Pondusprat och härskartekniker


Det här kroppsspråket är tyvärr ingen överdrift, det är tvärtom väldigt vanligt att folk ser ut på det här sätter när de ska ställa en ”liten” fråga.

 Jag försöker motverka det och ge mer pondusprat till folket med modern retorik och upplysa om härskartekniker. Vi kommer avverka åtta härskartekniker tre tillfällen framöver och det känns kul. För er som vill fördjupa er så har jag ju skrivit boken härskarteknik som ni hittar här. Och ni som vill lära er live så är vår populära workshop Lilla Gumman aktuell den 27/5.

Paulo Roberto var på plats och snackade tomatsås. Jag gillar Paolo.❤️ Och jag gav tips på bra kroppsspråk att ha om man vill ha pondus. 
 Nu ska jag iväg och operera mitt öra. Sen blir det häng med Evy, terassmöte med Covet och sen en intervju hemma hos oss. 

 

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Pondusprat och härskartekniker”


 1. Ida skriver:

  En nyfiken fråga (ser väl ungefär lika liten ut som på första bilden): Finns det strumpbyxor i din hudfärg? Eller är du ”dömd” att alltid bära svarta strumpbyxor?
  Misstolka mig inte, det är snyggt med svarta strumpbyxor 🙂
  Jag tänker mig att det är med strumpbyxor liksom med t.ex. smink att det finns ett litet utbud av mörkare färger? Jag har liksom aldrig haft anledning att kika på detta 🙂

  • Hmm skriver:

   Det finns ju nästan aldrig strumpbyxor som är exakt i ens egen färg, men jo då det finns strumpbyxor för dem med bruna ben också. 🙂

 2. Hope skriver:

  Lycka till med öronoperationen.
  Kram

 3. Hmm skriver:

  Stort medhåll E men en liten invändning til ditt kroppsspråk. Den sista är inte helt korrekt om du vill ställa en fråga utan mer om du vill befalla något eller peka på att så här är det, dvs tex komma med en invändning till vad som sägs på scenen.

  Det korrekta vid en fråga är att faktiskt hålla upp ett finger eller en penna, men utan den ursäktande ihopkrupna kroppshållningen. 🙂

  • Johanna skriver:

   Jag håller inte med, tycker Elaines andra bild är perfekt kroppsspråk när man vill ställa en fråga. Hon räcker ju upp handen klart och tydligt. Det ser ut som att hon har en riktigt viktig åsikt eller fråga att uttrycka. Ett finger eller penna tycker jag ser mer oseriöst ut… bättre än den första bilden så klart, men inte lika seriöst som den andra.

   • Hmm skriver:

    Och min erfarenhet är att den som håller upp handen på det sättet gör det demonstrativt på gränsen till oartigt man kan riktigt anan på förhand hur otrevlig tonen på frågan kommer ha om det ens är en fråga och inte en förtäckt invändning, medan den som räcker upp en penna gör det för att de är genuint nyfikna eller har en relevant fråga och vill lösa frågan, och inte bara vill bossa på göra sin röst hörd bara för att höras.

    Se där så olika man kan uppfatta ett kroppsspråk. 🙂

  • Banana skriver:

   Du kan ju inte säga att något är ”det korrekta” när det bara är din högst personliga åsikt.

   • Hmm skriver:

    Nu är det ju inte bara min personliga åsikt utan kroppsåk är något som studeras, men för all del det var slarvigt utryckt av mig. Kan du försöka förstå vad jag menade istället?

  • Banana skriver:

   Säger forskningen att man ska hålla upp en penna eller ett finger?

   Och nej, jag vet faktiskt inte riktigt vad du menade eller ville ha sagt med ditt inlägg. Jag tolkade det som lite översitteri (i brist på bättre ord), fast ditt syfte kanske var ett annat.

 4. Hockeysmurf skriver:

  Jag har börjat med att stå bredbent, lutar mig inåt mot personen, höjer ögonbrynen och typ pekar med hela handen på den jag vill fråga ”en liten fråga”. Jag började med det för nåt år sen, bara för att testa och se hur reaktionen blev. Resultatet blev att jag fick svar på min ”lilla fråga” mycket fortare och kunde komma därifrån.
  Så jag fortsatte, hatar att vänta nämligen haha!

 5. […] Eksvärd har ett (extra) intressant inlägg just nu om det där med kroppsspråk bland […]

 6. Apolonia skriver:

  Elaine, det er pragtfuld mode at sæte dit hår på !!!!!! Du ser skønt ud !!!!! Det er sådan Elaine ser ud.

 7. Olivia skriver:

  Vet du vad Paulo har sagt om kvinnor och feminism och står i de frågorna?

 8. Sara skriver:

  Känner själv att jag blir som den första bilden runt människor som den andra bilden symboliserar. Skulle själv känna mig enormt framfusig om jag inte ställde en liten fråga, utan istället pekade med hela handen. Kanske måste öva 😉

 9. Lisa skriver:

  Kan du ge tips på kost? Vet att du tränar mycket men själv har jag tre barn och hinner inte träna just nu. Har svårt att gå ner de där sista 5 kg.

  Tack för en bra blogg

 10. Lisa skriver:

  Fel emoji det skulle vara ☺️

Lämna en kommentar