Balkongmagic


Just nu pågår planeringen av våra tre balkonger som jag inbillar mig att vi kommer bo på under vår och sommar. Balkongerna mot kök och vardagsrum ligger i sydöst så det är sol hela dagen. På balkongen mot sovrum så är det lite kvällssol.

 Vi fick frågan om hur vi skulle använda balkongerna och vi bestämde att den nedre balkongen får blir frukost och planteringsbalkong. Plats för fyra räcker bra och sen nån solstol om vi skulle känna för det. Balkongen över tänker vi att vi ska hänga med gäster trots att det känns osannolikt. Vi är ju nästan aldrig på övervåningen med gäster, men tror att vi använder lägenheten annorlunda på den varma tiden av året. Dessutom är det mer plats där uppe. Vi hoppas på plats för fyra vuxna och fyra barn. Sovrumsbalkongen då? Här gick vi loss och drömde oss bort. Det ska gärna kännas som en liten oas/lounge där man liggsitter i soffgrupper. Lite växter och mysbelysning. Tänker att det blir platsen där Gustav och jag tar varsitt glas rött och drömmer om framtiden ihop. 

/Elaine, smiter in på pintrest. 

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Balkongmagic”


 1. Nillea skriver:

  Jag äkskar grönska på balkonger, och inte bara i blomlådor. Har en stor kruka/säck i ett hörn med en björnbärsplanta som slingrar sig i en spalje och längs räcket. Och smultron, det är så härligt med saker man kan äta av.
  Hade jag haft så stora balkonger som ni hade jag nog haft ett dvärgträd, antingen nått vårblommande eller nått ätbart * drömmer sig bort *

 2. Jis skriver:

  Fast balkongerna nere är väl typ 2 meter djupa? Våra på våningen under var det iaf. Lång men smal…tråkigt att få sitta på rad kände vi!

 3. Ia skriver:

  Spontant tänker jag bord som passar att äta vid på balkongen intill köket. Ni orkar nog inte släpa upp allt för en middag (glas, tallrikar etc) en trappa upp till balkongen vid vardagsrummet även när ni har gäster. Och att ni satsar på sköna stolar och mindre bord som passar för att ta en drink eller ett glas vin på balkongen vid vardagsrummet.

 4. Sara skriver:

  Hej!
  Bara så jag fattar: är det rum som inte är utmärkta eller är det ”bara” ett sovrum?
  Alltså HUR GÖTT med TRE balkonger?!

 5. Maria skriver:

  TRE (!!!) balkonger. Herre jisses vilken lyx. Lucky you! Jag hade nog satsat på gröna växter. Så det blev lite som en liten exotisk djugelaktig oas. Gärna någon/några större, så det inte blir så ”plottrigt” med enbart en massa små. Ska ni anlita den där duktiga inredaren ni hade…Amelia var det väl hon hette? Jag hade nog försökt göra så att balkongerna blev som en förlängning till det rum som var vid sidan av. Men det är svårt när man inte är så bra på sånt. (Mig själv jag syftar på).

 6. Sandra skriver:

  Så mysigt det låter!!!

 7. Desirée skriver:

  Underbart! En viktig sak att tänka på som jag lärde mig när vi flyttade in högst upp med takterrasser är att växterna dricker oerhört mycket varma sommardagar, det funkar inte att resa bort två dagar och tro att de ska överleva utan blom eller trädvakt. Jag hade köpt fantastiska småträd som innebar att jag tömde 4 vattenkannor om dagen för att hålla dem på bra humör, trist om all kärlek torkar bort över en helg på landet. Mitt tips är att kolla med en handelsträdgård om tips på växter och att skaffa blomvakt (Not kidding) så fort ni drar från stan. En grön oas är det underbaraste som finns, men det kräver regelbunden kärlek för att må bra. Lycka till!

 8. Anna skriver:

  Hej!
  Gästbalkong/middagsbalkong verkar enkelt att ha vid köket för att slippa ett jäkla spring. Funderar lite på det. Jag har uteplats som nås via balkongdörr vid köket, och det är alltid nåt som ska hämtas eller glömts i köket.
  Möbler är ju flyttbara och börja testdricka kaffe på de två balkongern. Vid matlagning är det ju kul att kunna prata med kompisarna som sitter ute i solen.

 9. Anna skriver:

  Nå, egentligen, vad tusan spelar det för roll om man får gå nån extra sväng i trappan! Ser att den andra är större. Mät, mät, sätt markeringstejp som har samma mått som möblerna och utvärdera.

Lämna en kommentar