Tiden går


Jag köpte hem en DIY-kalendern från Granit. Mest för att Matheo ska få en uppfattning om tid. Tycker den är himla fin! Nu är jag bara rädd att han ska få en fyrkantig bild av tid. Min är nämligen rund som den man hade på dagis på 80-talet. Jag undrar var man kan hitta en sån kalender? 

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Tiden går”


 1. Diana skriver:

  Åh vilken otroligt fin bild på er två. Så mysig. Jag älskar kalendrar, det ger barnen en jättebra idé över hur många dagar det är kvar eller finns på veckan eller vart vi befinner oss ungefär. Jag brukar rita upp egna hemma, en månad åt gången. Har inga foton i men ska kanske göra det också. 😀

 2. Johanna skriver:

  Haha vad roligt att du sager att tiden ar rund for dig. For mig ar den ocksa precis som kalendern pa dagis vilken var rektangular. December uppe i vanstra hornet, mars i hogra hornet, sommarmanaderna dar nere 🙂 Det liksom bara ar sa som aret ser ut for mig fortfarande 🙂

 3. Cecilia skriver:

  Vad kul att fler ser året som runt/rektangulärt. Min sambo tycker jag är knäpp som ser året efter den gamla kalendern som vi hade på både förskolan och skolan. Åh, när man fick dra loss gårdagens datumlapp och läsa högt det nya för kompisarna. Minnen!

 4. Maria skriver:

  Om du tänker på en sådan där rektangulär kalender där månader bildar ett varv så säljs de fortfarande av scouterna.

 5. Hanna skriver:

  Vi har en från Månster design.
  Superbra och sonen älskar den 🙂

 6. Emelie skriver:

  Min inre kalender är helt fantastisk. Året är runt och väldigt stort, men jag går runt året som en spelpjäs och har svårt att se året från något annat perspektiv än från den månad där vi befinner oss i. När jag tänker på juni så ser jag ju dels var juni är i min tankekalender men också händelser som hänt den månaden, både från barndom och vuxen ålder.

  Jag undrar fortfarande när och hur denna kalender byggdes upp. Har aldrig sett eller hört något liknande. Kanske är det någon egen variant av bondespelet?

 7. Anna skriver:

  Nåt sånt här kanske? http://scouternasalmanacka.se/

 8. Maria skriver:

  Jag Har inte sett förrän nu att man kan gilla eller ogilla dina inlägg med hjälp av smilegubbarna. Går det inte att ordna så dom syns utan att behöva gå in på kommentarer? Eller få tillbaka hjärtfunktionen?

 9. Stina skriver:

  Jag tror att det är denna du letar efter, http://www.kalenderkungen.se/product.html/hela-aret-runt-2016?category_id=300
  Den ser inte ut exakt som den gjorde när jag gick i skolan på 80-talet men den fungerar på samma vis.

 10. S. med punkt skriver:

  Ni som ser år, månader, veckor etc. som fysiska former, googla synestesi! Det har inte nödvändigtvis något att göra med hur kalendern såg ut på dagis, utan kan också vara ert helt personliga sätt att gestalta tid för er själva.

 11. klara skriver:

  Åh! När jag var liten hade jag scouternas http://scouternasalmanacka.se/
  Med bilder man fick slicka på, och klistra upp för varje månad med passande motiv, men det är kanske inte den du tänker på, för även om månaderna går runt på den så är det inte rund i sig…

 12. Annika skriver:

  Min kalender i huvudet är av typen den man hade på dagis som man drog av lappar på varje dag och så kunde man klistra på månadsbilder vid varje ny månad. De där kalendrarna har/hade säkert ett namn som jag inte minns. Måste googla. ..

 13. Annika skriver:

  Kfuk kfum väggalmanacka. Så heter den. Bild i min blogg. Kom också på när jag var tvungen att blogga om det här att månader och siffror har olika färg också. Undrar faktiskt om det är fler som tänker i såna här mönster? Måste kolla med mina kompisar…här krävs en studie ☺

 14. Mika skriver:

  Intressant tanke. Jag ser året som en cirkel man går runt, det har alltid vart så självklart för mig att jag inte riktigt kan se framför mig hur man ser det på ett annat sätt, så det är intressant att läsa kommentarerna i det här inlägget 🙂

 15. Linda skriver:

  För mig var det länge en självklarhet att man såg åretiderna runt(eller kanske mer äggformat). För mig har de även gått motsols. Det hela började med att min mamma ritade året så och det fastnade. December och januari är jämte varandra längst upp då mitten såklart är nyårsafton. Våren är sedan en nerförsbacke till sommaren och längst ner finns juni, juli och augusti. Sen kommer uppförsbacken fram till december igen.

Lämna en kommentar