Ohly


 Kolla vem jag sprang på på väg till hämtingen av Matheo. Lars Ohly. 

 Vi bodde grannar för inte så länge sedan. Haha, det hade farfar tyckt varit förfärligt om han hade vetat det. Inbiten folkpartist som han var. Han bodde granne med Olof Palme när det begav sig. Det hade jag varit stolt över, men det tyckte inte farfar var någon fjäder i hatten. Själv har jag ingen politisk tillhörighet. Jag röstar med hjärtat och vad det är om tre år har jag ingen aning om. Har ni en politiskt tillhörighet? Vet ni vad ni kommer rösta nästa gång? 

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Ohly”


 1. Emelie skriver:

  Jag är röd. Har röstat S, MP, V och F! i olika val. Skulle kanske kunna ändra mig till blått men tror inte det. I det stora hela tycker jag som våra parti på den vänstra sidan. Jag tror att en får ändra parti lite efter tiden och vad som känns mest viktigt och akutuellt just då. Kramar!

 2. wigwag skriver:

  Absolut. Det måste bli C nästa gång. Pga flyktingkrisen. Finns ju inget alternativ längre om man vill ha öppna gränser för folk som flyr för sina liv. Och om V är uteslutet av andra skäl.

 3. Fia skriver:

  Om vi säger såhär. När de blå tog över var det första de gjorde att stänga ner Djurskyddsmyndigheten. På grund av ekonomi. Sen godkände de vargjakten. Dels på grund av ekonomi, men också för att minska inaveln (hur FAN minskar man inavel genom att minska en population?!!?). Och nu. Sköt på den nya djurskyddslagen som bland annat skulle innehålla krav om öronmärkning av katter och förbud mot tidelag. På grund av ekonomi. För mig är det viktigaste att djuren har det bra och att vi har en hållbar miljö, och då kan jag aldrig någonsin rösta blått. Av alla jag känner som röstat blått så har de just pengarna som argument. Och som utbildad lärare där jag hört människor på lärarutbildningen uttala Jan Björklunds namn som en svordom, kan jag också ha mitt yrke som anledning till att det aldrig kommer bli nåt högerparti på min valsedel.

  • Elin skriver:

   Instämmer fullkomligt om Björklund. Hans namn spottas fram inom vårt yrke. Det säger väl en hel del. Göran Perssons kommunalisering av skolan har inte gjort honom särskilt omtyckt heller. Jag har alltid röstat rött eller rosa och kommer att fortsätta göra det. Jag röstar efter hjärta och ideologi snarare än efter vallöften eller någon specifik sakfråga. Solidaritet, miljö och att hjälpa de som behöver hjälp är viktigast för mig. Att få mer pengar själv är absolut ingen drivkraft.

   Sedan är det så INOM MIN UMGÄNGESKRETS (säger absolut inte att det gäller alla), men de av mina vänner och bekanta som är smartast och mest empatiska röstar rött, rosa eller grönt. De jag känner som jag tycker är lite småkorkade eller egoistiska röstar blått.

 4. Karin skriver:

  Jag röstar alltid blått, men varierar mellan M och FP.

 5. Johanna skriver:

  Jag röstar alltid blått. Har hittills alltid röstat på Moderaterna, men jag är öppen för att ändra mig beroende på hur partierna utvecklas och vilka frågor som ligger mig varmt om hjärtat och hur samhället ser ut. Däremot skulle jag aldrig kunna rösta rött då det inte stämmer överrens med min ideologiska filosofi. Vi vill väl alla egentligen samma sak i det stora hela, men har olika uppfattning om hur vi kan nå dit. Enligt min uppfattning är den ”röda vägen” inte hållbar, logisk eller realistisk.

 6. Nimsa skriver:

  jag har röstat M/FP varje val till 2010. Men insåg efter Moderaternas första mandatperiod att moderaternas Sverige var inte det Sverige jag ville ha. Det ska mycket till innan jag ska rösta blått igen.

  Min bild av dig var att du var inbiten nymoderat. Fel tydligen.

 7. Becks skriver:

  Mitt hjärta sitter till vänster och jag är lika röd i tanken som det blod som flyter i mina vener

 8. Jenny skriver:

  Socialdemokraterna. Tror till och med att jag ska bli medlem.

Lämna en kommentar