Samtalsämnen på dejten


Jag kan ibland undra vad folk pratar om på sina dejter. När Gustav och jag går på dejt så har vi ibland observerat att det uttråkade paret bredvid oss inte säger ett ord till varandra. Det måste vara trist, när man inte har nåt mer att säga varandra.Det har jag och Gustav. Vi pratar träning, jobb, barnen, framtida destinationer, husdrömmar och vänner.Ja det är sant, vi har börjat tänka på hus. Jag tror att vi kommer bo kvar där vi bor i kanske fem år. Sen blir det villa i kanske Mälarhöjden med en liten tomt och fint hus. Längtar redan nu.Vad pratar ni om på era dejter? Är det tystlåtet?det behöver ju inte vara dåligt, tvärtom. Tystnad kan vara skönt för många, men inte för oss. 🙂skönt att folk är olika så att man kan hitta någon som passar en.

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “Samtalsämnen på dejten”


 1. Amanda skriver:

  För oss är det väldigt blandat. I vardagen är det högt tempo och väldigt pratigt så vi ser till att prata långsamt och med eftertanke. Vi pratar framtid, typ allt vi ska göra efter pensionen ( japp vi är 26). Dessutom är det skönt att betrakta omgivningen och slippa prata ibland.

 2. Ulrika skriver:

  Vi pratar om politik, film, böcker, jobbet, relationer, mänskligt beteende, resor och framtidsdrömmar.

 3. Angelica skriver:

  Jag har hittat en man jag kan vara tyst i sällskap med. Så skönt! Såklart pratar vi också massor, men ibland är det skönt att kunna vara tysta i varandra sällskap utan att det är konstigt. 🙂

 4. Maja skriver:

  Dom kanske är fullt upptagna med att tjuvlyssna på er? 😉

 5. Vi behöver ofta anstränga oss för att komma ifrån vardagslogistiken och verkligen ta ett beslut om att prata om annat när vi är på dejt. En gång förra året satte vi ihop en ämneslista för att tvinga oss att komma in i helt nya samtalsspår, http://bakingbabies.se/2015/07/03/konversationsfragor-for-par/

  Det är naturligtvis inte så illa att vi inte pratar annars, men hjärnan kan ju liksom behöva hjälp ibland.

 6. G skriver:

  Efter 14 år tillsammans har vi fortfarande mycket att prata om.. Barnen börjar närma sig tonåren och då är det intressant att analysera vad de kommer bli för tonårs-typer:) Vi pratar jobb och gissar vad människorna runt omkring oss har för relation till varandra:) Vi pratar om anledningar till varför par omkring oss bryter upp och vad vi har för styrkor och anledningar till att inte göra det.

  Om jag får säga vad jag tror, så kommer ni nog tycka att huslivet gör sig bättre nu, när barnen är små..:) Även om balkonghäng är skönt så är det är en lyx att få hänga på sin altan vid poolen:) Go for it! Tänk när du kan plocka ihop din fredagsbukett från tomten istället för att köpa den, det är härligt!:)

 7. Ellen skriver:

  Först skriver du att det måste vara trist att inte ha något mer att prata om, sen skriver du att det inte måste vara dåligt att det är tyst. Och det sista håller jag med om! Klart att det finns folk som inte har något mer att prata om i sitt förhållande, sen finns det dom som älskar att kunna vara tysta med varandra. Att det är DET som är ett tryggt, stabilt förhållande 🙂 men jag tycker också att det är roligare att sitta och snacka, speciellt när man är ute och äter eller nått. Hemma får det gärna vara blandat.

 8. Vi brukar tänka precis likadant. Fy fasen för att vara det där paret som sitter knäpptysta genom en hel måltid. Där vill jag aldrig hamna. Om det beror på att man inte längre har något att säga varandra vill säga. Våra samtalsämnen är väldigt lika era! Framtidsplaner och drömmar, barnen, resor, vänner och relationer. Vi får väldigt sällan slut på samtalsämnen när vi går på dejt!

 9. sara skriver:

  Vi bruksr nog vara rätt så tystlåtna om jag jämför med vissa, men vi trivs så! Har faktiskt till och med frågat om han tycker det är bra eller dålig tystnad, men de va bra tack o lov haha! Vi småpratar ju såklart, men båda uppskattar att ha det lugnt. Att kunna snegla på något som ser konstigt ut och ge varandra en blick så kan vi båda börja skratta utan att ha faktiskt sagt vad som var kul, som stt vi startar konversationen med en enkel blick. Vi stortrivs som vi har det!

 10. Anna skriver:

  Ibland kan jag tycka att du uttrycker dig lite konstigt. Det jämförs ganska mycket när du beskriver dig själv eller dina relationer. Det är helt okej men det känns lite som att du pratar som att du är lite bättre än alla andra. Varför uttrycker du dig så? Du är ju bäst på retorik så kanske fundera lite på hur det kan låta. Paret brevid dig kanske har pratat sönder varandra hela dagen och behöver en lugn och tyst middag. Varför måste de vara sämre än er?

  • Molly skriver:

   Ja jag håller med! Det är mycket så gör de och de och vi gör såhär… Vi har förstått att ni tycker om varandra och att du älskar Gustav och att du har jättemycket vänner. Känns lite som att du måste hävda dig med det. Superhärligt att ni har det gytt och ja, det är verkligen inte alla som har tid, ork eller lust att umgås så mkt med vänner och har möjlighet att gå på restaurang med sin partner. Eller för den delen åka iväg en helg utan barn. Vi är nog en hel del som är avundsjuka på ditt perfekta liv. Och att det är mkt skilsmässor i din bekantskapskrets är kanske heller inte så konstigt? Lika lite som det är konstigt att alla ens vänner helt plötsligt får barn när man gått över tretti strecket….

 11. Emma skriver:

  Vi pratar jobb, livet, barnen, tittar på folk runt oss. Skojar med varandra. Pratar framtid o minns gamla tider

  Men tycker inte tystnad behöver vara ngt negativt. Älskar de kvällar vi sitter i varsitt hörn i soffan o läser varsin bok. Våra blickar möts lite nu o då. Ett leende eller liten slängkyss sen är vi tillbaka i våra böcker

 12. Sofia skriver:

  Haha, vi brukar sitta i tyst samförstånd och titta på det där paret vid bordet bredvid som verkar behöva prata prata prata för att få tiden att gå Som du säger – skönt och lyckosamt att få vara ihop med en som passar en

 13. Lena skriver:

  Känner tyvärr ofta att jag får lite tunghäfta när vi är på dejt. Känns som om pressen är så mycket större att ha roligt tillsammans och inte prata om barnen etc etc. Hemma kan vi lätt sitta och prata fram till midnatt när vi egentligen är trötta och borde lagt oss kl 22…

  • Mia skriver:

   Känner igen det där lena! Igår låg vi och pratade hela natten fast vi skulle upp tidigt men de få ggr vi har barnfritt och ska ut och äta är det som att pressen är så stor, att nu ska vi minsann passa på och prata om allt vi inte hinner annars, att det ibland knappt kommer ut något istället 🙂

 14. Soffan skriver:

  Jag och sambon är nog ofta det där tysta paret när vi är ute och äter. Och sen jag såg en film där de diskuterade detta fenomen och kallade tysta par för ”the dining dead” så har jag haft tok-komplex för det. Sitter bara och har ont i magen när vi är ute och äter och oroar mig över vad alla ska tycka. Blärk.
  Men anledningen till att vi är tysta är ju inte för att vi inte har något att säga eller att vår relation är död eller liknande. Anledningen är att vi blir obekväma över att andra ska höra vad vi säger. Vanligen kan vi prata hur mycket som helst om hur konstiga saker som helst, men det känns alldeles för intimt och privat att någon annan ska lyssna på det och döma en.

 15. Linnea skriver:

  Åå så skönt att få äta i lugn & ro 🙂
  Vi njuter av lugnet och maten, bjuder varandra att smaka och smuttar på vinet!
  Berättar något emellanåt och försöker att inte prata inköp av regnkläder och att man måste jobba över på torsdag.

  Hemma med en snart 5 åring och en snart 1 åring är det inte 5 tysta sekunder.

 16. Hanna E skriver:

  Vi växlar nog både att vara tysta och att prata, både för att man vet att man kan börja prata när man vill utan att det samtidigt är ett barn som ska berätta om något.
  Jag älskar att lyssna på mina barn när de berättar saker, men samtidigt är det tröttsamt att inte ens kunna öppna munnen utan att någon 5 sek senare börjar prata.
  Sen pratar vi om allt och även om barnen, för numera måste vi vänta tills de är utom hörhåll när vi ska prata om dem. De börjar kunna för mycket engelska och framför allt se ut som om de inte lyssnar fast de gör det.
  Så när vi är ensamma (antingen på dejt eller när barnen sover) så avhandlas mycket praktiska saker som inte går att ta vid matbordet men även allt möjligt från drömmar och planer med vår stuga, hur/var vi vill bo (orkar vi flytta igen?), till politik och sport.

Lämna en kommentar