Tre små knep som gör stor skillnad för din vardagsmakt


Jag är ju med i Nyhetsmorgon var tredje vecka med ”Fixa Vardagssnacket”. Det hette ”Retorikskolan” förut men det kändes inte som jag och lite högtravande så jag föreslog den nya titeln. Det här inslaget tror jag att många av er kommer tycka om och mitt förslag är att ni testar mina knep denna vecka för att sen kunna utvärdera om bemötandet ni fick var annorlunda. Jag är säker på att det kommer bli det om ni gör som jag föreslår. Viktigt att det ni säger står på fakta, annars blir det ju bara manipulation och sånt gillar vi inte.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Tre små knep som gör stor skillnad för din vardagsmakt”


 1. Maria skriver:

  Jag tittade på det här klippet på TV och jag säger bara, du är grym! Jag började att läsa din blogg för ganska länge sedan och jag tycker att din blogg är intressant och peppande. Jag har också en blogg där jag skriver om fotografering och hur jag odlar mitt ekologiska hö till smådjur. Titta gärna in, eller som vi skulle säga ”titta in på min sida den är sjukt bra och så är det” hihi 🙂 http://blogg.garden24.se
  Till webbutiken: https://garden24.se

 2. Linda Nilsson skriver:

  Hej Elaine!
  Jag har en fråga till dig gällande härskartekniker. Jag är mamma till en flicka på 8 månader och lever i en icke-romantisk relation till pappan. Jag bor med min dotter och pappan är med oss ca 5 dagar i veckan. Det är viktigt både för mig och pappan att vår relation är god. Vi är väldigt olika, jag kan vara ganska dominant och behöver en motpol som kan ”hålla ned mig på jorden lite” om du förstår. Alltså utmana mig tillbaka. Det ger mig stimulans. Min dotters pappa är konflikträdd och väldigt easygoing vilket gör att jag ofta får medhåll från honom och därmed min vilja igenom. I stort som smått. Det gör att jag känner mig ha övertaget trots att jag inte vill det. Jag vill att vi ska vara mer jämlika. Jag märker att jag blir mer och mer dominant i vår relation då det liksom blir tröttsamt att vänta ut en reaktion från honom. Emellanåt känns det som jag måste provocera fram en reaktion för att något ska hända. Min respekt för honom får sina törnar just nu och det vill jag inte. Jag vill respektera min dotters pappa och fortsätta tycka han är bra. Har du några tips på hur jag slutar vara så dominant? Hur slutar man använda sig av härskartekniker?
  Mvh
  Linda

 3. Emilia skriver:

  För ca 1,5 år var jag och en väninna och lyssnade på dig i Helsingborg. Naturligtvis köpte jag din bok och kände mig tokinspirerad att läsa den. Sen kom livet i mellan… För en vecka sen började jag äntligen läsa vardagsmakt o tusan vad den är inspirerande. Ville bara säga det!

 4. Du är grym! Ska köpa någon av dina böcker!

 5. E skriver:

  Men hur gör man om man har en kollega som kör med alla härskartekniker i världen och som pekar med hela handen och säger, med alla de maktknep du spaltar upp, ”att såhär är det”, fast det inte är så, hon har helt fel.
  Hur bemöter man det? Hur bemöter man en otrevlig och osympatisk kollega i övrigt? jag kan inte undvika henne, vi måste arbeta ihop.

 6. Katarina skriver:

  Jag förstår detta och tycker det är helt rätt. Men jag möter ofta motstånd i jobbet eftersom jag framstår för rak när jag använder mig av dessa tekniker. Jag har fått gå många kurser i att använda just, jag känner…, vad säger du om… Hur kan man kombinera detta?

Lämna en kommentar