Lördag


Idag är sista dagen som Johan, Hanna, Isac och Tilia är här med oss denna gång. Det känns jättetrist att dom ska åka. Jag vill redan boka upp nästa sommar så man har lika hörliga dagar att se fram emot då. Dom är ett säkert kort, inga konstigheter. Ibland kan man ju råka boka semester med folk där det blir konstigheter. Man märker att det gifter sig inte riktigt. Har ni råkat ut för det? Där behöver ju inte vänskapen ta slut, det antar bara nya former. Ingen mer semester ihop till exempel. 

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Lördag”


 1. Johanna skriver:

  Skönt att hitta sådana!

  För oss är det med ena delen av släkten, det funkar alltså typ inte ens att hälsa på. Fast..det vet man ju om i förväg, suck.

  Tror även annars också att med familj så har jag nog lättast att resa, men inte med vänner. Har inte så stort actionbehov, speciellt inte nu med barn.

 2. Fia skriver:

  Nä jag tror inte det! Men jag är en sån där som gärna gör lite egna turer, dvs man behöver inte sitta ihop hela semester. Så vi brukar dela upp oss, och i bland passar vi varandras barn så man kan få gå ut på tu man hand en kväll. Helt perfekt

 3. Emelie skriver:

  Denna vänner analys hela tiden. Bra att Du är perfekt Elaine!

  • elaineeksvard skriver:

   Så skönt att någon ÄNTLIGEN har förstått det! Tack! ❤️ Jag vet jag är helt utan skavanker, felfri, bedårande och alldeles underbar. Tihi.

 4. Katarina skriver:

  Umgås man så tätt nära inpå varandra i flera veckor så kan det ju bli tjafs (kanske inte direkt konflikter, men tryckt stämning) oavsett om man annars trivs med att umgås ihop hemma. En fika kräver ju inte lika mycket av en som en semester ihop. En vän sa till mig en gång ”vill du veta hur en person är, på riktigt, så åk på semester med dem”… ligger väl något i det.

  • elaineeksvard skriver:

   Så sant. (Svarar seriöst på din kommentar Katarina, var lite uttråkad och lättroad när jag besvarade de andra här) jag tror inte man ska vara rädd för lite tjafs, klart det kan hända, men mindre risk med Gustavs vänner eftersom man då är aningens artigare. Crille och jag vi tjafsar på varje semester men är lika goa vänner för det

   • Katarina skriver:

    Haha, älskar dina svar på några av de andra kommentarerna! 🙂

    Jo, men visst har du rätt. Man hör ofta uttrycket att man ska vara sig själv oavsett situation och sällskap, men faktum är att man beter sig lite olika beroende på vem man umgås med. Kanske bara små subtila skillnader, men som du sa; man kanske blir lite artigare, allt flyter på lättare. Ha en fin dag!

 5. Lisa skriver:

  Gifte det sig inte med Hugo och Paula?

  • elaineeksvard skriver:

   Du menar eftermiddagen de var här? Nej det gick åt helvete. Hugo slängde mig i poolen, jag råkade krascha deras bil när jag skulle låna den och Paula spillde ketchup på min vita klänning som jag ärvde av min gammelmormor. Dom kan dra åt helvete.

   Frågor på det?

 6. A skriver:

  Du har blivit så osympatiskt och dryg.

 7. Iinas skriver:

  Alltså, vad är problemet, det är ju så här livet är, dessa tankar du har Elaine, de trodde jag alla funderade på.
  Jag vrider och vänder och funderar över alla typer av relationer hela tiden. Alltid.
  Tycker inte du har skrivit något konstigt överhuvudtaget. Snarare tvärtom, jag blir snarare förvånad över kommentarerna. Går folk verkligen i relationer (även vänskap) de inte trivs i? Åker på semester med vänner som det inte klaffar med? Det ÄR intensivt att vara iväg med någon, det sätts på sin spetts, och det kan handla om enkla saker som frukostrutiner och läggning av barn. Något som kanske inte alls märks hemma. Säger inte ett enda dugg om vänskapen, bara att man inte synkar när det ska vara rutiner och en slags vardag inblandat.
  Har som sagt ingenting att göra med personerna i sig eller hur de är som vänner.
  Skönt att det funkat bara med de vänner ni har där nu Elaine!

  • Maria skriver:

   Håller med. Tycker även att det var en liknade situation när jag pluggade på universitetet, flyttade till ny stad så studiekamraterna blev även mina vänner – en del var toppen att luncha och festa med, andra att plugga och göra grupparbeten med och några få kvalade in i bägge kategorierna.

 8. Sandra skriver:

  Jag farstor precis vad du menar Elaine. I september ska vi med ett par vanner pa en camping i Frankrike. Det var faktist var ide, eftersom vi har ett barn och han ar vart prioritet. Vi tycker att det ar viktigt att han har det roligt, och vi far gladja oss att vi ar pa semester. Men hursomhelst, ett par som ska komma med och har tva barn. Maken ar hur rolig som helst och extreme extravert och hans fru ar helt tvaremot han. Nar de sade att de garna ockso kommer, kunde vi inte saga nej. Men vad jag blev otroligt forvanad av att vi blir tvungna att komprimissa allt. De borjade med ett annat land an Frankrike, sedan simbassager, sedan inget talt men husvagnar och de maste vara nara varandra sa att vi kan sitta gemensamt ut pa kvallarna och chilla och mycket mer. En manad viskulle boka sa tvekade de tom. om de skulle folja med!!!!! Eftersom barnen blir aksjuka med bilen, hans fru ar trakig etc.. I slutandan blev jag sa trott att jag sade rakt ut, om ni ger skulden pa barnen och allt kommer bli svart med dem, som om de skulle vara en sten i vagen for er, vafan stannar ni inte bara hemma. Jag fattar inte att vissa foraldrar som har barn tanker med arslet. Vissa tror att de kan sitta dag in och dag ut dricka alkohol, ga ut pa restauranger sena kvaller nar manhar smabarn. Skaffa inte da barn! Vi har iaf bokat nu och vi reser i borjan i september, vi stannar 2 veckor och de 1 vecka. Hans fru ar fortfarande osaker om hon kommer med, jag hoppas verkligen att hon INTE kommer med. Sa trakig manniska. To be continued………

 9. Hanna skriver:

  På något sätt så gillar jag dig men ibland blir du bara för mycket. Jag har i flera omgångar slutat läsa din blogg men har ibland kommit tillbaka för att jag ändå har gillat dig. Men detta inlägget och dina kommentarer visar än en gång att jag inte ska läsa din blogg. För du ger så fruktansvärt dålig energi…

Lämna en kommentar