Fruktansvärt


Vilken hemsk nyhet att vakna till, den om Nice. Att lastbilsföraren svängde för att ta död på så många som möjligt och att många av offren var barn. Att födas till denna värld. Nästan så att man vill be om ursäkt varje gång någon får livet här. 

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Fruktansvärt”


 1. Susanna skriver:

  Ja, fy fan! Jag orkar inte mer. Helt otroligt. Vad håller människorna på med? Ta bort alla som vill världen illa!

 2. Carolinen skriver:

  Ibland får jag dåligt samvete gentemot mina barn för att de ska växa upp i den här världen :'(

 3. Hmm skriver:

  Samma dag som presidenten tog bort undantagstillståndet….

 4. A way of living skriver:

  Ja jag får panik och ångest över allt som sker och känner verkligen för alla barn som ska växa upp i den här världen 🙁

 5. Smulan skriver:

  När mina barn sover brukar jag viska till dom: jag älskar er men förlåt att jag satt er till denna värld. Låter konstigt men så känner jag 🙁

 6. Emmie skriver:

  Jag väntar mitt första nu och är väl dels lite hormonell men fy jag känner mig så hemsk som vill föda ett barn till den här världen! Hur kan det finnas så mycket hat?!

 7. Karin skriver:

  Jag tänker istället att min unge ska få chansen att uppleva en bättre värld. Vi är många, som på olika sätt kämpar för en bättre plats och någon gång vinner det goda. Jag hoppas att min dotter får uppleva det, om nu jag hunnit gå ur tiden. Om vi peppar våra unga med ursäkter om en dålig värld så tror jag att vi tankar dem med pessimism och det är en dålig drivkraft. Det finns mycket vackert men tyvärr ger vi det onda större utrymme.

  • Sanna skriver:

   Vilken fin tanke. Jag blev helt ledsen och nedstämd av de andra kommentarerna och funderade på vilken värld jag satt min dotter i, men din kommentar gav mig värme. Jag ska tänka som du i stället. Tillsammans är vi starka och tillsammans ska vi kämpa!

  • Hope skriver:

   ❤️

  • Emelie skriver:

   Precis så! Vi är fler goda än onda i denna värld. Så försök att inte be om ursäkt för att ni satt era barn till världen – utan ge istället en fin, varm och kärleksfull uppväxt så blir vi ännu fler goda! Era barn är ju just de som behövs! ❤️

   Min mamma har alltid sagt ”tänk om just du är det där barnet som ska rädda världen”. Hon har sagt det även nu när jag och min man gör IVF och ska gå över till äggdonation. ”Tänk om det är just det barnet som ska rädda världen”. Vissa kanske läser in att det skulle bli prestationsångest av en sådan kommentar – men mamma säger det fullt av värme, kärlek och hopp! <3

   Jag räddar en bit av världen varje dag genom att le, vara omtänksam även mot de jag inte känner, vara nyfiken på andra och tro gott om människor. ☺️

   • Karin skriver:

    Men tack för alla hejarop <3

    Jag tror att pessimism skapar oro och misstänksamhet och en vilja att hitta en syndabock till alla världens problem.. Och vi vet alla hur det slutade i Tyskland tidigt/mitten 1900-tal. Vi har ju alla möjligheten att uppfostra kärleksfulla barn med hopp och tro, som i sin tur kan göra planeten lite härligare att leva på. Och våra barn kan i sin tur… Ja ni fattar 😉 Våra barn hade tur som blev till och vi har tur som får uppfostra dem till att bli fina människor.

    Emelie: vad fint av din mamma! Vi var ofrivilligt barnlösa innan vi fick uppleva lyckan med vår dotter. Jag önskar dig all lycka med IVF. Du verkar vara en himla fin person, det kommande barnet kan skatta sig lycklig <3

 8. Anna skriver:

  Vad fint Karin! Tack för hopp

Lämna en kommentar