”Jag ska träffa en 23-årig tjej”


När blev mina generationsbröder dessa äckliga gubbar som definierar en kvinnas förträfflighet i hur ung hon är? Som jag sa så är det många av vänner och bekanta som separerar och att höra männen säga att de ska träffa en yngre tjej så fort skilsmässorna är igenom känns för mig så himla tragiskt. 

Träffa tjejer, träffa hur många du vill men tro inte att lyckan stavas ”23 år”! Om jag är avundsjuk på yngre kvinnor? Absolut inte. Jag är hoppfull över mina generationsbröder, att de vet bättre än att kapsla in lyckan i en annan kvinnas ålder. Det är lika dumdristigt som att tro på horoskop när de säger att du ska träffa någon en varm sommarmånad i fiskens tecken. Så sitter du där en kall vintermorgon och känner pirret men missar ögonblicket för att personen visar sig vara född i lejonets tecken. Och mina generationsbröder missar kärleken för att hon kanske är 33, 43 eller 29år. 

Kära bror sök inte lyckan efter en ålder. En 23-åring kommer inte göra dig lycklig. Det kommer hon som älskar dig, får dig att skratta, samtala, respekterar dig och din tid och tycker du är den sexigaste mannen på denna planet. Säg inte att hon är 23 för då stänger du dörren för de skepnader din sanna kärlek kan komma i OCH du öppnar dörren för att betraktas som en tragisk gubbe. 

Skilj dig, men sök efter lycka – inte efter ”23-åringar”. Fifan. 

Bloggvännerna har ordet

29 svar till “”Jag ska träffa en 23-årig tjej””


 1. Anna skriver:

  Tycker att om man är singel kan man ligga med vem man vill (så länge den andra också vill ligga såklart), förstår inte resonemanget med att man bara får ligga med någon som ger en ”evig lycka”. Det enda som är lite tråkigt när äldre män ligger med 23-åriga tjejer är att jag tror männen är vinnare i det. Männen får egokicken och ryggdunkar, tjejen får nog inte ut lika mycket av det, kanske lite sexuell erfarenhet. Och är nog lätt att relationen blir ojämställd när den ena har så mycket mer erfarenhet.

 2. Caisa skriver:

  Nä men eller hur! Är 28 år & jag kan säga att varje gång man går ut finns det alltid män i 40-års åldern som vill flörta/prata endast för att deras ego behöver få bekräftelse från någon som är yngre. Kan förstå att man vill ha kul med många människor efter ett brake up med någon men tror att när de väl vaknar upp blir deras baksmälla de värsta de varit med om i hela sitt liv.

 3. 26-åring skriver:

  Är gift med en 40-årig gammelget (moohhaaa), är själv 26 år och har aldrig varit lyckligare. Känner i hela kroppen att han känner lika och hoppas för allt smör i Småland att det inte beror på min ålder utan för min rasande fantastiska personlighet (moohhaa) Ja fiifan!

 4. Em skriver:

  De kanske vill ha någon okomplicerad glad brutta som bara vill ja sex.

  • Helena skriver:

   Fast, desto yngre desto mer ångest över framtiden och vad man ska göra ju! Nu när jag blivit äldre (alla blir vi äldre haha, men precis fyllt 30) så känner jag verkligen hur det ångesten släpper och jag känner så igen den i de yngre jag umgås med (de som är 18-25 typ). Och det är så svårt, jag vet att det går över och att det är onödigt att känna så som de gör men man kan ju inte säga så utan att samtidigt förminska dem… Försöker känna med dem men också säga att det går över och byta ämne, för det finns nog inget som kan få dem att släppa den känslan så ingen mening att fastna i det då.

 5. lillajag skriver:

  Äsch…när jag var 20 hade jag en fling med en nyskild 35-åring (pappa till två små). Det var en vuxen, ömsesidig fling och vi båda fick saker ut av det. Visst fattade jag att det inte hade varit smart att bli tillsammans, men att dejta lite, åka till pippaloss…kör bara kör säger jag! Livet är kort 😀

 6. Lotta skriver:

  Men, vad är det för män du umgås med?
  Vem säger, dessutom, att en 23-åring överhuvudtaget skulle vara intresserad av en nyskild man.

 7. Jennie skriver:

  Tack för det jag är 23 år och ska alltså på ingen anledning få mig en äldre karl? Jag har humor, värme, intellekt, drömmar och är fantastiskt härlig på alla sätt. JAG kanske vill ha en äldre man! Varför generaliserar du? Det är lika mycket vårt val som männens. Inte bara de som väljer. Min man är född i ett annat årtionde och vi är jämngamla ”där uppe”. Min mamma sade alltid att jag är en gammal själ. Jag har aldrig velat ha jämnåriga!

  Kärlek och sex ligger inte i åldern. Jag träffade en man som var 20 år äldre än mig och den kemin bär jag med mig föralltid, jösses. Får jag välja mellan en artonårig snorunge och en 35-40årig man så är valet givet, vad har pojkvasker som inte 35-åringen har?

  Och det var den sista präktiga pepinnen jag klarar av, nu slutar jag läsa din blogg. Usch!!!

  • S skriver:

   Jag tror absolut inte att det var så Elaine menade. Har du och din man hittat en kärlek så är ju det fantastiskt och jag vågar tro Elaine tycker det samma. Det Elaine däremot belyser, enligt min tolkning, är att nyskilda män ser en prestige eller riktar in sig på yngre tjejer i tron om att det ger lite status/ryggdunk. Eller kanske för att de uppriktigt tror att lyckan finns i åldern. Sen att man kan klicka bättre med vissa människor än andra behöver ju inte nödvändigtvis ligga i åldern och handlar förmodligen om annat än det. Så att tolka inlägget som en generalisering över alla äldre nyskilda män är nog lite att ta i. Du läser förmodligen in mer i inlägget än vad avsändaren åsyftade.

   • Ina skriver:

    Håller med om att det kanske inte var så Elaine menade, men hoppa över fördomsfulla instick som att man är en tragisk gubbe om man söker unga. I och med sådana kommenrarer, som må vara riktade till de som aktivt söker unga, dömer man även de som faktiskt råkat hitta sin kärlek i en person född i ett annat årtionde till tragisk gubbe eller totalt viljelös brutta som bara hakar på, beroende på vem man åsyftar.
    Vänligen /en som i princip VARJE gång fått försvara sitt val av man eller fått blickar och kommentater (efter tretton år orkar jag inte det mer och undviker åldersfrågan för att jag inte vill att vi döms på förhand)

   • S skriver:

    Ina! Var är det fördomsfulla insticket i min kommentar?

   • Ina skriver:

    Den kommentaren var inte till dig, skrev att E kunde hoppa över instick som att man är en tragisk gubbe – du skrev inte det håller med om att ifall man hittat kärlek så är det fint så

  • HH skriver:

   Hon sa bara att man inte skall snöa inne på en ålder, för att man begränsar sig väldigt mycket:). Sen låter det ju väldigt korkat att bestämma viljen ålder ens nästa ligg skall ha, blir så mycket färre och välja bland:). Attraktion handlar ju alltid om personlighet och inte en siffra, så jag tror flera retar på att det låter dumt och bestämmande nåns ålder innan man träffats:).

 8. Fröken M skriver:

  Jag förstår ditt resonemang Elaine – och även ni som har kommenterat.
  Att äldre nyseparerade/skilda män ser yngre tjejer som en ”trofé”/erövring känns bara osmakligt.
  Därmed inte sagt att det är fel på förhållanden med åldersskillnad. Man blir ju kär/förälskad i en person, inte en ålder.

 9. Ina skriver:

  Kan förstå tanken. Men döm inte de som hittar kärleken i en 23-åring, eller vad personen nu må ha för datummärkning.

  Träffade mina barns far för 13 år sedan, jag var 20 och han 40. Hans största farhåga var inte att bli ansedd som ”ful gubbe” för egen del, utan att jag skulle stämplas för att vara tillsammans med någon äldre. Visst kom ryggdunk från bekanta till honom, men samma människor ”testade” mig, och kunde bakom rygg säga att de gav förhållandet ett år eller vad det nu kunde vara. Min sambos nära vänner gladde sig för hans skull, för han var lycklig. Han tog sig ur ett olyckligt förhållande med skrik och gap och hittade ett lyckligt, harmoniskt. Min ålder var inte mer än en passus.

  För min del…min allra närmsta vän accepterade rätt så rakt av. Andra vänner har kollat snett, på mig och på oss. Bekanta har ifrågasatt rakt ut, varför jag är tillsammans med honom. Jag har fått singelkompisar till bekanta introducerade som ”här, ni borde vara tillsammans istället, han är en kanonkille!” eller ”varför valde du inte X, utan en sådan..”

  Ifrågasättandet har kommit från såväl kvinnor som män. Jag ifrågasätter också att sätta en ettikett på vem man söker, 23-åring/brunett/170 cm/hårfrisör…ja, vilken ettikett som det nu är. Ifrågasätt gärna att dina vänner bestämt sig i förväg, för ja – de kan gå miste om sin stora kärlek då, håller med dig i det. Men säg inte: ”Säg inte att hon är 23 för då stänger du dörren för de skepnader din sanna kärlek kan komma i OCH du öppnar dörren för att betraktas som en tragisk gubbe.” för 1) den sanna kärleken kan mycket väl vara ung, man måste inte vara från samma årtionde 2) du stämplar de som är med en yngre kvinna som tragisk gubbe istället för att se att de kanske är med sin kärlek 3) i och med att du stämplar mannen dömer du även kvinnan, hon har blivit ett mähä som ingenting är annat än sin ålder, för så ser du (många med dig) på de kvinnorna 4) men jag tror egentligen inte du dömer kärlek, jag väljer att tro gott – att du tycker att åldersskillnad är okej, eller helst none of your buissness, och bara uttryckte dig lite trist.

  Önskar människor gärna kunde hjälpa sina vänner, om de märker att vännerna är på väg åt fel håll – men gör det utan att spä på fördomar.

 10. lillajag skriver:

  Nu har jag tänkt på det här en stund och kommit fram till följande: När en 40-årig kvinna idag träffar en 23-årig man så är det ”heja” och ”bra för henne!”. Men är man en 40-årig man och träffar en 23-årig kvinna så är man alltså en ”tragisk gubbe”? Nej…det här resonemanget kändes som det sätter käppar i hjulet för oss själva.

  Vidare funderar jag på om inte det här bara är ett sånt där ”rädsloargument” som vi kvinnor gärna använder oss av, som ett slags skydd. Samma sak när den där otrohetssiten lanserades och kvinnor blev rosenrasande. Varför? Jo, troligen för att de är rädda, så de fördömer det och skapar grupper där de tillsammans med andra kan försäkra varandra om att det här inte är acceptabelt. Därmed bygger de sig en omvärld som är mer trygg för dem själva, för de klarar inte av att tänka sig en omvärld där folk faktiskt kan vara otrogna hur lätt som helst (vilket ju faktiskt alltid är fallet. Vill man vara otrogen så kan man det). Varför spelar det annars så stor roll? Om man själv inte tänker vara otrogen och man ogillar tanken på att vara otrogen, ja..vad spelar då en otrohetssite för roll? Varför spelar det så stor roll om någon 40-åring träffar en 23-åring? Om man själv inte vill det så behöver man ju inte. Men varför behovet av att döma andra?

 11. Diana skriver:

  Jag måste säga att jag håller med dig helt Elaine. Är så allergisk mot gubbsjuka män på det sättet. Varför just så unga? Varför inte en 33, 43, 53? Men varför alltid runt 20-år? Förmodligen för att de är lättare att bara pippaloss lite med som någon sa här ovan, eller åka till pippaloss eller vad hon skrev. Kanske inte så sugen på giftemål och barn när man är 23 år? Därför är det nog lättare att ta en lite snärta vid 23 år när man är nyskild och slippa ansvar och lova en massa. Men det säger mycket om just den 23 åringen också…….. no words needed there.. 😉 Men visst är det trist, tragiskt, patetiskt. Träffa en tjej, inte en ålder. Punkt. fifan! 😀

  • lillajag skriver:

   Haha ja…i vuxenvärlden händer det ibland att man bara vill knulla lite. Du vet att varje gång en kvinna går hem med en man så går också en man hem med en kvinna? Märkligt resonemang att ”det säger mycket om just den 23 åringen”. Som sagt, vill man själv bara åka till pippaloss efter att man gift sig så är ju det fritt fram att välja i sitt eget liv. Vissa åker till pippaloss lite när som, med vem som, och bör inte bli kallade för saker av andra kvinnor ändå.

  • Elin skriver:

   ”Men det säger mycket om just den 23 åringen också” wtf?!

  • Jennie skriver:

   Men fy vilken gräslig kommentar. Jag är 23, påväg att gifta mig och drömmer om barn. Varför är det synd om mig för att jag hittade kärleken i en äldre man? Varför ”säger det mycket om mig”?

   • lillajag skriver:

    Jag tror att Diana menade att den äldre mannen bara vill ha sex, inget ansvar, och att om man är en 23-årig tjej som har sex med en äldre man så är man naiv, tror att han ska älska en, ligger med honom för att man tror att han ska bli kär osv. Men jag tror snarare att det är Diana som är naiv, om det nu var hur hon menade. Vid 23 är man vuxen (visst, jag kan gå med på ”ung vuxen”) och kan ta egna, informerade beslut. Det finns 23-åriga kvinnor som bara är ute efter lite pippaloss med. De är inga offer, inte heller mindre värda och bör inte kallas för lösaktiga/slampor/horor pga att någon annan valt att inte gå den vägen och av osäkerhet vill rättfärdiga sitt eget beslut.
    Precis som alltid i livet så möter man ibland en fling och ibland möter man den stora kärleken. Så glad att du gjort det Jennie 🙂 All lycka till framöver och jag hoppas att ni får en magisk bröllopsdag!

   • Jennie skriver:

    LillaJag: Jag vet inte vad folk träffar för 23-åringar där ute, känner inte igen mig eller mina vänner alls i det naiva påståendet haha. Vi kan välja själva och faktiskt förstå kopplingen mellan handling och konsekvens – och fatta att en äldre man inte nödvändigtvis behöver vara någon drömprins 😉

 12. Elisa skriver:

  Äldre män som vill ha en mycket yngre kvinna är oftast män som är rädda för att åldras. De vill se om de fortfarande har DET. Sedan tror jag att de ser en yngre kvinna som en trofe-flickvän. Det där handlar om att kunna visa att de kan fixa en yngre.
  Många äldre män, närmare 50 år har försökt haffa mig som är mer än 20 år yngre. Sånt där gör mig så äcklad och jag avvisar såna män direkt. För vad kan en sån man erbjuda mig?
  Jag tycker att vi kvinnor ska uppmuntra kvinnor som tar yngre män. Tyvärr så får kvinnor som tar yngre män utstå mycket kritik från andra kvinnor medan män som tar yngre kvinnor hyllas av andra män.
  Idag så kan många äldre män se ner på äldre kvinnor och just tycker jag att det är bra att yngre män kan se värdet av en äldre kvinna.
  Zlatan och Pique är två män som inte är rädd för att inleda ett förhållande med en betydligt äldre kvinna.

 13. Madelen skriver:

  Ålder har ingen betydelse, det är insidan som räknas. Att kämpa mot åsikter som dina är extremt ledsamt i själen. Jag är 28 och min sambo är 48. Känns det som det finns en stor ålder mellan oss just nu, nej, i erfarenhet, ja. Vad framtiden har att bjuda på vet jag inte. Vi har olika erfarenheter i livet som formas oss till de vi är. Jag blir extremt besviken och ledsen över att du drar alla över en kant här. Kan stämma i vissa fall, men inte i alla.
  Vad som gör varje människa lycklig och är hälsosamt och lagligt är inte okej att döma som du gör. Jag trodde mer om dig än det här.
  Självklart får man tycka som man vill och du får absolut tycka att jag är en vidrig människa som träffar en äldre man. Men du har makt att skapa åsikter som i detta fall inte är okej. Varje människas historia är unik. Jag är en stark självständig kvinna som älskar den jag lever med. Var jag ute efter en man som var 20 år äldre, va han ute efter någon som var 20 år yngre. Nej. Men vi träffades vi blev kära och jag kan inte vara mer lycklig. Han är den finaste människa jag någonsin träffat. Ålder definierar inte vilka människor vi är.

 14. Emma skriver:

  Jag håller med dig om att det låter fel när man går in med inställningen att träffa
  Någon i en viss ålder..
  Det var MÅNGA som inte trodde på mig och min man. Vi träffades när Jag var 20 och han 31 år. Han hade två barn och hade precis separerat från ett förhållande på 13 år. MEN nu 6 år senare, har vi en dotter på 1 år, och gifte oss för 2 månader sen! Alla ser oss som självklara nu.. Och med tiden fick dem se våran kärlek! Men det tog lång tid.. År. Ville bara dela med mig! Kram

 15. Lisa skriver:

  Håller absolut med om att man inte ska ”söka efter någon speciell ålder” men min sambo (som är skild med en son) är 41 och jag 26 och träffades när han var 36 och jag 21… Jag tyckte själv det var hemskt jobbigt i början att behöv vara ”exmannens/pappas nya flickvän på 15 år yngre”, just för såna här åsikter, dessutom svensk och plantinablond (bor i Italien och min sambo är italienare) men det visade sig att det också kan fungera och vara det rätta!
  Tack för en väldigt fin blogg som både ger många tankeställare och leenden.

 16. Mysan skriver:

  Vilken fördom! Jag träffade min man när jag var 22 år och han var då 35, idag 6 år senare är vi lyckligt gifta och har en 1 åring och vårt andra barn påväg. En 23 kan vara betydligt mer benägen att älska, ge kärlek och en framtid än en som är jämnårig! Snacka om att döma en människa utifrån en siffra, det handlar väl mer om hur personen är?!

  • Nettan skriver:

   Kärlek har ingen ålder, så tolkar jag Elaines inlägg (inte att en äldre man inte kan hitta lyckan hos en 23-åring). Hittar man den rätte/rätta bland alla – oavsett ålder – så kan man fortsätta vara lycklig och njuta av det 🙂

 17. Annette skriver:

  Sanna mina ord! Halleluja och A M E N! 🙂

Lämna en kommentar