Varning för pedofil i söderort


Varna gärna alla föräldrar ni känner och föräldrar prata med era barn. Pedofiler är tyvärr inte knutna till en ort så det är aldrig för tidigt att lära era barn integritet. Tycker ni det är tidigt så kan ni svälja den hemska sanningen att pedofiler inte tycker det finns ett bäst före datum att utnyttja barn sexuellt. Prata med era barn idag.
/Elaine, tar yterligare ett snack med Matheo. 

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Varning för pedofil i söderort”


 1. Men usch, så himla hemskt.

 2. Anonym skriver:

  Fy fan. Jävla psyko!

 3. Diana skriver:

  Vad otroligt hemskt!!!

 4. Josefina skriver:

  Hej Elaine!

  Jag är lärare/förskollärare i Stockholm (dubbel examen, ja helt irrelevant eg) och jag arbetar sedan 10 år tillbaka i förskolan. Jag älskar mitt arbete och jag älskar att jag arbetar i ett sk ”mångkulturellt” område.

  Nu till mina funderingar..

  Den litteratur som riktar sig till oss som arbetar i förskolan handlar om att barn har en sexualitet, att barn kan/tycker att det är skönt att stimulera könsorganen.

  Läste i en bok häromdagen om småflickor som gnuggar sig mot blöjan och att det är helt normalt.

  Jag har aldrig reagerat när barn onanerat, det är vanligt, vi avdramatiserar och talar om integritet och att det är något man gör i ensamhet.

  I samma bok stod det att vi pedagoger bör introducera begreppen ”runka” och ”klittra” för barnen. I förskolan.

  Boken heter normkreativitet i förskolan och ges ut av ”olika förlag”.

  Innan jag läste din bok tänkte jag att barns sexuella beteenden var naturliga men nu känner jag mig förvirrad och osäker.

  Tack för en fantastisk bok! Du är grym!

  • Jag måste hålla med dej lite, att barnen går igenom en ”sexuell period” där dom upptäcker och utforskar sej själva är ju ändå något normalt. Svårt att veta exakt vad som är okej och inte okej/normalt beteende. Fast att använda orden runka och klitta i förskolan låter extremt! Det tycker jag inte barnen behöver veta vid en sån tidig ålder. Skulle en tre-åring säga ordet runka skulle jag bli VÄLDIGT orolig att något inte stod rätt till hemma.
   Det är också viktigt att barnen inte lämnas tillsammans bakom stängda dörrar, en vuxen måste alltid finnas nära till hands så att lekar inte spårar ur. Även när det gäller syskon.

   Du är otroligt viktig Elaine, som sprider det här budskapet om att vi alla måste bli mer medvetna om pedofiler i samhället. Tack för det enorma arbetet du gjort/gör!

 5. Linda skriver:

  Hur pratar du med matheo? Har svårt att veta hur jag ska prata med min 3,5 om sådant. Han pratar fö konstant och fantiserar och fablar ihop historier dagligen, vilket gör det ännu svårarare.

 6. Shanta skriver:

  Tack för varningen! Ska informera mitt barns förskola imorn! Vi bor i närheten nämligen 🙁

 7. Ida skriver:

  Hej Elaine.
  Jag tycker att du använder ordet integritet fel, vill du förklara hur du menar när du säger att vi ska ”lära våra barn integritet”?
  Tycker inte det blir rätt i detta sammanhang.

  Små barn på tex förskolan får ju hjälp med att byta blöja, toabesök och att klä på sig och dom kan ha mycket stark integritet ändå. Däremot kan och bör vi prata med våra barn om gränser, beteenden, vad som är ok och vad som inte är ok osv.

  Är det jag som missförstår du hur du menar? Eller vill du förklara?

  Kram

 8. Frida skriver:

  Hej Elaine,

  Igår tog jag upp frågan om barnens integritet på ett samverkansmöte mellan föräldrarepresentanter och förskolornas chefer i min stad. Jag var lite nervös för hur jag skulle kunna få fram mina funderingar på ett bra sätt, men tack vare att jag läst ditt brev till förskolan gick det bra. Mina frågor togs mycket väl emot och jag fick svar på hur det fungerar i nuläget kring bakgrundskontroll av personal, vilka som får byta blöjor/lägga barnen att sova osv. Det kändes otroligt skönt att det finns rutiner och bestämmelser kring detta. Några av frågeställningarna jag tog upp hade inte varit i direkt fokus tidigare och dessa tog förskolecheferna med sig för vidare diskussion i ledningsgruppen. Ville bara att ska veta att du inspirerat mig till detta vilket ledde till att dessa viktiga frågor hamnar i rampljuset i min stad. Du gör skillnad för barnen! Keep up the good work!

  Tack och kram.

Lämna en kommentar