PMS-banan


Tjenixen peeps! Jädrar vad dessa röda dagar gör en på dåligt humör. Jag hade glömt bort det! Vaknade med min lilla solstråle till bebis vid 05.30. Ville låta Gustav sova ut. Plockade tvätt, ordnade frulle och städade medan den andra halvan av familjen sov. Det var mysigt att skrota med Evelyn innan solen var uppe. Men när Gustav steg upp så tyckte jag att han ställde för många frågor attjag blev lite vresig.

Jag: Det var så lugnt och skönt innan du vaknade.

Gustav förvånat: Har du sovit dåligt eller?

Frågan gör mig av nån mystisk pms-anledning irriterad. Så jag ger honom Evy och svarar: Ja, jävligt dåligt. Så nu ska jag sova!

Sen lägger jag mig i gästrummet och argsover till 11.30! Haha helt galet! Gustav vågade inte väcka mig. Nu är Matheo och jag på gymmet ihop.  Jag är fortfarande på menshumör, är liksom lite småarg hela tiden. Jag borde egentligen ha pms-lås på bloggen när jag är så här sur för jag blir på bråkhumör.  

 Jag vill bråka med trollen på bloggen och dom som skriver dryga saker och läser vatten när jag klart och tydligt har skrivit MJÖLK! 
 Samtidigt så vill jag hångla upp alla ni fina också. Så lättberörd är jag just nu. Hade jag levt ut mina pms-känslor på er töntar som skriver drygt hade jag skrivit något i stil med: Kan du inte läsa eller? Är du lite dum i huvudet? Har hästarna lämnat stallet? Är skruvarna lösa? ” sen hade jag avslutat mef en opera i falsett med orden duuuuuuuu är duuuuuuum i huuuuuuvet!”

Det värsta är att de som absolut inte ska ta åt sig av dessa kommentarer efter som de som är dumma i huvudet är mindre än en promille av läsarna. Att de tar åt sig gör mig också irriterad förhur kan man vara så dum och tro att konstruktiv kritik är dumt? Trots det så vill jag sjunga en opera åt dessa också: duuuuuuu är duuuuuuum i huvudet. 

 Hahaha, asså sanningen är ju att det är jag som är helt dum i huvudet. Pms-huvud. Det är som att jag sjuder hela tiden dessa dagar. Jag fattar ju det. Men den som håller med mig så är du dum i huvudet.  Kom då!

 /Elaine, är glad att mens går över! 

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “PMS-banan”


 1. Hmm skriver:

  He he, ska jag buda över lite bananer, eller blir det värre då?

  /hälsingar från en som kroniskt har ”dåligt” morgonhumör. Snacka inte med mig innan min första kopp tea 😉 😎

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Haha great pms-minds think alike. Eller nåt! 🙂 skönt att vi är fler med svaga sinnen ibland och dessutom som har självdistansen att erkänna det.

 2. Theresia skriver:

  Haha! Den sista bilden fångar verkligen hur det känns när man är pms-arg.

 3. Frida skriver:

  Jag hör dig! Brukar själv mest gråta över minsta lilla. Ett litet ord fel får mig att rasa ihop. Det arga kommer alltid dagen innan, letar fighter och kastar mig in i dem. Tur att det blir bättre och att jag aaaalltid är en solstråle annars. Kram

 4. Therese skriver:

  Tycker pms har blivit värre sen jag fick barn?! Mindre mensvärk men mer humörsvängningar, nån annan som känner igen sig?

 5. Anna skriver:

  Haha, I hear you sister. Jag brukar flippa på kollegor när jag har PMS (och hemma också, men där känns det mer ok och jag brukar har irriterat mig tillräckligt under dagen för att jag ska vara mildare på kvällen när jag kommer hem). Blir jättearg för småsaker, går helt bananas, det är hemskt. Sen kommer mensen (och går) och det går över och jag är hur snäll som helst – oftast ännu snällare då jag har så fruktansvärt dåligt samvete över att jag varit så vresig. Kan man inte uppfinna nåt som (utan biverkningar eller hormoner eller så) fixar det där skithumöret?

 6. Sofia skriver:

  jag är lite sådär småsur hela tiden (är gravid) och förra helgen var jag bara sådär oförklarligt arg på ingenting egentligen och jag och sambon låg i sängen och då bara sätter jag igång med världens ramsa a la fanhelvetesjävlakukfan osv. Kändes bättre tills sambon började gapskratta åt mig, då blev jag irriterad på honom istället 😀

 7. Linnea skriver:

  När jag läste detta insåg jag att min man har pms…

 8. Lisa skriver:

  Hahaha som Linnea skriver; jag tror också att min man har pms! Alltid!

 9. Sanna skriver:

  I know the feeling…

 10. Apolonia skriver:

  Elaine, kan du måske tage en alvorlig snak ned din PMS ? Sådan i ensomheden og banke i en pude, som om det er din PMS. Så tryg puden til hjertet, når du indser at den er din elskede ven.

 11. Apolonia skriver:

  Det er din vrede, som er din, og som du (og os andre) ,trods alt, har meget brug for, Den vil os noget…
  Elsker billeder af aber !

 12. Apolonia skriver:

  Elaine, jeg vil ikke prætendere at være skide pædagogisk og psykologisk. Men det, som jeg skrev til dig hjalp mig.
  Den gang og nu. Knus

 13. sanna skriver:

  Jag blir värsta PMS-häxan! Men! Jag var klok nog att informera kärleken om detta när vi träffades i början, så dealen blev att jag informerar om kommande PMS och han får chansen att förbereda sig.
  Så, nattjobbare som jag är så kommer han ofta hem från jobb innan jag klivit upp. Då förbereder han med kaffe, en tänd brasa, gofrukost och så väcker han mig precis innan han går ut och pysslar i trädgården eller garaget.
  Sen knatar jag ut och informerar när den värsta morgonPMSen passerat och då vågar han sig in igen. hahahaha fan vad sinnessjukt det låter när jag läser det för mig själv.

 14. Put a smell on me skriver:

  Tips: lyssna på PMS-podden. Två tjejer som helt ocensurerat snackar pms och dess jävlighet på ett oerhört befriande och roligt sätt. Hög igenkänning ?

 15. Hanna skriver:

  Haha, när jag läste Elaines senaste pms-inlägg så fnissade jag igenkännande åt det. Imorse

 16. Elin skriver:

  Linnea: hahahahahahaha!

 17. Ulrika skriver:

  Ett tips; Släng ner lite maca i smoothien. Den har hjälpt mig så mycket att bli en snällare människa under perioderna 😉

 18. PMS-podden skriver:

  Vi vet hur det känns! Kom förbi oss på PMS-podden för en pick-me-up-dos nästa gång huvudet känns tungt och irritationen är på max! Stor kram från oss!

 19. PMS-podden skriver:

  Men åååh hurra vad härligt att du gillar! Vi gillar dig också! Stor kram från PMS-syrrorna! 😉

Lämna en kommentar