Snart på vår vägg


Tänk att jag saknade vår lilla bokhylla när vi var in Spanien. Jag köpte ett knippe (säger man så?) tulpaner och ställde dem i hyllan så fort vi var hemma.  Jag lämnade tillbaka tavlan igår och köpte en annan som snart ska upp hos oss. Gustav tyckte den var vacker och den säger lite om oss men mer om mig. Bloggveteranerna tror jag förstår hur mycket djup det finns i den här bilden för mig. 

 Dels att det är en svart mamma som ammar ett vitt barn. Jag tycker det är så jävla vackert. Att hon står och ammar och dessutom öppet är för mig en påminnelse för det man inte vet om livet. Att man ska vara ödmjuk. Jag som ojade mig över kvinnor som ammade öppet och hade sjal över mig och Matheo ett tag. Livet lärde mig något och sedan stod jag i princip som hon på bilden. Minus blottning av tutten sådär. Haha, vem vet så kanske det blir med tredje ungen? Bilden är mer äb konst för mig, den säger ”Elaine, var ödmjuk för det du inte vet eller förstår”.

Livet är en fantastisk skola för mig och ju mer jag lär mig, desto mer ödmjuk är jag inför det.

Vad sitter på era väggar och varför? Något speciellt ni vill lyfta, en favorit på era väggar? 

 

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Snart på vår vägg”


 1. Emma skriver:

  Man ska bara ha sånt hemma som får en att må bra. Står inför massa förändringar nu vilket såklart är jättekul men också skrämmande, nytt och främmande. Resultatet blir att jag rensar och rensar både i tankarna och i hemmet för att liksom ”bli av” med sånt som inte är härligt. Försöker peppa mig själv med att ”det kommer bli så bra och kul” och kanske en symbol som en tavla kan ses som en nystart? Var hittade du den tavlan nånstans? Kram

 2. Cosima skriver:

  Flere av bildene våre er fra reiser vi har vært på, så de minner meg om det, men ikke bare stedet vi har vært på, men det blir et symbol på hvordan jeg lever livet mitt nå. At det ER liv. At det er mitt liv og at jeg er fri til å leve sånn som jeg vil. Etter en oppvekst med vold og incest og deler av voksenlivet syk pga det, er det ekstra viktig for meg å bli minnet på det livet jeg lever nå og at jeg har det bra og er trygg.

 3. Kvällsdusch skriver:

  Då ska du se följande poster av Corbijn på Nelson Mandela. Från utställningen ”Inwards and Onwards”. Titeln säger allt. Mandel satt fängslad i drygt 30 år pga rasism. Trots det har hans budskap konsekvent varit kärlek, försoning och hopp. Snacka om Inwards and Onwards..!
  Varje gång jag ser denna bild skingras all ängslan och jag känner ren glädje.

 4. Hmm skriver:

  Minnen får plaster jag varit i form av både bilder och föremål och tavlor jag ärvt från tidigare generationer.

 5. Elin skriver:

  Vi har (snart, allt är organiserat och klart men är fortfarande lite läskigt att hålla på med betongväggar i en hyresrätt) en tavelvägg med bilder på mig och min kille. Vi blev tillsammans när vi var 15 och nu är vi 20 och mer kära än någonsin. Bilderna är från balen, studenten och högstadiet. Alla de jobbiga tonårsåren som vi kämpade oss igenom tillsammans. Det är fint att se hur vi växt upp och ihop. Är så jäkla kär i min kille alltså.

 6. Magdalena skriver:

  Hej Elaine! Jag delar dina åsikter om att amma är vackert. Men om jag tänker på den del bilden där det inte ammas, det vill säga det nakna bröstet så undrar jag hur era tankar kring integritet går in där? Vad jag menar är att våra privat delar är våra privata delar och det får era barn lära er. Men varför är det ok att kvinna på bilden visar sitt nakna bröst? Jag tycker absolut inte att bilden är fel och menar inte att vara negativ. Fick bara inte ihop delen med integritet och nakna bröst i hemmet. kram!

 7. Anna skriver:

  Hej Magdalena, och Elaine! För min del blir jag lite lättad se att denna bild blev valet för väggen. Då känner jag mig lugnare att talet om att lära barn kroppslig integritet i detta fall inte går så mycket emot min uppfattning att barn som växer upp mår bra av att inte känna skam över nakna kroppar, sin egna eller annars. Att importera en väldigt anglosaxisk, småviktoriansk, syn på barn och nakenhet tror nämligen jag inte alls är barnen till gagn i avseendet skydda dem för pedofiler. Tvärtom faktiskt.

  • Anna skriver:

   …andras, skulle det ha stått förstås.

  • Johanna skriver:

   Jag tänker också att det är viktigt att lära barn att nakenhet är okej! Ja, det skulle vara intressant att höra mer kring hur du tänker där. Mest för att du verkar ha en bra syn på det och då kanske det hjälper andra att sätta ord på sina tankar. Typ – var går gränsen? Hur lär man barn att skydda sin integritet och att samtidigt inte skämmas över sina kroppar?

   Vi har diskuterat mycket kring detta i väntan på vårt barn. Vi har alltid sovit nakna och gått runt nakna osv, men jag har sagt att när barnet kommer är det underkläder som gäller. Förutom i dusch/bastu ska inte barnet behöva se oss helnakna, det kommer ändå en tid när barnet börjar tänka på sex…och föräldrar + sex, det är väl vidrigt i de flesta barns ögon. Sen vill jag också skilja på det själv – trosor ok framför litet barn, då är jag påklädd, men är jag med min sambo själv…då är det sexy time om det är naket. För mig känns det sundast. Han har accepterat det och gått med på det, fast han som vuxit upp i en naturistfamilj tycker att jag förmedlar en skev syn på nakenhet som för honom är helt normalt och inte sexrelaterat. Antar att inget är rätt eller fel i frågan, man får bara känna efter var ens egen gräns går. Bara för att man är naken betyder det ju inte att man inte kan lära ut integritet… Men ja, för mig känns det inte bra.

 8. Ulrika skriver:

  Jupp, det heter knippe, fungerar till det mesta i lång växtform. Ett knippe tulpaner, ett knippe gräslök, osv. 🙂

 9. Annika skriver:

  Det sitter en salig blandning av tavlor och grejer på väggarna. Jag får inte riktigt till det. Favoriten just nu är tavlan som sonen o en vän till familjen gjorde på canvas med sprayfärger. Den passar egentligen inte alls stilmässigt men jag tycker så mkt om den så den får vara kvar.

Lämna en kommentar