Nu är det han som är söt, minsann!


DSC02161Men att han lyckas vara sexig i världens fulaste mössa, det är ett mysterium för mig. 🙂 Visst är husen bakom coola? Folk på 1700-talet var mer innovativa är supertrista Bygggolag som skapar byggen som är totalt själlösa. Fattar inte. Drivkraften är väl inte bara pengar utan att lämna ett avtryck i en tidsepok?

Unknown

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Nu är det han som är söt, minsann!”


 1. Carin skriver:

  Jag tycker det är så tråkigt att titta på nya byggnader, speciellt när de smäller upp något tråkigt glashus bredvid riktigt gamla fina hus – förstör alltihop.

  Det jag tyckte var tråkigt när jag var i Detroit för några år sedan var att de hade massvis med viktorianska hus som stod och förföll överallt för ingen hade råd med dem och när jag var där hade typ borgmästaren (eller någon annan uppsatt) utlovat att riva dem så att de kunde bygga nya fräscha hus, det var så enormt sorgligt.

 2. Moa skriver:

  Fast drivkraften för de smala husen i Amsterdam var just pengar. Men nu blev det ju trots all en häftig stadsmiljö så ibland kan båda målen uppnås 🙂

  Trevlig helg!

  http://varldenshistoria.se/kultur/varfor-ar-amsterdams-hus-sa-markligt-smala

 3. K skriver:

  Håller helt med dig. Föredrar de äldre husen. De behöver egentligen inte vara gamla, allt som är byggt innan 1980 är så mycket bättre. Men ja, det mest själlösa som finns är de nybyggda. Tycker alla ser EXAKT lika ut inuti, samma vita ton på väggarna och mellanmörka parkettgolv, svarta och vita badrum och öppna planyta. Snark.
  (Förstår också helt aspekten att det är praktiskt med nya hus, att det kan vara en väg in på bostadsmarknaden samt att det finns de som gillar den designen.)

 4. MD skriver:

  Moderna hus lämnar väl precis lika mycket avtryck i den här tidsepoken? Ja, de ser likadana ut, det är ju därför det går att se att de är typisk 2010-talsstil. Det är det som gör en stilepok, gemensam estetik. Alla 1930-talshus ser också likadana ut. Om hundra år kommer folk flytta in i charmiga gamla villor från 2016 och prata om hur mycket mer sjäääl det är i ett vintageobjekt med histoooria 😛 😉

 5. ida skriver:

  Alltså, hus byggs ju enligt den stil som är modern och alla tidsepoker är ju i efterhand avtryck från tiden som var… Håller helt med om att det är charmigt med de äldre husen

 6. Nea skriver:

  Tycker inte just att det huset på bilden var särskilt fult eller så. Men tycker att nästan allt av det som byggs nytt är så färglöst! Vitt, mörkgrått och glas typ. Röda, gula och gröna funkishus tycker jag är snygga och det behövs lite färg när Sverige är ett ganska grått och regnigt land under en stor del av året. Borde ju inte kosta sååå mycket pengar att satsa på lite färg.

Lämna en kommentar