Nästa gång


Då drar vi till Köpenhamn. Det blir för att fira fem år som gifta. Vi har redan börjat planera vårens weekend och Gustav vill till Berlin. Så länge det finns gågator, bra kaffe och god mat så är jag all in på det.

DSC02171Två nätter räcker bra. Då blir det fyra nätter utan barn per år. Det kanske låter lite på 365 dagar, men jädrar vad man carpar skiten ur diem dessa dagar. Man kan leva på dem väldigt länge. Har ni några resplaner?

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Nästa gång”


 1. A way of living skriver:

  Jag och sambon åker till Palma i slutet på juli. Det är första gången vi åker iväg utomlands utan barnen. Sist var 2007 och då hade inte barnen kommit än (herregud känner jag bara nu när jag tänker efter, åren går…) Nu kommer vi få fyra dagar tillsammans i min no 1 favoritstad och göra det vi älskar mest: äta och dricka gott, njuta av sol och träna tillsammans. Ska bli underbart!- och jag tror liksom du att vi ska göra rutin av det framöver 🙂

 2. Maja skriver:

  Berlin är grymt! Man får mycket för pengarna. Bra mat- mycket vegansk och nyttig mat. Väldigt intressant historia att titta på och härliga cafeer. Ett besök till denna bar/cafe är ett måste!! : klunkerkranich
  Där har ni utsikt över hela berlin

 3. Anna skriver:

  Jag och sambon ska åka tåg ner till Berlin i slutet av juni! Det ska bli så roligt. Älskar Berlin.

 4. ladan skriver:

  Vill testa att resa solo resa, har aldrig gjort det och är en smula nervös. Men känner att det är något jag behöver. Någon som gjort det? Tips?

  • S. med punkt skriver:

   Ladan: Vad är du ute efter på en soloresa, då? Ska det vara nattklubb med nya människor, galen shopping eller bara lugn och ro, en god bok och en solstol?

   Jag reser en hel del solo i jobbet och fritiden under resorna är aldrig några problem. Därför tror jag också att jag lätt skulle kunna semestra ensam. Börja med en kortare resa och trappa upp om du märker att soloresor is da shit.

   Förresten, en tanke till har jag: Man blir inte automatiskt en annan för att man reser. Trivs man inte med sig själv hemma så trivs man knappast med sig själv på en resa heller. Gillar man sitt eget sällskap hemma så gillar man antagligen sitt ressällskap på en soloresa också.

   • ladan skriver:

    Tack för tipsen! Är ganska en introvert människa som gillar att vara ensam, dock har jag inte rest så mycket och vill se lite mer utav världen. Att gå på nattklubb o härja är defensivt inget ja skulle våga som ensam utomlands. Men tack tack!

  • MK skriver:

   @Ladan – Börja med att resa till ett ställe som du antingen varit på tidigare eller där du pratar språket, då blir det mindre att vara nervös över. Eller anmäl dig till en gruppresa med folk du inte känner.
   Jag har aldrig rest ensam på semester men däremot via jobbet och när jag varit stationerad på annan ort och velat se mig omkring. Som ensamresande kvinna tänker jag mycket på säkerheten och ofta föredrar jag allmänna transportmedel än att sitta ensam i en taxi med en manlig förare som knappt pratar engelska, speciellt i städer där jag inte hittar och således inte vet om taxichauffören tar mig till ställen dit jag inte vill.
   Att resa på egenhand har fördelen att man bestämmer helt själv vad man vill göra och man lär sig ta hand om sig själv, så det kan vara en nyttig erfarenhet.
   @S. med punkt – håller inte helt med dig om att man är samma person på resa som hemma, visst är man samma person i grund och botten men eftersom man utsätts för nya och annorlunda situationer så får andra delar av ens person komma fram, delar som man kanske tycker bättre om än vardagspersonen. Om inte annat bevisar man för sig själv att man klarar sig på egen hand och det kan vara nog så viktigt.

   • ladan skriver:

    Tack så mycket för tipsen!! Nu är det bestämt, ja ska göra det, blir en stad där jag vart förut!

 5. Jag ska dra på min livs första charterresa i sommar. Fyller man 40 måste man ju liksom köra lite svennebanan-takter tycker jag. 🙂

 6. E skriver:

  Nä, tvärtemot tror jag att alla måste börja sluta att tänka på att resa så mycket med flyg och istället börja resa med tåg i Sverige för miljöns skull.

 7. Anneli skriver:

  Ingen plan, men var i Palma förra helgen! Ska bli en resa utan barn varje år har jag bestämt!

 8. Sara skriver:

  Berlin är en av mina favorit stöder 🙂 öst hundra gånger bättre än väst 🙂

 9. E skriver:

  Elaine, du som vill skapa en bättre eld för barnen. .. läs denna krönika i metro om klimatmålen för 2050 och varför ALLA bör tänka på att inte flyga så mycket och så ofta:http://touch.metro.se/metro-debatt/hur-kan-ni-flyga-sa-mycket-nar-ni-vet-att-det-forstor-klimatet/EVHole!ObTmCcdwWkbhQ/

 10. madelene skriver:

  Jag och sambon var i Lubeck nu i våras. Helt underbart! God mat, lagomt med kultur och staden i sig är väldigt fin. Kan varmt rekommenderas. Nästa reseplan blir nog i vinter när sambon fyller jämt, han vill fira det någonstans varmt så Karibien eller Maldiverna lutar det åt nu.

Lämna en kommentar