Den flyger frågetecken i min skalle


Många snackar om pokerface, men syssla jag har är människor med ”smart face”. Vet inte riktigt hur det ser ut i specifika drag, det är ju mer ett uttryck än ett utseende. Personer som kan säga väldigt banala saker och lyckas med magin att se ut som Einsteins. Och som åhörare tänker man ”Guuuuva smaaaart!”. Men jag brukar tvinga mig själv att tänka på vad hen sa snarare än det smarta uttrycket hen ger sken av.  Bild 2016-04-06 kl. 12.24Då har jag väl skeptiska fejset vilket kanske inte ser så trevligt ut. Gud vad det är svårt med uttryck. De säger hur vi ser ut, men inte så mycket vad som finns bakom pannbenet. 

 

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Den flyger frågetecken i min skalle”


  1. Nillea skriver:

    Det svåraste tycker jag är mitt lyssnar ansiktsuttryck när någon föreläser. Att det syns att jag tar in vad personen säger och inte ser ut att sitta och tänker på annat efter någon halvtimme men samtidigt utan att jag sitter och stirrar. Likaså kroppsspråk när man sitter still en längre stund och kanske sitter obekvämt och därför säckar ihop och då ser oengagerad ut.
    Så mycket lättare när jag har ett samtal med någon och även kan använda rösten och gester för att visa att jag lyssnar och förstår.
    Har blivit mer medveten om mitt lyssnar uttryck efter att själv hållit flera föreläsningar och sett deltagare lyssna på mig.

  2. Jennifer skriver:

    Jag har fått höra flera gånger från mina vänner att jag säger saker som om det är så pass självklara att vännerna inte ens kommer på tanken att ifrågasätta, medan jag själv tror att det är tydligt att jag bara säger hur jag tror att det är. Haha knäppt det där hur uttryck och tonfall kan ge olika betydelser.

Lämna en kommentar