Sista delen av härskarteknik


Vilken dag det har varit! Jag brukar inte återge mina dagar kronologiskt men gör det för att ni ska få en inblick.

07.00 Evelyn och jag kliver upp och kokar kaffe

07.30 Taxin till tv4 väntar

08.45 Pratar härskartekniker i Nyhetsmorgon

09.10-12.10 Läser in 60 sidor av Medan han lever

12.40.13.00 Stegkliniken och får mina hälsenor behandlade

13.00-13.45 Möter upp mamma och Evelyn i Liljeholmen för att amma.

14.00-14.55 Möte med Mikael Widell som startat mångmiljonsbolag och nu vill snacka författardrömmar.

15.00 Taxi hämtar mig för att köra mig till Krägga Herrgård.

16.00-17.00 Föreläser om ”How to build trust” på engelska för The absolut company.

17.10 Taxin hämtar mig och kör hem mig.

18.00 och framåt familjehäng

Galet att det är så här mina dagar ser ut. Och så ska man klämma in träning, skriva krönikor för GP, Damernas värld, blogga och kanske ringa nån kompis. Men jag klagar inte. Jag älskar mitt liv.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Sista delen av härskarteknik”


 1. Frökenfräken skriver:

  Hej Elaine!
  Jag skrev till dig för några veckor sedan, du bad mig maila dig.. Jag berättade att vi hade samma erfarenhet..
  Jag kände då att jag blev rädd.. Rädd för att maila dig, oxh för att ge dig min adress, röja min identitet liksom.. Men nu kände jag ändå ett behov av att maila dig.. Men hittar inte din mail någonstans.. Hur kan jag nå dig?
  Kram från en som i denna stund inte vet om hon orkar mer..

 2. Jisses vilken dag och jag som trodde att jag hade det stressigt. Satte mig precis i Madison Square Park för att andas lite! Visst hade SU varit i New York under en period?

  http://Erikalindgren.com

 3. Tina skriver:

  Jag älskar dina härskartekniksinslag! Håller tummarna att du fortsätter på tv4 med något annat matnyttigt nu när du gått igenom alla härskartekniker.

  Jag undrar över en situation jag varit med om. Jag arbetar som handledare och skulle handleda personer som var äldre än mig och dessutom hade en annan kompetens. När jag skulle påbörja handledningen så satte sig en av kvinnorna med armarna i kors och sa ”Ta inte detta personligt nu, men du är så mycket yngre än oss och kan ingenting om vårt arbete. Hur ska du kunna handleda oss?”. Jag blev väldigt ställd och minns inte vad jag svarade, men svaret gjorde henne nöjd och handledningen löpte på problemfritt efteråt.

  Min fråga till dig är om det var en härskarteknik (gissar på tidsmetoden) och i sådana fall vad du skulle ha svarat på den frågan?

  • Hmm skriver:

   Nu var jag inte där och jag kan ha missuppfatta saken till viss del, men om jag fattar saken rätt så går en härskartekink ut på att hen ska ha en fördel på dig. Det här uppfattar jag bara som en om än dåligt formulerad sådan, berättigad fråga. Av vad du sedan försätter och berätta så var hon ju uppenbarligen öppen för att ta det till sig och villig att lära sig något.

   Det hela kan ju ha mynnat i hur hon fick din handledning presenterad för sig av sin chef och att hon då blev mer än lovligt frågande över vad du skulle ha att erbjuda.

   Så vad jag får ut av din berättelse är att hon varken ville sätta sig på dig eller utnyttja dig, utan hon var endast skeptiskt till om du skulle vara värd att lägga tid på. förmodligen då baserat på hur du blivit introducerad av andra eller pga tidigare dålig erfarenhet.

   Så JAG uppfattar det inte som en härskartekink utan någon som borde bli bättre på att framställa sin (hälsosamma?) skeptism.

 4. Prillan skriver:

  Mina dagar ser liknande ut just nu, fast mindre offentliga då 🙂 skulle ha sett dig igårkväll på unionens föreläsning men kände att jag behövde den tiden med familjen istället, tråkigt att missa dig såklart, men kändes som ett fantastiskt bra beslut ändå! (Låter väl konstigt, men jag tror du fattar!)

 5. Emelie skriver:

  Hej Elaine. Jag ville bara rådfråga dig om en sak. Jag mailade till min sons förskolechef den 21/3 och förklarade mig och min mans syn på barns integritet. Bifogade även Förskolebrevet som du skrivit och förklarade runt det.
  Trots att det har gått över en månad sedan jag mailade henne har jag inte fått något svar. Inte ett mail. Jag vet att hon läser sina mail. Jag har sett henne på förskolan sedan dess men inte velat sagt något för jag ville vänta och se om hon skulle skriva något. Vet inte riktigt vad jag förväntar mig. Eller jo det gör jag. Jag förväntar mig att hon faktiskt skriver att hon tar till fasta på det jag har skrivit och att hon lovar att göra något åt detta och sedan presentera den infon till oss. Är det för mycket begärt? Nu när jag gick in på din blogg så slog det mig helt plötsligt hur förbannad jag blir på den nonchalanta stilen den här förskolechefen har. Det är inte första gången hon är seg på att svara på mail eller överhuvudtaget ta tag i problem. Och trots att klockan är 23.33 nu så mailade jag henne. ”Varför har jag inte fått något svar?!” Jag vill bara gå fram till henne imorn och skrika ”bryr du dig inte?!” ”Vad är problemet?!” Det kommer jag såklart inte göra. Men får det gå till såhär? Vem ska jag vända mig till om inte ens chefen på min sons förskola kan ta oss föräldrar på allvar?

 6. A way of living skriver:

  Så otroligt intressant med härskartekniker och lite läskigt att, i alla fall jag, har råkat ut för typer där jag kan bocka av samtliga av de listade 🙁

Lämna en kommentar