Sextio minuters smink på schemat


Jag fick så mycket fint smink till plåtningen hos Mama. Det var Carina som sminkade mig och jag önskar att jag vågade dra på mig dessa ifyllda bryn och röda läppar annars. Jag blev pigg av att se mig själv i spegeln. Fransar fick jag också, för den där lite flirtiga blicken.   Men jag skulle aldrig orka lägga den tiden, inte i dagsläget. Men jag minns hur mycket tid jag la på att göra mig i ordning under mina fåfänga tonår. När jag var fjorton år så stod jag framför spegeln i säkert en timme. Jag testade olika frisyrer, la om den där eyelinern som var så förbannat svår att få bra, la mascaran som nästan alltid var slut. Sen var jeans så obekväma på den tiden så jag drog på mig mina vita jeans som var alldeles för tajta precis när de var på, men en busstur senare så satt de löst. Det var väl sådär med kvalitén på den tiden. Mitten av nittiotalet. Minns ni? 🙂 Hur var det för er? Fåfänga eller flitiga tonåringar, eller kanske både och?

 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Sextio minuters smink på schemat”


 1. Diana skriver:

  både och 😉

  vad vacker du är ! Du påminner även om Carin da Silva här. Ännu en vacker tjej.
  Kul jobb faktiskt, att kunna kombinera vardag, familjeliv, glamour och lyx i ens vardag. 😀

 2. Snygg du är! Ibland gör det så mycket för humöret och självförtroendet när man känner sig extra snygg

 3. Lisa skriver:

  Fin du är!

  Vad har hänt med Blondinbella? Förut hörde man om henne ofta här. Inte min business men mest konstigt efterkommande följt er vänskap under många år.
  Har personligen aldrig tyckt om henne men det är endast baserat på hennes ”så här är det” attityd, att hon inte fattar att man kan ha olika perspektiv i en och samma fråga. Nu blev det ett inlägg om henne ist men men undrade bara av ren nyfikenhet.
  Kan inte förstå att någon som är så klok och vacker på in och utsida någonsin kan ligga på hennes frekvens.

  Ha det gott!

  • Fanny skriver:

   Lisa, tror du verkligen att du använder rätt taktik för att få ett svar på frågan? Själv skulle jag inte vara särskilt benägen att svara på en fråga om min kompis när frågan i sig är full av förolämpningar mot henne.

   Sen är det ju så att en blogg är just en blogg och inte en komplett livshistoria.Vi kan nog lugnt anta att Elaine har ett liv utanför bloggen där hon träffar och pratar med människor som vi inte har en aning om.

   Undrar också om du verkligen tror att Elaine skulle prata om eventuella osämjor med Isabella här? Min uppfattning är att hon har betydligt mer integritet och respekt för sina medmänniskor än så.

   Sist men verkligen inte minst så… nej, det är, precis som du skriver, inte din business.

   • Lisa skriver:

    Att du orkar Fanny? Fantastiskt.

    Det var en retorisk fråga/funderingar/reflektioner och inget jag vill ha svar på egentligen.
    En del människor har man svårt att förstå att de är vänner för att de är så olika och jag har just tyckt de är så omaka och nej jag förolämpar inte Isabella, jag tycker precis som hon tycker och nu du tycker Fanny.

 4. Maria skriver:

  Verkligen snyggt gjort med den makeupen! Ja, nu när du nämner det, så minns jag också hur mycket tid man lade på hår och makeup (framför allt att försöka dölja finnar med sminket). Och de där jeansen som var så populära på 90-talet, med hög midja. Både levis och ett billigare märke från jc, jag har glömt namnet på. Och fruit of the loom tröjorna, champions-hoodsen… på min högstadieskola (i södra Sverige) var där en fotbollsklass med enbart killar. Nästan samtliga hade den där champions hoodtröjan på skolfotot. Lite trist och nästan lite komiskt också att det är så där, istället för att vara mera individualistiskt, men det hör ju åldern till.

 5. Paula skriver:

  Vilken fin tröja – var kommer den ifrån?

Lämna en kommentar