Vilken dålig rulle


maxresdefault

Gustav och jag ville ha lite underhållning så vi hyrde Jurassic World. Jädrar vilken dålig rulle. De ”djupa” scenerna var lika djupa som en plaskdamm. Skådisarna var så dåliga och slutscenen som skulle vara en kärleksscen, dör. Men jag fick störst underhållning av Gustavs kommentarer under filmen. En scen så åker huvudrollen motorcykel efter några dinosaurier i skogen.

Gustav: Det där är inte realistisk.

Jag garvar: Nej, det är ju en dinosauriefilm så det är ju inte så realistiskt.

Gustav ler: Ja ja, men dinosarierna hoppar över stockar, stenar och träd medan han kör motorcykel i 80/km i timmen på nån magisk plan sträcka efter dom.

Jag: Det kanske är en magisk motorcykel baby?

Efter det så hittar vi bara en massa fel i filmen och garvar som när huvudrollen klappar en farlig dinosaurie.

Jag tittar på Gustav: Det där är inte realistiskt.

Gustav garvar.

Summan av toarullen är att se inte den här filmen. Den suger och manusförfattaren är född före kristus men en kvinnosyn som tyvärr lever klar. När den kvinnliga huvudrollen hade varit i skogen och sprungit efter dinosaurier så gick hennes hår från rakt till vackert lockigt. Hon blev väl så rädd att håret lockade sig själv. haha. Usch.

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “Vilken dålig rulle”


 1. Elin skriver:

  Jag kan bara hålla med. Trots mycket låga förväntningar blev jag besviken! Och en ytlig fråga. Skjortan du har några inlägg längre ner, svart med vit krage, var kommer den ifrån? Så snygg. Vår familj är kontaktfamilj åt ett flyktingbarn så jag tillåter mig att vara ytlig ibland ;).

 2. Elaine, tyvärr tror jag att din negativa syn på actionfilmer smittar av sig på den här filmen. Om en verkligen lyssnar på dialogen så är det en väldigt spännande skildring av hur vi människor ser på naturen (det är även den första ”Jurassic Park”-filmen). Att du dessutom bara ser den kvinnliga huvudrollens hår när hon a) Är vd eller liknande, b) äntligen är en kvinnlig karaktär i en film som inte har hand med barn som att det var den mest naturliga sak i världen c) faktiskt tar initiativ och löser allt på slutet, säger nog mer om dig en filmen. Med tanke på att du dissade ”Interstellar” också så kommer jag att ta dina filmrekommendationer med hela saltkaret i fortsättningen.

 3. Elaine Eksvärd skriver:

  Ja, du kan se mig som negativ eller så kan du se det som att vi har helt olika filmsmak. Jag kommer inte ta filmrekommendationer från dig heller, men vet du? Jag kommer göra det utan att lägga nån negativ värdering på din inställning. Jag kommer göra det för att vi tycker om olika filmer. Trevligt eller hur? Testa det nästa gång vettja❤️

 4. Sofia skriver:

  Själv är detta en av mina favorit filmer. Tur att de kommer ut en till om ca 3år 🙂 dissar nog dina val av filmer tyvärr . Tur att man har olika smak o inte behöver gilla samma saker. Ha en trevlig kväll

 5. Lu skriver:

  Det där är en film som ska ses på bio tänker jag 🙂 Inte samma upplevelse hemma i soffan

 6. Ebba skriver:

  Och hon springer runt i högklackat och mitt i en flygattack av dinousarierna så ställer de sig och pussas.. Ja herre.. Värdelös film

 7. Nadia skriver:

  Hej, vet att jag kommenterar i fel fält nu 🙂 men angående ditt djupare inlägg tidigare om allt det jobbiga i värden… Först och främst skickar jag världens största kram. För det andra kolla på det här klippet med Madonna om du inte sett det,
  https://www.youtube.com/watch?v=kf0fRxgQftU

  Om du var en av mina nära vänner som ringde och berättade det du skrev i inlägget hade jag sagt följande: (och skriver det här eftersom din blogg fungerade som stort stöd till mig för inte alls så länge sen när mitt liv var aningens rörigare, så läs det här som från hjärtat av mig som din vän)

  Världen är inte ditt ansvar. Världen är inte ditt ansvar. Vår hjärna är inte konstruerad för att förstå varför allt sker, eller hur stort Universum är. Vi kan göra allt vi kan för att bidra till en bättre värld med ett steg i taget. Börja med vår egen bubbla, se till att vi mår tillräckligt bra för att kunna ge från hjärtat med kärlek – eftersom kärlek föder kärlek, och de klokaste besluten tas när vi inte är i panik/stress/annan jobbig känsla. Vi är som kreativast och smartast och lösningsorienterade när vi är i balans (syftar inte till kreativ poesi/musikskapande/författande som kan skapa fantastiska saker ur sorg osv).

  Vi kan se att världen behöver förbättras med drastiska åtgärder utan att dras ner känslomässigt i det. Hur? Genom att känna känslorna och tillåta dem att lämna oss…. din känsla för ansvar är inget nytt, det skrev du ju, det är något som ekar från barndomen. Det är ok att känna så och det är ok att släppa det. Man behöver inte identifiera sig själv med tuffa känslor eller tillåta sig själv att definiera en situation utifrån ens känslor. Eftersom ens känslor aldrig är exakt samma, de blir starkare, svagare och förändras – ibland för att vi vill, ibland för att vi påverkas åt något håll, ibland helt utan förklaring.

  Men man måste vilja släppa taget om känslorna, man måste acceptera att det är ok att inte ha den typen av koppling till situationen som triggar känslorna. Det innebär inte att man inte bryr sig eller inte vill göra skillnad. Det innebär bara att man tillåter sig själv att må bra även om andra har det dåligt.

  Och vet du vad Elaine, det är ok att ta pauser från all skit i världen och njuta av att man har det bra. Det är ok. Plus att du stöttar mängder med människor varje dag genom din blogg. Tänk bara på alla grodan-prinsen inlägg och andra stöttande saker du skrivit om. All inspiration du gett oss med hur man ska föra samtal på bästa sätt eller möta konflikter. Eller angående amning, kroppsidel, välmående.

  Vi lever i ett samhälle som har det tryggt och ”värdsliga problem” det är ok för oss att söka efter andra saker som ökar vårt välmående och samtidigt hjälpa de vi kan där passionen är starkast.

  Ingen annan kommer någonsin tacka dig för att du satt med ångest över deras situation. Släpp ansvaret som tynger dig. Gör något som får dig att må lite bättre, skratta och beröm dig själv. Ta upp tacksamhetsinläggen 🙂 eller något.

  Lyssna inte för mkt på katastrofrösterna i huvudet. Låt hjärtat leda dig mot möjligheter till stora förändringar. Du gör skillnad 🙂 jag lovar

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Men goa människa, tack❤️ du har varit med länge. Saknar prins och grodan inläggen, det var sån lättsam tid. Ska skriva mer sånt. Och så ska jag läsa din kommentar tre gånger till innan jag somnar. Bra saker och energi att ta med sig i sömnen. Tack älskade människa❤️❤️

 8. P skriver:

  Ja herregud vad jag störde mig på att hon sprang för livet I klackar hela tiden!

 9. tess skriver:

  Hahaha jag tänkte störde mig också på håret! Kommenterade det för min kille också, för jag antog att det är nåt man som kille kanske inte tänker på, hur orealistiskt det är med tjejers utseende i filmer. Hur även tuffa tjejer som inte alls verkar bry sig om sitt utseende eller sociala liv i polisfilmer ändå har perfekt lockat hår och klackar. Kände mig dock lite bitter när jag kommenterade till min kille, som att jag är en tjej som inte kan leva med att tjejer på film är snygga…

  Men på det stora hela gillade jag filmen! Men sen gillar jag också actionfilmer i allmänhet. Det är klart det inte är nån film som ger en djupa insikter och stannar med en (eller jo kanske lite, som ovan kommentar nämner) men den va kul så länge det varade.

 10. Hmm skriver:

  Det är bra att du tar dig till vad Nadja skriver Elaine. Hon skriver samma som jag menade fast hon orkade skriva längre och tydligare.
  Mao, +1 Nadja!

 11. Hmm skriver:

  Och så stavade jag ett namn fel igen. Förlåt! :opps:

 12. Elinen skriver:

  Jag älskar actionfilm och brukar se det som att det krävs _LITE MER_ av en kvinnlig actionhjältinna. Typ som i nån av GI Joe filmerna när två huvudpersonerna gömmer sig under vattenytan i en brunn och kvinnan kommer upp utan utsmetad mascara och med torrt (!!) och perfekt lockat hår. That is some skills! =)

  För de som gillar att störa sig på orimligheter i skoval kan man titta här:
  http://heroinesinheels.tumblr.com/

  🙂

 13. Jessica skriver:

  Sämsta filmen ever, satt å skrattade mig igenom filmen flr den va så förutsägbar och dålig !!!!

 14. Annafia skriver:

  Och jag som etolog suckar och skakar på huvudet åt deras ”djur”-träning. KLICKLICKKLICKLICKLICKKLICKKLICK!! För i helvete, ETT klick, SEN ger du fan djuret belöning! Suck… Hursvårtskadetvara? Blev rätt underhållande när jag såg filmen med min sambo också, då jag satt och tog upp skämskudden med jämna mellanrum.

 15. Emma skriver:

  Jag älskade den!!??

 16. Kim skriver:

  Så roligt! Såg den med min man för ett tag sen och hans kommentarer var precis som Gustavs. Faktiskt en av de sämsta filmerna vi sett på väldigt länge.. och vi ser ganska mycket på film.

 17. lollo skriver:

  +100000000 så olika vi är. tack och lov!!

 18. Sofia skriver:

  Helt ärligt så tror jag inte att nån av dom filmerna har gjorts för att vuxna ska finna dem trovärdiga. Det vore ju sorgligt att ha den människosynen. Däremot är den fantastiskt underhållande för små grabbar på 5-10 års åldern och där finns det ju stora pengar att hämta . Vi har ju en förmåga att vara ganska köpstarka vi föräldrar. En T-shirt här ett lego med en dinosaurie där så vipps så har man spenderat 800:-.
  ?

 19. s skriver:

  Men var det ingen som störde sig på surkuken till huvudfigur? Det är lätt att kritisera kvinnorollen, men mansrollen då? Usch, han var ju så stereotypiskt alfahanne och supertrist tyckte jag. Mer spännande om en kvinna hade fått ha hand om velociraptorerna pga mer empati och mjukare typ. Eller om hon hade fått det men haft hans drag, varit stenhård och tuff typ. Nu uppfattade jag honom som en enstöring och det känns inte så trovärdigt att han och bara han får sån kontakt med velociraptorerna… mer som att han är osocial och okänslig och därför intresserar sig mest för djuren.

 20. Lina skriver:

  Jag har inte sett filmen men däremot en härlig parodi ”Jurasic world: High heels edition”
  Kan inte länka med mobilen men YouTuba det för ett gott skratt 🙂

Lämna en kommentar