Dag 5 utan cola light


Suget börjar äntligen att avta även om jag vet hur fantastiskt gott det skulle vara. Nästa steg nu är att dricka vatten, bara vatten. Inget annat vätskeintag. Jag vill se hur bra min kropp mår utan andra vätskeintag. Jag älskar hälsosamma experiment på semestern som man kan leva vidare på när jobb har börjat. Det har blivit ett eller två glas rosé på kvällarna när barnen har somnat. Inte alls konsigt på semestern. Men nu tänkte jag köra en helt vit vecka. Det kommer vara ännu bättre för träningen.

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Dag 5 utan cola light”


 1. Isabel skriver:

  Åh, heja dig! Sitter här med min jäkla cola zero, snart är jag ledig i 10 dagar då ska den bort – tack för påminnelsen 🙂

 2. Hockeysmurf skriver:

  Vatten är ju så vansinnigt gott! Var hooked på Pepsi ett tag men det gick över, all lycka till med att sluta med ofoget! 😉 😀

 3. Cathrine skriver:

  Om man vill variera sitt vatten kan man smaksätta det på många olika sätt. Lime, mynta, citron, frysta bär, gurka, ingefära etc. Festligt och gott att både ha i frysta jordgubbar och mynta 😉 Isbitar är toppen också!

 4. Elin skriver:

  Jag är så sjukt impad att du klarar av en liten detox av Cola light! Sjölv så har jag ett ständigt sug för Cola zero, men jag kan klara av att leva utan den om jag är sysselsatt med så mycket att jag inte har tid för att tänka på det 😉
  Man skulle kunna säga ett lätt beroende! Går åt för stora mängder just nu 🙂 haha

 5. Åsa skriver:

  Du är så inspirerande med ditt hälsotänk under semestern!! 🙂 Jag har länge behövt ta tag i min vikt som eskalerat och har nu, en vecka innan semestern börjat äta hälsosammare och tänker göra det hela semestern. Inga drinkar eller glassar i solen som annars ”hör till”. Semestern är till för återhämtning och att må bra, och det här mår jag bra av. Det är säkert provocerande för andra att man skärper till sin livsstil när många anammar en slappare sådan sommartider, men man ska ju ta hand om sig själv och sin kropp!
  Tack för en bra blogg! <3

 6. Ett tips på något gott och hälsosamt att variera vattnet med är att köpa ett gott, smaksatt, rött te, gärna ekologiskt, och brygga te på en hel liter vatten. Låt sedan teet svalna och förvara det i en bringare i kylen, väldigt gott och läskande och minst lika hälsosamt som rent vatten.
  Charlotta

 7. Katarina skriver:

  Upptäckte när jag skulle sluta med Cola (har aldrig rökt, druckit, eller annat… men var sinnessjukt beroende av Cola) att det egentligen inte var smaken utan bubblorna, haha 🙂 Hoppade över till kolsyrat mineralvatten, men såg inte poängen med att dricka något som inte smakar något alls. Loka Crush funkar däremot, bubblor, lagom mycket smak, minimalt med socker. Ett tips, bara 🙂 Ha det fint!

 8. Elsie skriver:

  Du kommer inte ångra dig! Jag slutade med Cola och annan läsk till förmån för vatten för ett par år sen och det gick superenkelt! Jätteskönt att slippa allt det sockret och nu när jag smakar på Cola tycker jag det är jätteäckligt. Heja!

 9. Heja heja!!!

  Min last när jag kommer till Sverige är Loka Crush….. YUM!

  Annars är jag en sucker för pepsi max och cola zero..

 10. Maria skriver:

  Jag har tidigare hållt en lååång pause med cola och chips. När jag sedan fick ett infall och köpte båda tyckte jag det smakade äckligt…ändå började jag inta skiten igen. Så dumt. Men rosé däremot, det har jag bara druckit en gång och aldrig igen. Blev så svimfärdig att jag kräktes och var nära att tuppa av (varför heter det så, vad har det med tuppar att göra)?, och det var inte för att det var mycket. Hade i samma period en oerhörd känslighet mot ljust bröd och juice. Som att blodsockret inte klarade av det. Fick hitta ställen där jag kunde sitta ifred och ha huvudet mellan knäna. Känsligheten försvann av sig själv med tiden. Himla konstig grej var det i alla fall.

 11. Sofia skriver:

  Av nyfikenhet. Ni som skriver att ni är/har varit beroende av Cola. HUR ofta dricker eller drack ni det? Jag har så svårt att se hur man får in cola i vardagen! Dricker ni det till maten eller emellan måltiderna? Haha, många frågor här

  • Katarina skriver:

   Sofia! Jag drack uteslutande Cola under en period. Helt seriöst, drack inget annat. Till måltiderna, mellan måltiderna, vid aktivitet, heeeela tiden. När jag gick och handlade så kollade jag inte ens åt juice-hyllorna, utan siktade in mig på läsken direkt. Så illa var det 🙁 Men det var lättare att sluta än vad jag trodde, började dricka Loka Crush, smakar jättegott. Är ju inte riktigt lika ”nyttigt” som vatten, men innehåller väldigt lite socker, mindre än juice etc. Jag har svårt för vatten, ser inte någon mening med att dricka något som inte har någon smak, haha. Ha det fint!

   • Sofia skriver:

    Tusen tack för svar 🙂 Jag som äälskar vatten kan tvärtemot dig inte dricka något annat än det 🙂 Spännade och lite otäckt hur beroendeframkallande det kan vara. Skönt för dig att du hittat ett bättre alternativ! 🙂

   • Katarina skriver:

    Så avis jag blir, önskar verkligen jag kunde tycka om vatten 🙁 Ja, jag fattade ju inte att jag var beroende förrän jag började vakna mitt i nätterna för att gå upp och dricka Cola. (!!!). Då har det verkligen gått för långt.

  • Jessica skriver:

   Dricker pepsi Max JÄMT, 1,5 liter per dag !!!!! Slutar varje gång jag är gravid och håller upp medans jag ammar (har två småttingar) men börjat direkt igen när jag har min kropp för mig själv. Enda gången jag dricker vatten är när jag tränar annars är det pepsi som gäller.
   Inser att jag måste sluta men är så galet svårt, att sluta röka va enklare tom.
   Lustiga är att jag skulle aldrig tillåta mina barn att dricka söta drycker och definitivt inget med sötningsmedel då jag anser det som gift, men känns helt ok att pumpa min egen kropp full med skiten :/

   • Helena skriver:

    Men, hur ska du få dina barn att inte dricka det du dricker? Vi drack aldrig läsk som barn, på kalas fick vi saft istället. Är född på 80-talet så var nog lite ovanliga, men det var väl egentligen inget förbud utan bara att vi inte drack det. Den riktiga introduktionen blev när mamma helt plötsligt drack sprite på en utlandsresa när jag var 11 år. Klart vi barn också skulle få smaka på den där konstiga drycken då! Men jag var ju ganska gammal då och vande mig aldrig riktigt vid den fräna smaken av kolsyran, kan dricka läsk nu som vuxen men helst inte… Mina småsyskon som var yngre dricker däremot gärna cola (som jag inte står ut med alls) och annat kolsyrat.

    Så om du verkligen inte vill att de ska dricka skiten så får du också sluta. Se det som en bra anledning, det gick ju bra under graviditet och amning så det kommer gå nu också!

   • Jessica skriver:

    Jo, jag vet att den dagen kommer !! Än sålänge är mina barn såpass små att dem inte fattar att jag dricker annat.
    Vi hade cola/fanta hemma på helgerna och Max ett glas per barn när jag va liten så är själv inte uppvuxen med annat än vatten och mjölk. Vart sjuk i anorexi från 15 års ålder till 25, jag drack bara kolsyrat vatten från början för att hålla mig mätt å inte äta, någonstans på vägen gick det över till pepsi Max.

 12. Maria skriver:

  Hej Elaine och er alla andra som läser denna kommentar =)

  Jag har en bra teknik till er som vill sluta dricka coca-cola och all annan läsk(Då menar jag verkligen All läsk vanliga som light) Det är att att coca-cola och läsk fräter bort helt tandemaljen. Då menar jag helt och hållet och att skelettet uttunnas i kroppen också. Då har man bara kvar tunna tänder som lätt går sönder.

  Det har hänt mig tyvärr =( Har inget alls tandemalj kvar och har jättetunna tänder kvar nu. Och för några månader sedan lossnade en liten bit bort av min framtand och det är inte snyggt. Så nu har jag bräckliga tänder kvar pga läsk vilket är mycket oroande för tänderna ska ju räcka till man blir äldre. Jag är ju bara 34år nu.

  Jag önskar att någon hade sagt till mig denna skrämseltaktik(egentligen sanningstaktik om man tänker efter) när jag fortfarande hade kvar mina vackra tänder. Dom enda dom sade till mig som en varningsflagga var några stycken tandläkare, men inte ens dom sa på det sättet att man ens förstod att vad som höll på att hända med mina tänder. Inte förrns det var för sent. Så ta hand om er vackra, vita, starka tänder som har kvar fortfarande sådana. Och ett bra tips till alternativa dryck är ju märket Mer och andra saft liknade som man kan ta istället som är Gott.

  Kram till er <3

Lämna en kommentar