Jag älskar’t


unspecified-14Mitt jobb! I helgen hade jag en föreläsning för en underbar publik som var mellan 15 och 21 år. Så många år emellan oss, men vi delade verkligen humor. Jag älskar när jag kan gå loss och verkligen använda humor för att dra retoriska poänger, viktiga sådana. Och jag älskar när publiken skrattar utan att någonsin tappa allvaret. Det är så befriande! Här spelar vi olika personlighetstyper:

Extroverta gula!

 Introverta blå  vad är du för personlighetstyp? 

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “Jag älskar’t”


 1. Alexandra Fredriksson skriver:

  Bådeoch. En introvert extrovert typ. Jag r social och utåtriktad.. men behöver alltid en paus mellan sociala sammanhang för att få tid till mig själv.

  Förstår du? Det är lite jobbigt ibland då folk misstar mig för en översocial varelse och vill att jag ska följa med på saker och ting… men att det ska hända saker varje helg är jag helt emot xD

  • Maria skriver:

   Jag är precis som du, varierar mellan att vara extremt social och utåtriktad och villig att träffa nya människor till att behöva en hel helg ensam. På semestern behöver jag minst lika många bara-vara-dagar som aktiva dagar för att känna att jag verkligen har semester.

 2. Camilla skriver:

  Har gjort ett test med olika graderingen. Två gånger har jag fått ”blå med inslag av röd”. Första gången blev jag nästan lika men andra gången något år senare klart övervägande blå. Jobbar nu som administratör. Ordning och rutiner <3

 3. I grund och botten är jag extrovert, men efter en lång och svår utmattningsdepression där jag praktiskt taget levt som eremit för att jag inte orkade någonting, så har jag upptäckt att det är svårt att komma tillbaka till mitt gamla extroverta jag och är snarare introvert. Jag behöver mer lugn och ro och tid för mig själv numera och kan lätt tycka att människor blir för mycket. Eller så är det en fråga om att jag inte har läkt fullt ut än och behöver vänja mig vid världen igen. Men det är en mycket märklig känsla för mig som alltid älskat alla sociala sammanhang och varit i farten 24-7 tidigare.
  Charlotta

 4. Jenny skriver:

  Jag läser precis en bok om detta! Jag är röd själv. Men inte helt och hållet. Skriv gärna mer om detta!

 5. johanna skriver:

  Jag gjorde ett test med 17p. 9 för extrovert . 8 för introvert. Den mest svårtolkade typen.. Jag tänker högt (extrovert) och det kan få mig att låta korkad om man inte vet att jag bearbetar tankar så. Jag vill också prata massor och behöver vara bland folk. Ibland. Sen behöver jag också processa saker i mitt inre och år introvert när det kommer till känslor..det gör att jag kan uppfattas som kylig för jag säger ju allt annat högt. Klurigt, men skönt att bli vuxen och få insikt i sig själv.. Och skönt att inse att man inte är ensam.

 6. Josefine skriver:

  Jag är introvert men kan inte påstå att jag känner igen mig i er gestaltning ovan. Jag blir trött av att vara social och tycker inte om att kallprata men är ändå en känslomänniska. Tycker att jag är en rätt glad och kul typ om jag får säga det själv, men visst, för någon som är extrovert kanske jag är lika uttrycksfull som en skyltdocka …

 7. Jessica skriver:

  Jag är introvert! Avskyr kallprata om meningslösa saker, blir trött av socialt umgänge och måste planera det mesta som innefattar att jag ska vara social så att jag har möjlighet att ladda upp energi. Det var så skönt att inse att det inte är något fel på mig (skolan har varit väldigt bra på att påpeka att jag borde ”ta för mig mer” och det har satt sina spår), vilket jag gjorde när jag läste Linus Jonkmans bok.
  Håller för övrigt med Josefine i att det är fullt möjligt att vara sprallig, glad och kul även som introvert, det är inte som att vi alltid står och analyserar och funderar.

 8. Mikaela skriver:

  Introvert med social kompetens, nu menar jag inte att introverta inte har det.. Men man kan nog uppfatta mig som extrovert mellan varven fast jag helst av allt bara vill stå tyst o se på med allt som försiggår i mitt huvud… men det är fasen en utmattande kombination.. 🙂

 9. Maria skriver:

  Jag är introvert. Men var mer extrovert för tio år sen, gymnasietiden.

 10. Ninni skriver:

  En bild från häromdagen har försvunnit. Jag inser orsaken och säger en gång till att DU var stilig på den. Ha en fin helg din lilla mops :). Kram

 11. J skriver:

  Jag har en introvert personlighet. Men som vissa ovanstående håller jag inte riktigt med om bilden heller. Jag är glad, sprallig och social, gillar att prata och umgås. Har ett sjukt utmanade, omväxlande och socialt arbete. Men som introvert tröttas jag ut av det och behöver viss tid att återhämta mig i ensamhet. Att vara vara introvert har ingenting med social kompetens att göra, vi står inte kutryggade och stela. Man ser inte på en person att denne har en introvert, extrovert eller ambivert personlighet.

 12. Nina skriver:

  Jag är blå och grön som mest enligt personlighetstest (men de flesta har väl lite av allt, som en gott & blandat påse :))

 13. Sophie skriver:

  Härligt med alla personlighetstyper och betydelsefullt att ha koll på sin egen för att förstå både sig själv och andra bättre. Vi kallar de olika personlighetstyperna för A (röd), B (gul), C (blå) och D (grön) och på vår sajt kan man helt kostnadsfritt göra ett stiltest och få shoppingtips varje vecka utifrån sin personlighet! Bara ett litet tips 😉

 14. Angelica skriver:

  Mest grön om jag minns rätt 🙂

 15. Happy skriver:

  Jag är gul/grön/röd, med starka drag av blått 🙂
  Extrovert med behov av balans och introverta dagar!

 16. Alexandra skriver:

  En kombination. Både intro och extro. Det är ju oftast inte så enkelt att man är antingen eller. 🙂

 17. J skriver:

  Vad betyder ”jag älskar’t”?

 18. Annica skriver:

  Blir lite trött på att (ofta) extroverta personer tenderar att illustrera introverta personer som bilderna ovan. Jag inser absolut att du inte menar något negativt eller illa med det, men effekten blir densamma. Introverta, tråkiga, konstant (över)tänkande personer och det likställs ju med något relativt negativt. Lite tråkigt tycker jag. Så är det ju inte i verkligheten.

 19. Jennie skriver:

  Jag trivs bäst när jag är ensam, blir extremt stressad om jag är på gallerian en helgdag med massor av folk som trängs. Att läsa en bok under en filt är den bästa avkopplingen jag vet följt av en promenad eller träning på gymmet, men jag vill gärna komma upp till ytan och andas in lite stök och liv emellanåt. Älskar våra lunchsamtal på jobbet. Diskussioner, eller en hel halvtimme till enbart garv. En lunch ute med en vän. Jag är väldigt social, utåtriktad, blir ofta mittpunkten som folk vänder sig till…

  Men jag längtar verkligen efter att åka hem igen, var jag än är, hem till min underbara sambo som är så lika mig och min personlighet. Och nej, vi är inte introverta, inte efter att ha läst den där boken som kom för något år sedan. Kände inte alls igen oss. Vi bara gillar att ta det lugnt och varandras sällskap. Det är så vi växer och frodas, i den sortens trygghet, utan att för den skull vara ”tråkiga” (jag är en riktig babbelapa som älskar att bjuda på mig själv). Fredagskvällar är heliga myskvällar med pyjamas och brie 🙂

 20. Paola skriver:

  Beror på sällskapet jag är i, hur trygg jag är. Med mina närmsta är jag extrovert,på jobbet introvert.

Lämna en kommentar