Fuck storlekKöpte en ny bikini ida’,

En yngre Elaine hade sagt att den inte var nå bra,

Storlek 44 från topp till tå,

Tänk att det kan få vara så,

En siffra på ett plagg,

Får aldrig vara en mental tagg,

Sånna tankar är känslomässigt dyra,

Om man bryter ihop för att storleken är fyrtiofyra,

Jag drog på mig bikinin och den satt bra,

Och det var allt som krävdes för tanken ”den bikinin ska jag ha”,

Storlek är inget mer än ett nummer,

Den som säger dig annat är en dummer.

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Fuck storlek”


 1. Johanna skriver:

  Spanska storlekar suger, tycker jag. De är verkligen gjorda för mindre personer. Det handlar inte om storlekens nummer, utan om att de största storlekarna sedan inte passar för dem som behöver större storlekar.

  Jag har sett dig och du känns inte som den som behöver storlek 44 på HM, liksom.

  Men det är som Zara, deras kläder är en mardröm storleksmässigt. Fast för mig är många klädesmärken det då jag har en lång överkropp…men det är ju en annan story 😉

 2. Hmm skriver:

  Stämmer bar det där med att det bara är en siffra. En spansk 44 motsvara en 42 i skandinavien, men i vilket fall..

  Själv så köper jag alla mina torsor i mycket större storlekar än vad jag köper mina byxor i. Jag är liten men fattar inte vem som tycker en XS i trsor är bekväma. Jag köper hellre L.

  Bikini är trixigt. Jag vill ofta köpa större än min ”verkliga” storlek pga bekväm. Ibland så kan jag ibland så måste jag gå ner. Men trosor funkar det alltid med. Tycker synd om dem som drar större än jag i byxor. Hur ska de hitta bekväma trosor när jag som är pytte köper deras?

  • Maria skriver:

   Men hänger de inte i baken då?

   • Hmm skriver:

    Maria: Beror lite på vilken modell jag väljer. Nu är jag ju skapt sådan att trots pytte så är formen på min bak rund och inte platt så det mesta funkar bra. Men i vilket fall så får de heller hänga lite om skinkorna än att de skär in någon stans.

    Grejen är ju den att jag är smal om själva höften och de sitter kvar ändå var på jag tycker synd om dem som är större än jag och tänker att de måste stasa?

   • Hmm skriver:

    För att illustrera hur jag köper på tex Lindex. I byxor är jag en storlek 34. Trosor köper jag 40/42. Bikin 36. Helst då delad bikin så att jag kan köpa en storlek i överdel och en annan i underdel. Är det knytsidor på underdelen så vill jag ha en storlek M.

    Hunkemöller däremot passar som de är i bikin. Har inte prövat deras trosor än.

 3. Maria skriver:

  Haha märkte inte att allt rimmade. Läste det sista nummer, dummer och tänkte ”där fick hon till det.” sen tittade jag igen och såg att allt rimma. Solsting på den.

 4. Therese skriver:

  Jättefin bikini Elaine Så snyggt med färg!!

 5. pilla skriver:

  Ser ut att sitta perfekt! skit i storleken bara den sitter bra.

 6. Lisa skriver:

  Snygg! Och 44 i Spanien är M.

 7. Diana skriver:

  Fy fasen vad du har en grym mage, helt underbar och fin!!
  Bra inlägg

 8. Karin skriver:

  Skit i siffran… huvudsaken är att det sitter bra och skönt! Är sååå tacksam att det går att köpa underdelar och överdelar separat! Smal om ryggen med stor kupa och bred om rumpan är inte lätt att få till annars! Sorgligt att vi ska vara så storleksfixerade, huvudsaken är väl att vi mår bra!

 9. Emilia skriver:

  Snygg bikini , snygg tjej…
  Storleken spelar bevisligen ingen roll, huvudsaken är att man kan hantera det. You rock!

 10. Fia skriver:

  I tonåren kunde jag strunta i att köpa kläder om jag inte fick på mig dem i en viss storlek. Men sen jag varit typ 25+ har jag inte brytt mig. Vem ser storleken lixom?

 11. Det jobbigaste är när man besöker en ny butik och inte har en aning om hur storlekarna är och måste prova sig fram…

  • Hmm skriver:

   Men eller hur. För att inte glömma hur olika modellerna sitter på en. Jag har efter flera år äntligen fatta att jag inte ska h en överdel som knyter i nacken utan två axelband. Men bara den detaljen tog lång tid att förstå att jag kunde välja efter.

   I övrigt så är nästan ingen bikin den andra lik. Inte ens underdelarna som har knyt i sdan liknar varandra, Jag blir helt matt av hur de lyckas med att få dem alla att vara så olika och då som sagt är inte minst storleken en stor variabel.

   Bikin och jeans är mina mission imposible både till storlek och modell. Allt annat tycker jag är lätt att köpa.

 12. Annika skriver:

  Jag har kläder i alla möjliga storlekar. Ett par byxor fr KappAhl är i stl 40. Men en annan modell från HM då fick jag ta 46. Jag tycker man ska skita i storleken o prova istället oavsett om man är stor eller liten.

 13. Maria skriver:

  Köp den storlek som passar, klädstorlekar är knappast en exakt vetenskap (inte skostorlekar heller). Däremot bör man vara lite observant på om de kläder man har blir för små eller för stora (det sista i fall när man inte ändrat tränings- och matvanor, då kan det vara en varningslampa att man är sjuk).

 14. Cattis skriver:

  Så bra och viktigt! Vad fan är det med oss när vi ska klämma ner oss i mindre storlekar, bara för att det skulle vara bättre att vara mindre som kvinna?! Jag är 30 år nu och för bara 5 år sen insåg jag att jag har klämt ner mina fötter i 1-2 storlekar för små bara för att det låter bättre att köpa stl 40, än 41-42. Jag är en smart tjej, men det där är ju bara galenskap… Tack för ett bra inlägg! Kram

Lämna en kommentar