Våra grannar säljer


Det är så kul att kika på lägenheter i mina hoods dessa dagar. Jag tror att det här med etagevåning verkligen är Gustavs och min grej. Nära till allt, men lite avsides ändå. Sekelskift tycker jag är supercharmigt, men lite opraktiskt ibland. Den här tycker jag var superfin.
  

Sovrummets två balkonger. Utsikt över söder.
  

Köket tycker jag var jättefint.

Ja ni, här sover man nog gott. 🙂

Vad är ert drömboende?

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Våra grannar säljer”


 1. S. med punkt skriver:

  Ett gammalt hus med havet och horisonten som granne! Grått, blått, turkost, rosa och orange inomhus, färger och mönster, porslin, trä och metall, ylle, silke, linne och bomull. Såpade golvplankor, öppen spis. Strandfynd i fönstren, fyllda bokhyllor…. aaahhh!

 2. Karin skriver:

  Vi har velat i flera år om vi vill bo i stan eller i hus. Nu har vi köpt hus och det känns helt rätt! Stan finns kvar när barnen är utflugna :).

 3. Mikaela skriver:

  Vi fann vårt drömboende i somras; ett sutterängshus från 1936 med många originaldetaljer kvar. Alldeles lagom stort med bra planlösning och stor potential.
  50 kvadratmeter altan med utsikt över hästhage och skog, stor insynsskyddad trädgård och närhet till strand. Ljuvligt.

 4. Fia skriver:

  Vi bor i en stor etagevåning med både trädgård och inglasad balkong. Den är fantastisk på alla sätt men jag avskyr att den är uppdelad på två våningar, trädgården ger mig ångest för att vi aldrig är i den och jag tycker lägenheten är för stor för vår familj som alltid är i farten.

  Så vi går mot strömmen och flyttar till en lite mindre lägenhet, utan trädgård och med lite mer restauranger osv. Jag bara längtar tills vi flyttar!!!

 5. Hanna E skriver:

  Jag skulle vilja bo kvar i området (stan) men bo i hus. Fast å andra sidan gillar jag att bo i lägenhet och kunna åka till vårt fritidshus för att koppla av.

  Nu är det egentligen ett icke-problem det där med hus eftersom vi bor i Råsunda, Solna och här kostar husen en väldigt stor summa pengar. Det senaste jag såg var sålt gick för över 13.5 miljon, men då var det inflyttningsklart i princip. Inga stora grejer som behövde göras utan ev bara lite yta.

  Men vi bor kvar i vår strax-efter-sekelskiftets-lägenhet med dess för och nackdelar. De stora nackdelarna är att inget är rakt utan allt är krokigt och skevt samtidigt är det en del av charmen. Tyvärr så tycker jag att huset renoverades sönder på 50-talet när man satte in stora (och ganska opraktiska) fönster. De fönster som tidigare var delade i två delar har nu två stora delar som är jobbiga att öppna. Jag hade velat ha dem kvar tredelade för att på så vis kunna öppna bara en lite del.

Lämna en kommentar