Mitt livs värsta mardröm


Den hade jag för två nätter sedan och den har påverkat mig så mycket att jag är mörkrädd numera. Ni ska veta att jag aldrig tittar på skräckfilmer så den här är verkligen creepy. Jag tror inte nån av er bräcker mig i creepyness i denna mardröm… Jag drömde att jag ligger i min säng och lämnar min kropp för att bli nåt slags väsen, ett hurtigt väsen som fnissar märkligt. Jag tar mig till trappan svävandes och sen när jag kommit dit så ställer jag mig i brygga och börjar gå ned för trappan så. Jag vet, exoricisten… Så jäkla läskigt att det var jag i drömmen och inte nåt jag mötte. Jag går ner för trappan som en spindel och garvar på väg ned. Äh fy fan, bildgooglade nu och exakt så här gick jag som i filmen. 
 När jag är väl är nere sitter Gustav gömmer sig under ett täcke och är livrädd för mig medan jag går fram och tillbaka i brygga framför honom och sjunger ”la la la  la” nästan lite retsamt. Sen drar jag bort täcket och jag ser att han gråter och mimar ”mamma” så rädd är han. Sen ser jag att han har röda ögon och då säger jag ”men jag bara skoja, nu lägger vi av i Jesu namn”. Då svävar jag tillbaka till min kropp och vaknar sekunden jag landar i den. Creeeeeeeeeeepy! Fyfan vad rädd jag var när jag vaknade, vågade inte somna om. Vad är er värsta mardröm? 

Bloggvännerna har ordet

28 svar till “Mitt livs värsta mardröm”


 1. Helen skriver:

  Jämfört med din så har jag aldrig haft någon mardröm…! Jag brukar sällan eller aldrig minnas att jag drömt alls, men om jag gör det så har det varit ganska intetsägande drömmar. Ofta har de gått ut på att jag ska göra nåt men kommer liksom aldrig till skott. Det är som om man fastnat i klister och är konstant försenad. Förmodligen så finns det någon standarddiagnos på detta tema 😉 Detta liksom det återkommande temat i drömmarna från tidig ålder om att jag glömt klä på mig ordentligt…

 2. Amanda skriver:

  Jag har inte så mycket mardrömmar längre. Har dock lite problem med någon som jag tror kallas hypnogoga hallucinationer. Det gör att jag hör saker när jag ska sova, det kan vara allt från en orkester som spelar till en bomb som smäller högt i öronen. Ibland pratar folk med mig, någon gång har jag varit snabb med att skriva en anteckning i mobilen, men på morgonen står det inget vettigt utan bara ord som bildar rappakalja 🙂 Jag tycker inte detta är läskigt längre, tycker mest att det är intressant vad hjärnan kan göra!! Någon som känner igen sig? 😉

 3. Diana skriver:

  OMG vad läskigt!! Jag kan inte ens kolla på skräckisar alls för då börjar jag drömma som du gjorde ungefär och blir jätterädd för mörkret. Larvigt men sant. 😀

 4. Mina värsta mardrömmar är alltid psykiska. Det handlar om människor som behandlar mig som sk*t rent ut sagt. Hade en i natt och det var riktigt jobbigt. Som tur är så hr jag en sambo som är världens bästa motgift mot mardrömmar 🙂

 5. Men GUD VAD SKÖNT att det finns något som kallas för någonting. Har alltid funderat på vad det är men inte vetat det. Jag hör i och för sig bara enstaka ord och ibland musik men det är nog läskigt ändå för det är så högt!

  • Amanda skriver:

   Precis! Ibland lägger jag inte märke till det förens ”det” skriker i mina öron. På en millisekund blir det knäpptyst så att tystnaden bara ekar i öronen. Då brukar jag kunna få rysningar

 6. Cosima skriver:

  Mine verste mareritt er når jeg drømmer om overgrepene som har skjedd. Da tror jeg de skjer på nytt og at overgriperne har funnet meg igjen som voksen. Kan også våkne av at jeg ”ser” noen stå ved sengen min som skal ta meg eller som prøver å skade mannen min. Det blir så virkelig at jeg tror det skjer på ordentlig og jeg kan våkne av at jeg hyler eller hyperventilerer. Det er fælt!

 7. Emma skriver:

  Har väldigt ofta fruktansvärda mardrömmar, minns min första när jag var typ fem. Ett axplock är en familj som låg nedanför fönstret i min nya lgh med kugghjul genom huvuden, eller när de tog mitt barn (innan jag hade barn, men ändå) och skar av honom fotsulorna och tvingade honom gå genom salt, eller när jag dog i ett atombombsanfall och var död, och att vara död var i min dröm miljoner ggr värre än man nånsin kan föreställa sig. Man gled liksom runt under marken och hade en sån fruktansvärd klaustrofobisk ångest medan man återupplevde sitt dödsögonblick om och om och om igen, utan slut. Jag har vant mig vid mardrömmarna, försöker se dem som läskiga filmer och inget mer.

 8. Mimmi skriver:

  Drömde en dröm inatt som fick mig att vakna med hjärtklappning och det tog en bra stund innan jag somnade om. Är polis och drömde att en kollega blev påkörd framför mig – jag såg vad som höll på att hända men hann inte göra mer än att skrika. Ingen kollega som existerar på riktigt men ändå otroligt obehagligt och jag blev väldigt chockad i drömmen och hade svårt att somna om efteråt. Är både gravid och rätt förkyld så det märks jätteväl på hur knäppa och skruvade drömmarna blir just nu. Oftast kan man ju knyta vissa delar av drömmar till något speciellt men ibland är det bara helt vrickat också – intressant hur kroppen funkar!

 9. Therese skriver:

  Min värsta är som också kom tillbaka 3-4 gånger på raken är när jag precis blivit mamma för ett år sedan så drömde jag att jag glömde min son i vagnen på olika ställen och när jag väl kom på det så försökte jag springa dit men benen gick i slowmotion och paniken växte, tillslut kom jag fram men då var han borta. Shit, känner stressen bara jag tänker på tillbaka på mardrömmen.. Varenda dröm var så himla verklig.

 10. Anna skriver:

  Usch vilken obehaglig dröm. Jag hade en obehaglig dröm/upplevelse för 10 år sedan. Jag drömde i ett tillstånd som upplevdes vara mellan sömn och vaket läge. Jag svävade ifrån min egen kropp och tittade på mig själv där jag låg och sov. Jag kunde känna hur det var att sväva samtidigt som jag kände hur det var att ligga i sängen. I drömmen tänkte jag att jag höll på att dö. Så himla obehagligt! Det var en stressig period i mitt liv med full rulle och lite sömn vilket förmodligen var anledning till märkliga drömmar.

  • S. med punkt skriver:

   Anna, visst är det sömnparalys du menar? Jag hade många sådana i barndomen och tonåren och har haft någon enstaka i vuxen ålder. Jag antar att det tillståndet har med en viss sorts drömmar att göra, eftersom det för mig finns vanliga drömmar och så finns det drömmar som ”känns” som sömnparalys. Otroligt verkliga och med förmåga att skrämma skiten ur en på en helt annan nivå än en vanlig dröm.

   Ok, min värsta: På riktigt sov jag och min sambo över hos hans släkt. Jag låg i en soffa och bredvid mig låg sambon på en extrasäng. I min dröm började jag plötsligt dras in i soffan. Soffan höll på att få mig att smälta in i själva soffmaterialet. I drömmen insåg jag att soffan var djävulen/besatt av någon ond makt. Jag uppbådade all mental kraft jag hade och lyckades stoppa soffan från att dra in mig. Jag övervann soffan, men då jag hade gjort det insåg jag att den onda kraften hade gått in i mig i stället. Utan att kunna se mig själv utifrån visste jag att mina ögon hade blivit röda och självlysande. Så där låg jag och knep ihop ögonen och tänkte att jag inte får öppna ögonen, för om min sambo råkar vakna till och ser att mina ögon lyser röda av den onda kraften så kommer han att bli så fruktansvärt rädd.

   Det låter ju väldigt konstigt och kanske inte så skrämmande, men då jag låg och knep ihop ögonen befann jag mig i det där halvvakna tillståndet och var alltså ”nästan mig själv” samtidigt som jag var övertygad om att jag hade en ond varelse i mig och att mina ögon på riktigt var självlysande… håh, det var väldigt gött att vakna helt och hållet!

   Jag tittar ytterst sällan på skräckfilmer och är inte religiös, så jag fattar inte varifrån jag fick det här med en ond kraft.

 11. Lise skriver:

  Jeg har ofte mareritt. I natt drømte jeg at jeg skulle dø/bli drept når dagen var over. Han som skulle drepe meg var med meg hele tiden så jeg ikke skulle rømme. En av tingene jeg skulle gjøre, var å klappe/stryke på en død person helt til huden på denne personen løsnet. Ofte er det noen i familien min som skal drepe meg, i natt var det samboeren min…

 12. Sanna skriver:

  Oj jäklar, förstår att du inte kunde sova efter den!

  Jag har haft många riktigt läskiga drömmar och hamnade ofta i sömnparalys som tonåring.
  Men några gånger har jag drömt om en dam som hänger efter mig. De tre värsta drömmarna, har jag blivit riktigt rädd för. Första gången jag drömmde om henne var när jag var gravid och då stog hon bakom lillstugan och bara titta på mig med armarna i kors. Den blev jag inte så jätterädd för eftersom jag trodde det var graviddrömmar. Men när jag hade fått min son och jag låg i mitt rum på sängen såg jag helt plötsligt henne i spegeln som fanns där och jag hörde henne klappa fort med händerna. Jag skrek så högt att hela nattpersonalen kom in i panik och min man blev alldeles panikslagen han med. Inget minne av att jag sov för det kändes inte så. Men resonerade som så att jag hade morfin kvar i kroppen och att det var därför. Tre månader efter vet jag att jag sov i våran säng men jag drömmer att jag vaknar av att min sons lilla fisk med bjällror i låter från där min son ligger och vänder mig för att kolla vad han gör och där står hon framför hans säng med fiskjäkeln i handen och snurrar på den så att den låter och tittar på mig med en elak blick och mycket hotfullt uttryck så jag slänger mig upp ur sängen och tar upp min son och springer ut i hallen och försöker ropa på min man men får inte fram ett endaste ljud och försöker att höja rösten och vaknar av att jag gallskriker så att hela familjen vaknar. Det roligaste i det hela att sex månader efter den här äckliga drömmen (som gjorde att jag inte våga somna på ett bra tag) är att en kollega som inte känner mig frågade mig helt plötsligt vid lunchen vad det är för kvinna som förföljer mig. Förklarade att det bara är i drömmar. Nja, sa kollegan, hon står bakom dig nu och försöker nå dig genom mig men hon vet inte riktigt vad hon vill och att hon känns inte snäll alls. Sen fortsatte kollegan och förklara att anledningen att hon inte kommer fram ordentligt till mig är att min morfar stoppar henne osv. Jag har letat i fotoalbum i min släkt och min mans och den ändå hon påminner om är min mans mormor men jag är inte helt säker. Ja. Vet inte om det slår din mardröm men jag var rädd ett tag och nu har jag vant mig att hon syns lite då och då.

 13. Maria skriver:

  Folk! Se dokumentären ”the nightmare” på netflix. Började forska kring dotterns nattskräck och blev rekommenderad att se denna. Riktigt creepy. Känner en som hamnar i sömn paralys eller vad det heter, han kan sväva utanför sin kropp och se sig omkring. Han svävade över till sin granne (låter roligt men det är sant) som han aldrig hade varit hos, han memorerade saker som porslinsfigurer, tavlor osv. Dagen efter knackade han på och fick komma in, såg exakt ut som de han hade sett i sin ”dröm”.

 14. Om vi nu ska vara lite esoteriska här så kallas det astralprojicering eller astralresa när man upplever att själen/medvetandet lämnar kroppen och är ute och rör sig på egen hand utan kroppen. Sömnparalys är som en förlamning där medvetandet vaknar ur sömnen innan kroppen gör det och man upplever att man är förlamad och varken kan röra sig eller prata trots att man är vaken.
  Charlotta

 15. Maria skriver:

  Jaja men budskapet kommer fram ialafall. Har inte stenkoll på vad det är exakt men jag vet att han kan lämna kroppen i sömnen.

 16. Theresia skriver:

  Du fick ju i alla fall veta vart din trygghet ligger i drömmen – I Jesu namn. 🙂 mardrömmar ser jag som ett tecken på att vi behöver be mer och umgås med Gud. Jag har också lärt mig att ropa på Jesus i drömmarna om det behövs. Brukar ge bra resultat på olika sätt. 🙂

 17. Cecilia skriver:

  Den senaste och absolut läskigaste jag någonsin haft var nu strax innan jul. Jag har redan hunnit förtränga den men efter att ha läst alla kommentarer här kom den sakta åter. Jag drömde att jag var bortrest norröver i ett litet samhälle och jag var med ett antal människor i någon samlingslokal. Sen kommer det en man in dit som är störig. Jag går genast ut för att be om hjälp med denna och när jag kommer tillbaks in står mannen över en pojke som ligger raklång på mage och hugger honom med en kniv, ett två tre gånger i ryggen. Hemska hugg!!!. Två andra människor håller i barnet för att ta bort det, men är mer paralyserade. Precis när jag ska agera så vaknar jag! Klarvaken med hög puls och kan INTE somna om, kl var fem så jag gick upp och jag var på jobbet innan halv sju… Fyfan! Vidrigt! Usch nu vill jag förtränga den igen.

  Jag skulle prestera på jobbet hos en kund i Kina för tio år sen. Jag var jättenervös och drömde stressdröm om att jag fick en nummerlapp för att gå och dö… Min chef skrattade när jag berättade det.

  Annars drömde jag flera gånger i min ungdom de första åren jag flyttat hemifrån att jag ska kolla om min dörr är låst. När jag kommer fram så är den alltid på glänt eller olåst och precis när jag ska stänga/låsa så står det alltid en jättefarlig man utanför som ska mörda mig.

 18. bella skriver:

  Jag hade en ganska rolig otäck mardröm.
  Drömde att min dåvarande kille hade blivit tagen av onda människor och så hade dom lagt han på ett liknande operationsbord. Där hade dom kapat av hans arm och det var verkligen en läskig syn, jag försökte rädda hans arm med att fylla den med piggelin glass hade då läst nånstans att man ska kyla det som är kapat.

  Vaknade iaf av att jag var super ledsen å kunde inte somna om.

 19. Theresia skriver:

  Det är nog många som blir rädda av att läsa sånt här. Rädsla smittar och en mardröm kan bli till många mardrömmar hos många läsare. Du kanske ska ta bort det här inlägget?

  • S. med punkt skriver:

   Jag tycker tvärtom att det är intressant och lugnande att läsa om andras drömupplevelser. Då känner man sig mindre knäpp själv. :-).

   För mig blir det läskigare om mardrömmar blir något man inte får prata om.

  • Yasmine skriver:

   …det är väl upp till var och en o läsa eller inte i så fall, come on…!

 20. Sofia skriver:

  När jag var gravid förra gången drömde jag att jag blev tillfångatagen av en man som våldtog bebisar.. Han skulle tvinga mig att titta på när han våldtog bebisar han kidnappat och han skulle ha kvar mig tills jag hade fött och sen tvinga mig att titta på när han våldtog min nyfödde.. Jag lyckades fly och vaknade när jag sprang från huset.. Det var det vidrigaste jag någonsin drömt i hela mitt liv. Vaknade upp och bara grät och gråter typ när jag skriver detta, det var så hemskt 🙁

 21. Yasmine skriver:

  Oj! Drömt många så det blir svårt, men har drömt flera ggr att Jorden håller på att gå under och det är ganska läskigt kan jag lova!!!

Lämna en kommentar