Demokrati är mer än din röst var fjärde år



”Perioddramer om hiv och aids har duggat hyfsat tätt under de senaste åren. Jonas Gardell drog sitt strå till stacken med romansviten och tv-serien ”Torka aldrig tårar utan handskar” 2012 och en av 2013 års bästa filmer var ”Dallas Buyers Club”. Gardells serie skildrade hur ”bögpesten” kom till Sverige och unga homosexuella män avled på löpande band, och ”The Normal Heart” har många likheter med den. Det är en lång (140 minuter) tv-film producerad av HBO.” Här.

Jag såg den igår. Helt fantastisk film. Jag är så inspirerad av Ned i filmen. Han som vågar vara arg, ställa obekväma viktiga frågor och sätta press på politiker. Han skiter i folks position i makttrappan, han tar sin demokratiska rätt och pushar makthavarna. Jag är inspirerad av gayrörelsen. Vuxna personer som tagit sig mod att stå upp för dom de är, trots att anhöriga försökt tysta och/eller förneka dom. När HIV spreds var makthavare tysta och såg på. De blundade. Inga åtgärder gjordes. Trots att det ryktades om bot så lät man folk dö. Eller rättare sagt mannlät homosexuella män dö. En tyst epidemi där så många dog. Inte förrän heterosexuella drabbades så började det hända grejer… 

Ser ni parallellen från mitt perspektiv?Ska det krävas att vuxna personer blir drabbade av pedofiler för att politiker ska börja göra något för barnen?! Det hör ju till sakens sjuka natur att det aldrig kommer att ske. Pedofiler kommer att våldta barn, inga andra. Men jag ska kämpa för dessa barn. Jag ska skälla ut och sätta press på politiker precis som Ned. Jag skäms inte för att jag skällde på inrikesministern i somras när han hade mage att säga att han tycker Sverige gör ett ”bra jobb för sexuellt utnyttjade barn”. Tre barn i varje klass är inte ett bra jobb. 

Varje medborgare i detta land måste göra mer än att rösta var fjärde år. Demokrati är mer än så. Det är att använda sin röst och tjata på de där jädra politikerna. Vi har en tyst epidemi i Sverige som politikerna inte pratar om. Epidemin där barn blir sexuellt utnyttjade. Varje person som blundar och tystar dessa barn hjälper till och sprida ”viruset” så fler drabbas. Använd din röst, din demokratiska rätt och tjata på politikerna. Sprid inte nyheter om pedofiler som utnyttjar barn, skicka nyheterna till makthavarna och fråga vad de ska göra åt saken. Kontakta dessa män: Utbildningsminister Gustav Fridolin och fråga när han ska göra integritet obligatorisk. Justitieminister Morgan Johansson, fråga vad han ska göra åt den sopiga straffskalan? Inrikesminister Anders Ygeman fråga vad han ska göra för att öka barns säkerhet. Fråga sjukvård- hälsominister Gabriel Wikström när han ska finansiera vård för alla överlevare av sexuella övergrepp.

Oavsett vad du är engagerad i, vilka frågor du brinner för – Rösta inte bara, tjata.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Demokrati är mer än din röst var fjärde år”


 1. Maria skriver:

  Klickar man på visa kommentarer längst ner på inlägget visas inga. Du kommer endast det här upp där man skriver en kommentar. Men jag ser inga. Klickar kag däremot på inläggsrubriken ser jag alla kommentarer. Kanske går att lösa?

  • Maria skriver:

   Det funkar också när jag klickar på ”9 kommentarer” där uppe men inte när man klickar på visa kommentarer där nere..

 2. Maria skriver:

  Ojojoj vad jag tjatar och försöker nå ministrarna som ansvarar för ett område jag brinner för. Det är frustrerande men jag vägrar ge mig. Skolfrågan som är så aktuell, men vissa grupper tycks vara osynliga… Som om studier inte är aktuellt för de som behöver extra stöd, kreativa lösningar och tid,.

  Heja dig Elaine!

 3. TL skriver:

  (Applåder!!) känns som tagen #iamwithher har fått ett nytt användningsområde! 🙂 Eller kanske hellre #iamwithelaine

Lämna en kommentar