Framtidens offer och förövare


Jag hade ett så jädra bra möte med Maria Schillaci och Caroline Engvall. Vi ska prata om sexualbrott mot barn på nätet, detta under Almedalsveckan. Ni som är där är varmt välkomna och ni hittar vart det håller hus här. Jag kan ju aldrig hålla mig för gråt när vi pratar om Utsatta barn. Vet inte vad det är mer än ett sjukt känsligt ämne. Men när jag pratar om det jag varit utsatt för så är jag rätt lugn, men när jag tänker på andra barn så bryter jag ihop varje gång. Här är jag efter ett bryt. Vi måste börja på förskolorna. Lära dom integritet. För hur hemskt det än låter så finns framtidens offer OCH förövare där. Därför gäller vi att vi fostrar dem rätt från början. Gustav Fridolin ska hjälpa oss att komma framåt med detta. Han har lovat besked.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Framtidens offer och förövare”


 1. Laleh J skriver:

  Hej!

  Jag tycker att du har påbörjat ett viktigt arbete för alla barn. Jag kommer självklart att försöka bidra på mitt sätt i vardagen. Men jag har uppmärksammat en sak som behöver tillföras i diskussionen och jag berättar gärna mer om du vill och kan maila mig.

 2. Pernilla skriver:

  Hej! Jag har precis läst din bok. Jag kände att det var en viktig bok att läsa. Jag har själv aldrig varit utsatt men förstår att människor i min omgivning är och har varit det, vilket förstås känns fruktansvärt! Tack för att du delar med dig om detta viktiga ämne, jag har fått massa ny kunskap iom din bok och ska dela med mig av den till vänner och familj. Vi vuxna har skyldighet att vara uppmärksamma på hur barn har det och agera när något inte verkar stämma..Jag har inga egna barn men hoppas få det i framtiden, och då vill jag att världen ska vara en trygg plats där inte bara föräldrar värnar om barns integritet utan även alla vuxna runt omkring. Så tack igen, mycket bra engagemang av dig! 🙂

 3. Fröken M skriver:

  Kloka, härliga Elaine…
  Jag finner inga ord för min beundran inför allt ditt slit för arbetet mot drabbade barn, och för att förhindra sådana scenarion. Än mindre kan jag sätta mig in i situationen som drabbad, eller anhörig.

  Jag har inga egna barn, ännu. Men dubbar lärt mig mycket i mötet med vänners/syskons barn och hur jag på bästa sett ska kunna bemöta barnen utan att riskera deras personliga integritet. Tack för det!

 4. Malin skriver:

  Jag jobbar på en förskola och skulle gärna lära mig mer om hur du tänker kring integritet. Har börjat lyssna på din bok som ljudbok. Lyssnat 1 1/2 timme och vet inte om jag vill höra mer. Så stark du är som berättar och står upp för alla barn.

 5. Anna skriver:

  Ska försöka att ställa den frågan på ett så bra sätt som möjligt utan att låta kritisk. Men ger det verkligen något att lära barn integritet? Finns det någon fakta som säger att barn med hög integritet är mindre utsatta för pedofiler? Borde inte fokus riktas mot förövarna istället för på offren? Finns det inte risk att ansvaret hamnar på det enskilda barnet att akta sig för pedofiler istället för på samhället som ska skydda barnet från förövarna? Jag hoppas min frågeställning kom fram på ett bra sätt för jag har funderat mycket kring detta. Och jag beundrar dig Elaine för att du driver barnens kamp, hoppas du får sommarprata nästa sommar!

 6. F skriver:

  Hej Elaine!

  Vilket bra arbete du gör! Jag har en snart treårig son som jag pratar integritet med ofta, ofta, ännu mera sedan du publicerade din bok. Du är enastående ❣

  Försökte kontakta lite politiker bl.a. Gustav Fridolin, blev så förbannad över att dessa brott preskriberas ! Var helt omöjligt att få mejla honom. Kan ni inte prata lite om det med,,? Bara om du kommer ihåg &orkar.

  När jag inte är sjuk( ointressant & trist historia 🙂 längre ska även jag skriva en motion.
  Så vi kan sätta dit de j%#^#^#^arna. Vi behöver upphöra med att vara så ängsliga & sätta stopp för all pedofeli. Sluta upp att möjliggöra & krympa möjligterna till dessa vidriga övergrepp.

  Hoppas att du får har det fint i allt jobbiga. Tänker på dig.

  Med vänlig hälsning,

  – F

Lämna en kommentar