Cykeltur och reaktioner på sexuella övergrepp


Godmorgon folket, hoppas ni mår bra. Jag var illa till mods hela kvällen igår. När man skriver inlägg som väcker känslor så kommer alltid förväntansångesten över elaka kommentarer, troll och förhoppningen att det inte ska förstöra stämningen med familjen. Man tar alltid en risk när man skriver sådana blogginlägg som det om Anders Ygeman, men jädrar vad trist om man inte vågar säga sin mening. Debatten om sexuella övergrepp är verkligen på tapeten nu och har nått maktens korridorer. Jag hoppas justitieministern blev mer än berörd, jag hoppas att han gör något åt lagstiftningen. Här kan ni läsa artikeln. 

Och här kan ni se filmen där jag och tre andra kvinnor medverkar och berättar om folks reaktioner på de sexuella övergrepp vi blev utsatta för. 

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Cykeltur och reaktioner på sexuella övergrepp”


 1. Diana skriver:

  Blir arg på att en människa som Anders kan uppföra sig på det sättet, det visar bara hur HAN ser på det hela och hur allvarligt HAN tar allt detta. Med andra ord, jag känner ingen trygghet alls. Man ska inte sitta och jämföra med andra länder, man ska inte jämföra sig alls!!

 2. Jag har ingen åsikt om vad andra säger om det ni sagt (än så länge). Tycker det är fruktansvärt bra att ni fyra syns och berättar om det. Det tror jag gör andra mer medvetna och modigare. Och att fler vågar säga nej, berätta eller agera.
  http://yohannaafskovde.se

 3. Cecilia skriver:

  Men fy fan vilket obehagligt bemötande från honom 🙁

 4. Ennet skriver:

  Vilken tölp och att vara sådär oinsatt och defensiv i en diskussion om sexuella övergrepp på barn är nog väldigt märkligt och pinsamt. Videon är väldigt bra och stark,du är så jäkla bra Elaine!

Lämna en kommentar