Älskar folk


Häromdagen var jag i Herrljunga och föreläste för ett gäng elever om konsten att få folk att lyssna. Men inte bara det, söka och få jobb, samt att bli den där mingelmästaren. Jag tycker det är så kul att komma till andra städer och träffa nytt folk. Men just denna skola är jag lite tjenis med eftersom jag var här förra året. Här är världens goaste vaktmästaren Thomas och jag. 

Vissa blir starstruck av kändisar. Eftersom jag ser ett gäng så kanske jag har tappat den känslan. Men egentligen har jag så dålig koll på kändisar att jag inte kan bli starstruck, jag vet inte vilka folk är. Det är nästan pinsamt. Men däremot är jag sjukt intresserad av personer som jobbar eller gör något som är väldigt långt borta från min värld och vardag. Jag vill hinna se så många perspektiv det bara går innan jag lämnar denna jord. Jag vill veta hur vardagen är för en underbar vaktmästare som Thomas är. Jag vill veta var en passionerad buggare gör till vardags eller en fågelskådare – vad är tjusningen i det där med att gå ut med en kikare och se dessa varelser flyga förbi. Jag är inte nyfiken på folk med stjärnglans, jag är nyfiken på folk som ser saker som jag aldrig har sett. Nördar i synnerhet, jag älskar nördar.

/Elaine, retoriknörden.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Älskar folk”


 1. Chatrine skriver:

  Vilket underbart inlägg! Jag ska väl inte påstå att jag träffar många kändisar men precis som du älskar jag att träffa olika typer av människor. Jag är entreprenör, fritidspolitiker, och engagerad i föreningar så jag träffar många eldsjälar och det är helt klart det bästa jag vet. Eftersom jag har en beteendevetarutbildning får jag passa mig för att inte nörda ner mig i analyser och funderingar 😉 Men det är helt klart kul med människor och jag tycker att det är lyxigt att få möjlighet att träffa så många. Passar också på att resa så mycket jag kan och då vill jag helst campa – då får man träffa många godingar 🙂

 2. Sanna skriver:

  En fågelskådare går upp klockan 4:00, tar sin matsäck och tubkikare. Väntar och väntar på att en pippi som någon rapporterat om ska dyka upp kanske någonstans på Öland exempelvis och njuter av att vara ute med härliga människor med samma intresse. Tiden som fågelskådare kommer jag alltid att minnas med glädje och frihet. Åkte som 19-åring med fem roliga gubbar jag inte kände (mamma var livrädd) upp till Falsterbo en vår. Hade gjort slut med tonårsromansen och mådde skit. Dom här gubbarna gjorde ALLT för att jag skulle tänka på annat och må bättre. Vilket de lyckades med och jag kommer aldrig glömma bort dem! Åh, tack för att du fick mig att minnas, Elaine. Tyvärr har jag växt ifrån fågelintresset. Men tubkikaren finns i källaren, ska nog ta med mig barnen i helgen och väcka en gammal låga!

 3. Du är ju så underbar elaine! Love it

 4. Jenny skriver:

  Jag blir så fascinerad av att du kan prata med alla, och att många väljer att öppna upp sig. Hur gör du? Jag är introvert och har ibland svårt att komma på samtalsämnen med nya människor, jag tycker det är så stelt med kallprat, suger bara energi.. 🙁

 5. Sofie skriver:

  En passionerad buggare (som dock ”pensionerat” sig från tävlandet) är 27 år och läser sista terminen på civilekonomprogrammet i Örebro till vardags 🙂 till helgen ska jag dock hålla buggkurs igen, ska bli himla kul!

 6. Emelie skriver:

  Bästa Thomas! Lyssnade på dig förra året i skolan och tycker du är så himla skön! Läser bloggen flitigt sen dess, du är ascool 😉

 7. Carina skriver:

  Vilken härlig sund inställning

 8. Karin skriver:

  Ja, visst är det spännande att få inblick i någon annans vardag! Jag och min sambo satt vid köksbordet och funderade över det här med gatstenar, eller snarare dem som lägger dem. Det är förstås inte bara att lägga den på plats hur som helst, hur tänker man när man ska sätta ny sten på en gata? Kan man sätta sin egen prägel eller är det stenhåra (höhö) regler för hur man ska placera dem? Sätts dem olika beroende på om det är för biltrafik, och så fall hur ser skillnaden ut? Finns det gatstensmässor man kan gå på? Jag jobbar på operan i Göteborg och där finns det dem som går på plastmässor för att veta det senaste vi eventuellt kan använda till vår dekor.
  Någon som kan något om gatstenar?

Lämna en kommentar