ber dom att gå in och ha kuuuul. Och sen åker jag hem till min soffa min man och våra barn. Helt underbart. På väg därifrån säger någon främling lite för högt ”men är inte hon känd, fick hon inte komma in”. Och då känner jag hur stegen går snabbare därifrån och att jag av en mystisk anledning skäms. Varför gör jag det? Sen kom jag på att det var 20-åriga tjejen i mig som skämdes, inte jag. Jag är kvinna, jag har andra saker för mig än att komma in på klubbar. Det är ok. 

Ha så kul ”out there”. Jag ska på soffstället❤️. 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “När man inte kommer in på klubben”


 1. Hmm skriver:

  Nu var inte jag där och kunde höra hur den kommentaren sades men jag uppfattar den mer som en pik mot vakterna än en diss av dig.

 2. Älska soffstället! <3
  Charlotta

 3. S. med punkt skriver:

  Jag är typ född och uppvuxen i skogen och har aldrig varit på ett uteställe där man måste stå på någon lista för att komma in. Ok om det är ett privat arrangemang med inbjudna gäster, men annars fattar jag nada. Hur kommer man med på listan? Hur kommer man in om man inte finns på listan? Är det bara utseende, sexvibbar och dyra kläder som gäller eller finns det annat?

  Och om detta är urvalskriterierna…… hur kan folk nedlåta sig till att befatta sig med såna ställen? Hoppas det finns nån aspekt jag inte har fattat, annars är det tamigfan befängt!

  • Jennifer skriver:

   Det ar mer an befängt faktiskt, pa stallen kring Stureplan finns det de som jobbar som ’pointers’ och de pekar pa de som far komma in, sa det spelar ingen roll om man koar. Och vad som ar varre ar att pointern sen bestämmer vilka som far ga in gratis, vilka som far ga in men betala intrade (100-250kr) och vilka som inte far komma in alls. Ackligt ar det hur de kan fa lov att bete sig sa! Har aven hort att de har nagot som kallas nat i stil med ’rasist-kvot’, att de endast slapper in ett litet antal mörkhåriga/fargade per klubb per kvall (vet dock inte om detta stammer men det skulle inte forvana mig) for att ’undvika brak’. Som sagt, äckligt. Men detta galler (vad jag vet) bara Stureplans-omradet.

   • S. med punkt skriver:

    :-O Det ÄR så illa alltså?! Pointers?! Herregud, jag har tydligen levt ett skyddat liv. Eller egentligen har jag ju levt ett riktigt ruffigt liv. Varit tvungen att gå på uteställen med kreti och pleti i stället för med noga utvalda personer.

    Ja, jisses. Det här får jag grunna länge på. Det finns alltså folk som har som jobb att bedöma vem som är värdig att få gå in och spendera sina pengar. Undrar hur det känns. Och det finns folk som står och visar upp sig i hopp om att få komma in på stället och spendera pengar där. Jag blir förbannad och samtidigt bubblar skrattet i mig. Tänker mig själv utanför Ica eller nåt. ”Hoppas, hoppas jag får komma in i dag och spendera mina slantar hos dem! Jag vill köpa bananer! Det funkade ju inte förra veckan, men idag har jag ju mina nyaste crocs!”

 4. Jennifer skriver:

  Elaine vad du är härlig!!!! hahahaha, känner igen mig så mycket, jag ser rätt bra ut och fick ändå nästan aldrig komma in på Stureplan, jag tyckte det bara var de som kände någon som fick komma in. Hatar att gå ut på stureplan och blir arg på mig själv över att jag blir ledsen när jag inte fick komma in, de är ju dom som hittar på sina löjliga regler… Men men nu går jag ut på chillade ställen och har kul istället! 🙂

 5. A way of living skriver:

  Hahaha vilket underbart inlägg! Älskar bilderna till 🙂 Jag har heller aldrig tillhört någon som stått på lista och smitit före köer och de fåtal tillfällen jag har varit med någon som stått på någon lista så har jag tyckt att det varit pinsamt att gå före alla andra.

Lämna en kommentar