Då var vi igång


En hel vecka av Almedalen, men jag stannar bara tills ikväll. Serena och Peter tar över imorgon.
Igår bröt jag min egensnickrade regel om att gå hem 21.30. Serena och jag slog klackarna i taket och dansade loss med Niklas som är Cattens lillebror. Herregud vad kul det var att se honom. 

Men vid 23.00 påmindes vi om varför man helst går hem vid 21.30. Då var det en alldeles för full kvinna som hånglade med någon hon inte visste vem det var Och han utnyttjade det kan man säga. Hon visste knappt vad hon hette. Serena och jag tog henne mjukt om armarna och gick iväg med henne. Sen satt vi med henne kanske en timme, gav vatten, kramade om och sa snälla saker. Vi kvinnor måste ta hand om varandra. Eller det vore ju fint om alla tog hand om varandra. Ta hand om er där ute❤️. 

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Då var vi igång”


 1. Annica Magnusson skriver:

  Skönt att ni fanns på plats! <3

 2. Sofia skriver:

  Det var det bästa jag har hört! Mer sånt – helt rätt att ta hand om varandra!

 3. Johan skriver:

  Såg dig på TV i morse. Intressant det du tog upp.

 4. Banana skriver:

  Åh vad jag ogillar den första bilden. Två män som brer ut sig, manspread delux förstärkt med lite armbågar, och kvinnan intryckt i mitten. Tror att både Anders och Marcus är schysta killar och jag vet att du är en stark kvinna, ändå är bilden så talande på något sätt.

  Och fint av er att hjälpa kvinnan, önskar att fler gjorde sånt. Fast allra mest önskar jag att det inte hade behövts!

  • Becks skriver:

   Tänkte exakt samma sak! Manspreading-deluxe! Elaine ser verkligen inklämd ut. Som sagt är de säkert bra män men bilden är verkligen talande för kroppsspråket.

  • Sherin skriver:

   Åh, jag tänkte precis samma sak! Jag reagerade med en stark obehagskänsla när jag såg den.

 5. Så bra msn ska alltid ta hand om varandra

  http://Erikalindgren.com

 6. Sanna skriver:

  Hej Elaine! Jag kom just över en video när du var i Nyhetsmorgon och pratade om ”hur man får någon att gilla en på tre minuter”. Samtidigt väntar jag på besked om att plugga på universitetet i höst, och tänkte om du kanske kunde gå igenom lite tips? 🙂

  Jag har nämligen en typ av social fobi och generellt är det ju ganska vanligt. Minns när jag började gymnasiet och man liksom inte kunde få en riktig konversation, utan bara frågade nåt lite kort och sen satt där stelt.

  Så jag tänkte om du har tips för oss som har det lite svårare, där det inte räcker med att ”vara sig själv” och ”bjud på dig själv”, eftersom att ”vara sig själv” skulle innebära att vara tyst och undvikande (själv måste jag förbereda mig och ”spela en roll” för att få nån chans senare). Vad kan man fråga? Hur ”påträngande” kan man vara – om andra börjar gruppera sig… Finns ju inget facit, men du kanske kommer på tips? 🙂

  Skolorna börjar ju inte förrän om 1½-2 månader, så gott om tid – men vore som sagt jättekul om du ville skriva om det – om du inte har skrivit något väldigt liknande tidigare 🙂

  • Nea skriver:

   Jag är inte Elaine men har läst på universitet och tagit mig igenom ett antal ”nollningar”. Bli inte panikslagen om det känns som att ”alla” hittat vänner att hänga med eller att alla är ”jättesociala” och tar mycket plats i gruppen. För många är det lite av ett skådespel då ingen vill bli utanför. Allt hänger inte på de första veckorna, på mitt lärosäte fanns massa olika föreningar och organisationer som man kunde engagera sig i och få vänner genom. För vissa funkar det helt enkelt bättre att utveckla mer djupa relationer under längre tid.

   Vet inte hur det är att ha social fobi men prova att utmana dig själv på en nivå som inte känns oöverstiglig, spela inte ”en roll”. Om man har ett öppet inbjudande kroppsspråk blir det lättare för andra att börja prata med en och att intressera sig för andra är jättebra 🙂

  • Mat skriver:

   Jag har haft social fobi, som jag tack och lov har blivit frisk från! När jag hade det som jobbigast med att bygga sociala relationer och det inte kom naturligt körde jag som strategi att ställa mycket frågor (som inte endast ger ett ”ja/nej” svar), för de flesta andra älskar nämligen att prata om sig själva. Och verkligen lägga energi på att lyssna in vad den andra säger och komma med frågor som för samtalet vidare. Det är något som många är dåliga på så jag upplevde att det verkligen uppskattades. Sen hjälpte det mycket att hitta på saker gemensamt så att man har något att prata om, dvs var med på så mycket aktiviteter du kan och orkar. Då undviker man att samtalsämnena tar slut efter ”Vad pluggade du?”. Lycka till! 🙂

 7. Olivia skriver:

  Lustigt hur man ser olika på saker. Jag var tvungen att skrolla tillbaka till bilden och titta igen. Kände efter, men allt jag ttcker jag ser är två män som sitter på ett beskyddande sätt. Inte ett här är två män vi måste bre ut oss och ta plats. Tycker snarare de ser beskyddande ut.

  • wigwag skriver:

   Jag reagerade heller inte först men inser nu att det är för det är Elaine som blivit klämd. Man vet ju liksom vem som bestämmer ändå. När som helst kan det bli Pippi Långstrump stil istället med powerpose, utvinklade vassa armbågar och knän. POFF. .så åker killarna av bänken. Men om det varit nån annan hade nog jag också reagerat negativt på bilden.

  • Banana skriver:

   Det är väl på inget sätt bättre att de sitter och ska vara beskyddande? Hon behöver inte deras skydd. Ska de skydda henne bara för att de är män och hon är kvinna (och indirekt behöver skydd per automatik av stora, starka män per automatik)?

Lämna en kommentar