Lite för privat kanske?


 Häromveckan blev jag intervjuad av podden Föda barn. Jag lovade att prata om sånt som aldrig pratas om och sånt som jag hade behövt höra innan förlossningen. – Jag bjussar på det, tänkte jag innan intervjun. Men under tiden vi pratade så kände jag mig som ett stort könsorgan som skulle prata om hur jag kände. Haha, det var ingen annans fel bara mitt. Jag berättade saker som kändes lite väl privat, men jag är varken den första eller sista kvinnan som drabbades av det jag drabbades av. Lika bra att vi pratar om det. Men det var en balansgång. När de ställde frågor om sexlivet efteråt så blev jag lite sammanbiten. Hur svarar jag på frågan utan att vika ut Gustav? Jag sa bara ”det var inget fel på lusten efter jag hade läkt..”. Kryptiskt? Inte särskilt. Personligt utan att ge detaljerna av det privata. Phu! Det var en svettig intervju! 

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Lite för privat kanske?”


 1. Jag skrev ett lååångt inlägg om mina förlossningsskador och en operation jag skulle göra för att korrigera det i min blogg. Ville skriva om det just för att det inte ska vara så hyschpysch. Fick jättefin och bra respons och mitt inlägg blev publicerat på nyheter24 så jag kom dit jag ville med det. Det kändes väl heller inte riktigt sådär skitbekvämt, men det kändes mest bra. Och jag är övertygad om att det du delade med dig av är väldigt uppskattat just för att det är hysch om det!
  http://yohannaafskovde.se

 2. Hockeysmurf skriver:

  Det var väl ett alldeles utmärkt svar tycker jag. 🙂
  Tror det är bra att prata om allt det där kring förlossning som inte är romantik och kärlek, fast inte exakt var som helst, när jag äter lunch till exempel, då vill jag inte höra kollegan berätta om hur mycket hon sprack…

 3. Lena skriver:

  Utan alla dessa förlossningsberättelser både i bloggar och poddar hade jag nog varit totalt livrädd inför förlossningen. Hela hösten har jag förberett mig genom att lyssna och läsa om vad andra gått igenom så när det för två veckor sedan var dags för mig att föda kände jag mig lugn och trygg och väl medveten om vad som kunde hända just för att människor faktiskt delat med sig om både bra och dåliga saker i sina förlossningar. Stor eloge till alla er som öppet berättar! Ni är mina hjältar!

 4. Jenny skriver:

  Men tänk vad fint om alla vågade göra som du ändå, då skulle ju ingenting kännas konstigt under förlossningen. Det är lätt att tro att man är den enda som konstiga saker händer under detta märkliga kropps-maraton. Alla ”Tänk om jag bajsar på mig, spyr, kissar på mig, skriker, you name it-rädslor” skulle kanske kännas lättare att hantera om man visste att der händer nästan alla, så det är inga konstigheter.
  Så, fram för mer öppenhet och ärlighet! Go Elaine!!

 5. Zandra skriver:

  När kommer avsnittet ut?

Lämna en kommentar