Killen från bredäng blev stor


Jag vet inte hur ni är men jag kan i smyg stå och beundra mina vänner. Tänka på allt vi har gått igenom och vart vi har hamnat. Som Faje, när han stod i sina fina kläder på ett fancy hotell med ett glas rött i handen bland massa kostymmänniskor. Då kunde jag inte hjälpa det, men jag blev stolt.  Han har kommit så långt från Bredängs betong och blivit en makthavare i Sverige som delägare i bland annat restaurangen YUC och tidningen Nöjesguiden.

Både han och jag blev mobbade under mellanstadiet. Tänk om den där lilla killen i Bredängsskolan hade fått se vilken cool, snygg och framgångsrik man han skulle bli som stor. Wow.

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Killen från bredäng blev stor”


 1. Nim skriver:

  Jag förstår att du är stolt, men är du förvånad?

 2. Sandra skriver:

  Vilket ärligt och härligt inlägg! 😀

 3. MK skriver:

  Så där stolt kan jag känna mig över min 3 år yngre bror när han tar hand om sina två små barn eller när man kan diskutera jobb (vi har liknande utbildningar men jobbar i helt olika branscher) med honom, han den där lille irriterande brodern har ju blivit en vuxen man.

 4. Norpan skriver:

  Mobbingen känner jag så väl igen, då jag flyttade till ett annat ställe med annan dialekt, oj som jag var annorlunda.
  Och om inte det var nog. Den första dagen i skolan hade vi gymnastik med dans. Den enda som inte blev uppbjuden var en kille från Göteborg och han skorrade såklart på rrr-en.
  Ingen ville dansa med honom och jag blev alldeles tårögd när han stod helt ensam i ringen av klass”kompisar””.
  Jag skyndade mig fram och sa att vi skulle dansa tillsammans och han blev såklart glad, men där startade en ännu värre mobbing för mig.
  Jag stod ut ett år och sedan flyttade jag till min pappa.
  Skulle jag göra om det idag? JA jag skulle springa fram till Johan från Göteborg som skorrade på rr-en utan tvekan.
  Bara för att få den varma känslan i hjärtat av att han blev glad och fick styrka, i mitt hjärta kändes det underbart.
  Det här försöker jag lära min son också, var snäll mot andra så får du kärlek tillbaka.
  Behandla andra som du vill bli behandlad själv. Så lever jag och lär min son likaså.

Lämna en kommentar