Nostalgikicken i namnlappar


Att hålla reda på barnens saker både när man är på vift eller när Matheo är på förskola är svårt. Nu har jag turen att ha barn med rätt ovanligt efternamn så det är inte svårt att hitta ägaren till deras prylar. Det känns också som ett bra sätt att spara pengar eller åtminstone lägga pengarna på annat än slarv. Slarv kostar. Jag vet hur många nappar vi har hemma och på andra platser. Sen kläder och så vidare. Men nu gjorde jag en liten investering för att slippa slösa på slarv. Namnlappar.se. Ser nu att det råkade bli kort på Matheo i blått och Evelyn i rosa – båda två har fått alla färger och motiv. Löjligt för vissa men viktigt för mig. Både Evelyns och Matheos rum är blå – inte av genusskäl utan harmoniska skäl.Nostalgikicken då av att få se namnlappar på kläder och dylikt. Men det är en liten skillnad. Min mamma brukade stå och stryka på mina namnlappar, minns ni 80-talister? De här lapparna klistrar du på lappen där det står tvättanvisningar i plagget och det coola är att den klarar sig i tvättmaskinen.

De finns i en massa olika motiv. Alltifrån disneyfigurer till bara de som ni ser här.

 

I samarbete med Namnlappar.se

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Nostalgikicken i namnlappar”


 1. CiG skriver:

  Nostalgi – nja kära du!!!
  Jag har dotter född 82, jag är affärskvinna (eller jag var en dito) och nostalgi, nostalgi ska väl i första hand vara tänk med glädje, med goda minnen,för mig i detta fallet = big no no.
  Jag gjorde som din mor och jag var antagligen sämsta morsan i världen – jag satte (när jag ledsnade på att stryka på eländet, på någon sorts ”tejp” (som maken använde på våra segelbåtar) och skrev namnet med tuschpenna, bra tänk där eller hur, men … var det snyggt när det var ytterkläder som blev våta? `skäms nu`.

 2. Anna skriver:

  De är verkligen bra de där namnlapparna, när jag beställde kom de bort i posten, de skickade nya utan gnäll.

 3. Jag måste bara fråga en sak. Eftersom det här inlägget inte känns så jättetypiskt dig och eftersom en annan bloggare på Ui publicerar ett för samma hemsida samma dag så får jag intrycket av att det är ett sponsrat inlägg, fast jag hittar ingenstans utskrivet att det är det? (Läser från telefonen) Jag har fått uppfattningen om att man måste skriva ut det, så blir väldigt nyfiken på hur du/Ui ser på sådan annonsering. Kanske är det jag som missar något. Sedan jag började plugga kommunikation har jag blivit väldigt intresserad 😉

  Elin

 4. Nic skriver:

  Men YL nej! Börja inte med uppenbara, pinsamma sponsrade inlägg och dessutom utan att tydligt skriva att du blir pröjsad och inte bara sitter hemma och känner för att skriva om namnlappar :p.

  Titta på Aina Lesses blogg, hon är fantastiskt seriös och skriver alltid tydligt när hon gör något i samarbete med någon, dvs sponsrat. Fler bloggare borde göra som hon, det här är bara skämmigt!

 5. Madelene skriver:

  Har haft filur-namnlappar till mina barns kläder och de har tyvärr inte hållt i tvätten. De allra flesta ramlade bort. Nu är det visserligen ett par är sen så förhoppningsvis är de bättre idag!

 6. Sanna skriver:

  Räcker det med att endast länka till en annan sida för att det skall räknas som att vi läsare ska förstå att det är samarbete? Håller med övriga om att det bör stå tydligt ” i samarbete med ” eller som vissa bloggare gör, lägger det i en underkategori som heter just ”samarbete”. Jag vet att du säger att du endast samarbetar med saker du står bakom vilket är kanon men då vore det tacksamt om det även kom fram . Kramar

 7. Magda skriver:

  Har använt dessa namnlappar sen många år till min son! Dom är så bra! Så enkelt och snabbt det går stt märka kläder.

 8. Nimsa skriver:

  Jag hade aldrig den typen av namnlappar så för mig är det inte nostalgi. En hemmagjord jympapåse med amatörbroderat namn, det är nostalgi för mig. I övrigt fick jag helt enkelt hålla reda på mina kläder.
  Tycker som de övriga att det här inlägget känns lite köpt. Hade föredragit om du blurrat fotot i vänstra hörnet eller inte tagit med företagets namn i bilden.

 9. Johanna Sohlberg skriver:

  Jag använder dessa flitigt till mitt barn, dock upplever jag att dom inte alltid håller sig fast MEN eftersom det är relativt billigt så gör det inget och jag beställer nya med jämna mellanrum. Det blir billigare i slutändan med nya nsmnlappar eftersom andrahands värdet på kläderna blir bättre om dom inte är märkta

 10. Angélique skriver:

  Läser regelbundet Helens blogg för jag tycker att den är intressant och jag lär mig mer mycket av det svenska språket samt några roliga uttryck MEN jag slipper gärna läser de kommentar som skrivs om just hennes inlägg. Tycker att de förstör lite av min glädje och i detta fall nostalgin just om de namnlappar. Jag kommer ihåg min mamma som sydde (!!) eller strök de på våra kläder 🙂 det tycker jag är kul att komma ihåg och det gjorde Helen med! Angélique

 11. Marlene skriver:

  Håller med övriga. Hellre ren reklam än sådana här inlägg (förstår ju att du vill ha cashen :)) Känns bara fejk annars tycker jag.

 12. Sanna skriver:

  Våra föll av i tvätten fastän det inte ska göra det. Köpte en omgång till och plocka upp dem med pincett och placera dem på tvättlappen. Men vissa faller av ändå. Tokigt. Men tjejerna på min sons förskola är faktiskt otroligt duktiga på att hålla isär allas kläder. En applåd till dom för det är mååånga plagg!

Lämna en kommentar