Vad tycker ni om sarkastiska personer


Sarkasm och ironi är svåra grejer. Men med folk jag känner riktigt bra så blir det riktigt roligt. Vi garvar ihjäl oss åt hur vi hånar varandra för att vi vet att det bottnar i kärlek. Men med personer jag inte känner så tycker jag sarkasm är rätt obehagligt just för att jag inte vet om du menar väl eller inte. Vad tycker ni?

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Vad tycker ni om sarkastiska personer”


 1. Apolonia skriver:

  Intelligent sarkasme kan jeg godt lide uanset. Ironi- Nej.

 2. Tilly skriver:

  Det dar ar svart tycker jag. Eller jag alskar sarcasm & ironi. Men jag ar en valdigt sarkastisk person sjalv och marker att ibland vet inte folk riktigt hut de ska forhalla sig. Da kan jag fa daligt samvetet. Sarsklit har i England (dar jag ar bosatt) har vissa svart just for detta drag!

 3. Hmm skriver:

  Älskar sarkasm när man ska skämta om svåra saker. Bästa sättet att hålla en balansgång när något egentligen är för svårt och tungt att ta upp som humor.

  Tyvärr så händer det att jag blir sarkastisk när jag är arg också och då kan man ju vara på gränsen att förlöjliga någon. Oftast blir jag dock sarkastiskt arg över ett fenomen inte en person och om om det är en person aldrig när hen är i samma rum.

  Men när det är en för okänd person som är sarkastisk så är det ju ofta pga att den vill säga något negativt till dig men vill inte göra det rakt och enkelt, de är för fega för det, och samtidigt försöka att klappa dig lite på huvudet, dvs få dig att framstå som en liten person med omogna åsikter.

  • Hmm skriver:

   Efter jag sett på klippet så jag inte helt överens med vad som är sarkasms och ironi, men du kanske förenklade lite pga tidsbrist? Jag kan nämligen så flera fall där sarkasm och ironi sömlöst flyter in i varandra.

   • elaineeksvard skriver:

    Tiden var knapp, men absolut så flyter det in i varandra. Hmm jag vill bara kort säga att jag uppskattar dina kommentarer även om jag inte svara lika flitigt som förr. Nytt förhållningssätt till blogg och nya tider är runt hörnet, därför samlar jag lite krafter. Stor kram på dig

   • Hmm skriver:

    Tack, jag förstår och kram tillbak! 🙂

 4. Nathalie skriver:

  Det där är ju väldigt svårt! Jag är en jätte sarkastisk person och har svårt för att lägga band på mig när jag träffar personer jag inte känner. Ibland märker man ju att det blir jobbigt för den andra parten och då känner man sig riktigt dum. Speciellt när det gäller personer som inte har svensk bakgrund eller som man pratar engelska med, har många vänner som bor lite överallt i världen och där kan det ju bli rejäla missförstånd eftersom humor och vad som anses vara okej roligt kan se väldigt olika ut runt om i världen haha. Men jag håller med dig Elaine, sarkasm borde man ta det försiktigt med när det gäller möten med nya människor, man har ju ingen aning om vad den människa har gått/går igenom, personer kan ta väldigt illa vid sig. Fast sen kan man ju i många sammanhang känna av om det är en person som kan ta sarkasm eller inte. Men det är ju bäst att låta bli för att inte trampa någon på tårna 🙂

 5. Fanny S skriver:

  Jag och min ena bror har väldigt mycket ironi och sarkasm i vår jargong och vi har jättekul tillsammans. Men jag är försiktig när att använda mig av det i andra relationer och sammanhang, jag har nämligen märkt att sarkasm kan vara enormt exkluderande. Är man i en grupp med människor och några går igång, så är det inte ett dugg inbjudande mot de andra. En del har svårt att förstå sarkasm eller uppskattar det inte, och då tycker jag att det blir lite översitteri när man sitter och hånar någon/något. Hellre en varm och inbjudande konversation som inte utestänger halva gruppen!

 6. wigwag skriver:

  Om man nu nödvändigtvis måste vara sarkastisk, med syfte att håna och nedvärdera någon genom humor, så krävs ju ett starkt förtroende eller vänskapsförhållande i botten. Sarkasmen natur är elak och bitsk och syftar till att sänka och såra den sarkasmens udd är riktad mot. Kan funka indirekt riktigt goda vänner emellan men gör alltid primärt ont på ett djupare känslomässigt plan. Annars är det ingen sarkasm enligt mig. Ex. på sarkasm jag hört nån gång. -Vad gjorde du helgen då? -Var hemma ensam… -Jag förstår. Mamma och pappa står väl inte ut med dig. Men hade inte du ett marsvin?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Wigwag❤️❤️❤️Välkommen tillbaka!!

   • wigwag skriver:

    Tack Elaine. .. för att du känner igen mig på orden jag använder och sättet jag uttrycker mig på. Det är en bekräftelse som värmer. Skriver numera med en s.k ”smartphone” och det är inte lika lätt eller kul..för mig..tycker jag. Men jag börjar sakta vänja mig. Kanske.

 7. Emelie skriver:

  Jag älskar sarkasm. Om jag har kalas och det står kakor/kaffe/tårta/servetter/osv. och någon frågar sådär ni vet ”får/kan jag ta?” kan jag inte låta bli att säga ngt i stil med ”näää det får/kan du inte”. Ibland och oftast hakar folk på och skämtar tillbaka men ibland får jag en sårad/oförstående blick. Då knyter det sig lite i magen men jag känner ändå inte att jag kan be om förlåtelse, hade låtit så konstigt enligt mig. Men visst, sarkasm passar inte i alla tillfällen men när det väl gör det så blir allt himla kul 😀

 8. Lotta skriver:

  Tack för en härlig o ärlig blogg!!!
  Jag har precis landat från helgen i Köpenhamn…måste tipsa om Geist på Kongens Nytorv
  helt fantastisk modern mat.En upplevelse!

Lämna en kommentar