”Omvänd rasism”


Ni rasister som skriver här äcklar mig.  
Två personer med invandrarbakgrund har blivit mördade av en rasist. Det här vet man. Dessa mord som skett på skolor har vi läst om i tidningarna som vansinnesdåd som skett i USA. Nu har det skett i Sverige. Det är en stor sak. Så statsministern talar om det, skolorna låter flaggorna hänga på halvstång.

Ändå finns det ni som har mage att kallat ”jippot” omvänd rasism. Omvänd rasmism att uppmärksamma att en rasist har mördat folk med invandrarbakgrund. Och inte bara det. Ni ska ”minsann” visa att det finns kriminella invandrare som nån pedofil som våldtog ett treårigt barn. DET ÄR VÄL KLART ATT DET FINNS KRIMINELLA MÄNNISKOR FRÅN ALLA JÄVLA LÄNDER? Vad är ert problem?! Är ni helt dumma i huvudet? Hur kan ni sätta offerkoftan på en rasist som mördat två oskyldiga personer och kalla det omvänd rasism? Vad är det för fel på er? Tappade ni en tegelsten i huvudet innan ni skrev era kommentarer? Vart är er respekt för det som hände igår?! ”Löfven hade aldrig besökt en svensk skola” så säger ni och jag fattar er märkliga syftning för ni tycker inte skolan där dådet skedde var svenskt. Det är väl klart som fan att Löfven hade besökt vilken skola som helst i Sverige om dådet skett där. En skola av bara lintottar. Det är tragiskt att det har skett och det är tragiskt att motivet var att döda folk med invandrarbakgrund. Punkt. 

Men det är tydligen omvänd rasism att tidningarna berättar det. En sak har jag att säga er rasister som drar fram snyftnäsdukarna de stackars vita mördarna som ”hängs ut” – håll käften.

Bloggvännerna har ordet

74 svar till “”Omvänd rasism””


 1. Mamma mu skriver:

  BRA!!!

 2. Anna skriver:

  Tack! Jag var helt mållös när jag läste kommentarerna under din text. Så mycket rädsla, så mycket okunskap, så mycket dumhet.

 3. Lise skriver:

  Bra sagt! Att de (kommentatorerna)ens tycker att det är läge att börja prata om ”omvänd rasism” under ett inlägg om en så allvarlig händelse (oberoende av vem som gjort det) tyder ju på att de har en annan agenda.

 4. Emelie skriver:

  Jag håller med till dig till 1000% så bra skrivet Elaine!! ❤

 5. Anna skriver:

  Tack <3

 6. Hanna skriver:

  Bra skrivet!
  Blev så jäkla förvånad när jag läste kommentarerna på förra inlägget!
  Suck!!

 7. Jessica skriver:

  Jag tror att motivet var att skapa debatt i ditt kommentarfält om att många upplever de som omvänd rasism att vissa dåd döljs eller inte tas upp i samma grad omfattning enligt vissa, när de är på andra hållet, den diskussionen går runt just nu och då passar folk på att ta den eller för att sprida sin tanke i ditt kommentarfält. Som sagt alla mord är lik jävliga allt hat är lika jävligt.

 8. Susanne skriver:

 9. Diana skriver:

  Bra skrivet fina E. Äckliga människor som ens kan sprida såna tankar och sånt skit.

 10. lin skriver:

  Omvänd rasism? Vad faan är det? Och folk som hetsar: men det var ingen som brydde sig när xxx. (man med invandrarbakgrund) stal Brittas plånbok! – NÄ, det är lite skillnad när personen går in på en statlig institution för barn och försöka begå massmord med rasistisk grund.

  Och de som grinar över att Löfven inte besökte Ikea i Västerås vid dubbelmordet. Fattar inte folk att det är mer självklart att stadsministern besöker en statlig institution där barn blir mördade än att han skulle besöka ett företag där vuxna blev utsatta? (Även om morden på Ikea var en fruktansvärd händelse).

 11. Annica skriver:

  Mådde illa igår när jag såg den första idiotiska kommentaren. Förstår inte vad det är för jävla fel på folk! Så bra skrivet av dig!

 12. Tina skriver:

  Bra Elaine! Man upphör aldrig att förvånas hur folk kan känna sig kränkta av nyheter och sen börjar spekulera vilt om än det ena, än det andra. Vissa tar varenda tillfälle att vinkla till samma håll varje gång. Det här med omvänd rasism är också en grej man kan fundera på. Vem kom egentligen på detta idiotiska uttryck?

 13. R skriver:

  Att kända personer, som du, BB och många fler skriver om detta och uppmärksammar det på ett så bra sätt, är så viktigt. Jag är övertygad om att det bidrar till att göra Sverige till en bättre plats i allt det mörka. Ni ger mig argument att använda mig av i debatter mot de som hatar! <3

 14. Sara skriver:

  Har läst massa reaktioner av folk efter det som hänt och jag måste säga att jag är i chock. Förstår inte att det finns så många människor med sjuka åsikter. Det är djupt tragiskt att folk inte fattar att personer med olika bakgrunder kan begå sådana hemska brott, inte bara med utländsk bakgrund. Den hemska debatten och klimatet på nätet är en perfekt plats för dessa fruktansvärda människor som får vatten på sin kvarn och ”bevis” på att sina egna tankegångar är korrekta.

 15. Anna skriver:

  Klokt skrivet. Obegripliga kommentarer från flera. Och mitt i förtvivlan och sorgen över illdådet vill jag bara skriva en liten sak. Jag tror inte på onda människor. I tio år har jag jobbat med tungt kriminella män och kvinnor. Deras handlingar är onda, och nästan alltid en följd av ensamhet, psykisk ohälsa och missbruk, på något sätt i någon kombination. Men de är inte onda. De har familj. De har ett liv som inte bottnar i något. Deras gärningar är oförlåtliga. Men de är inte onda.

 16. ida-maria skriver:

  Hade dina hjärtan funnits under texter nu hade jag tryckt flera gåner <3

 17. F skriver:

  Läste kommentarerna i förra inlägget och lsäte om ”omvänd rasism”. Var igång med att kommentera men då vaknade min lille son.
  Bra att du tar upp det igen.

  Det finns inget som heter omvänd rasism. Rasism kan aldrig vara omvänt. Rasism är rasism även när någon föraktar vita eller bruna.
  Men man ska komma ihåg historian. Och hur rasismen har varit under åren. Komma ihåg hur oftast ”vita” länder i vägt koloniserade. Eller hur svarta har behandlats och användts som slavar av vita. Man ska komma ihåg och försöka se att det finns en strukturell rasism. Komma ihåg vad som ledde till andra världskriget. Till Irak invasionen. Till Breiveik. Till alla dessa asylboenden som bränns ner i Sverige (16 stycken bara i år). Och nu senast händelsen igår i Trollhättan.
  Jag blundar inte för alla våldsdåd som annars sker. Jag blundar inte för ikeamorden. Men man kan inte sätta dessa händelser som motsättning till det som skedde igår. Det är farligt och skapar ett hotfullt samhälle. Vi kan inte vara så naiva och blunda för historian.

  Och till er alla rasister som verkar ha fått vatten på er kvarn. Snälla läs en historia bok. Och sluta tro att söka ”dem där muslimerna” kommer till Sverige föe att våldta och leva på bidrag. När ni läst en historia bok så kommer ni att förstå att vi i väst har en skyldighet att hjälpa dessa människor. Inte endast pga empati för att hjälpa människor i frykt för sina liv men också en skyldighet efter att vi i väst skapat ostabilitet i dessa områden genom årtionden.

 18. Hanna skriver:

  Tack Elaine ❤️ Blev illamående och så otroligt arg när jag läste en del av kommentarerna. Hur kan människor vara så hemska? Hur kan man ha blivit så förstörd att man inte ser det hemska i vad han gjort, utan tycker att folk gör fel som uppmärksammar och fördömer dådet? Det som har hänt är hemskt oavsett vem som utförde det och vem som drabbats! Jag lider med dem. Men motivet skrämmer mig otroligt mycket liksom att folk försvarar det.

 19. Christin10 skriver:

  Bra att du ryter ifrån!
  Det är skrämmande att läsa hur visa tänker efter ett sådant här dåd.
  Det finns tyvärr de som försvarar mördaren.
  Det inträffar hemskheter dagligen i Sverige. Det är viktigt att dessa hemskheter rapporteras och uppmärksammas.
  Men man kan inte förvänta sig att statsministern ska besöka varje mordplats som inträffas i Sverige.

  De finns de som är missnöjda med den stora flyktingströmmen som inträffat. Vi lever i ett demokratiskt land och man får tycka vad man vill angående det.
  Jag är självklart själv rädd hur Sveriges framtid kommer se ut när de som har svårt för religionsfrihet bosätter sig här.
  Tolkar som jobbar på migrationsverket har fått förbud att bära kors, för att nyanlända ogillat det.
  Om man ogillar att människor bär kors, då är Sverige fel land att flytta till.
  I Sverige råder religionsfrihet och det är så det bör förbli.

  Vad denna 21-åring gjort är bedrövligt.
  Hur kan man utföra en så hemsk massaker?
  Hur kan man mörda oskyldiga människor?
  Jag tycker att det var så fegt av 21-åringen att utföra denna massaker i en skola bland oskyldiga barn.
  Ingen människa är värd att få genomlida denna hemskhet oavsett bakgrund och religion.
  Vi alla är lika värda.
  Världen är redan så hemsk som den är.
  Hur kan man ta en annan människas liv?
  Hur kan man vara så kallblodig och försvara denna mördare?
  Så viktigare era barn är för er så viktiga är även invandrarbarn för sina föräldrar.
  Att ta en annan människas liv är det mest brutala man kan göra.
  Vi har rätt att tycka vad vi vill, men att ta en annan människas liv har ingen människa rätt till att göra.

  Mina tankar går till de som förlorat en anhörig under denna hemska massaker.

 20. Michaela skriver:

  Du har helt rätt. Tack för det här inlägget! Heja dig.

 21. Liviana skriver:

  Elaine, jag vill bli som dig när jag blir stor! Tack för det du gör! Kram, Liviana.

 22. Lindus skriver:

  Kärlek <3

 23. Hanna skriver:

  Bra skrivet!

 24. Madelene Klasson skriver:

  Bra! Håller med dig E ❤️

 25. ! skriver:

  Eliane du ser inte vad det är folk säger till dig. Vi säger inte att media inte ska rapportera de hemska morden i Trollhättan utan vi påpekar skillnaden i hur det rapporters när det gäller bort mot folk med ljus hy. Vid IKEAmordet så var det fösta som dom skrev att nu skulle bevakningen av asylboenden öka då de var rädda för repressalier. I detta vansinnesdåd så bryr man sig inte alls om ifall mördarens familj drabbas eller dom som han delade politiska åsikter med.
  Att hålla käften är ju just det problemet som vi säger till dig finns. Du väljer att skiva om något med liten information och låter annat vara. Din egen rasism visar sig direkt då du långt innan det stod klart att det var ett hatmotiv var du snabb på att säga att det endast baserat på att Anton var vit. Det fanns inga officiella källor som styrkte ditt antagande där. Hade du varit lika snabb att tro att det var IS om Anton vart mörk tror du?
  Ni som uttalar er om IKEAmordet utan att veta något ska nog låta bli. Mannen har gått igenom en fullständig undersökning på sitt psykiska tillstånd och han är fullt frisk. Han har dessutom själv erkänt att han valde offren utifrån att dom såg svenska ut. Att ni inte vet det är ett bevis i sig på att det vi säger om hur media bevakar olika brott.
  Slutligen så kan jag lova dig att Löven inte hade åkt till skolan om det hemska morden hade gjorts av någon från IS.

 26. Klara skriver:

  Tack för din text <3
  Detta om att det skulle finnas någon omvänd rasism är helt sjuk, blir bara bedrövad av att läsa kommentarerna under förra inlägget. Dock så är vi som ser verkligheten i alla fall fler en en liten men ack så högljudd minoritet med sjuka åsikter

 27. Nina skriver:

  ! Hur vet du att ingen bryr sig om mördarens familj? Dina kommentarer känns inte alls genomtänkta. Hur vet du att Löven inte skulle åkt till en annan skola? Och att du även kan lova att han inte skulle gjort det känns ju ännu värre. Tror inte du förstår vikten av att detta skedde på en skola där barn ska vara trygga. Jag fattar inte hur du tänker och kommer nog aldrig förstå mig på folk med såna åsikter som du har. Och omvända rasism skiten kan ni ju lägga ner för det existerar inte.

 28. Fröken A skriver:

  Jag förstår inte alls vinklingen om omvänd rasism. Det som hände var fruktansvärt. Punkt.

 29. AlexandraL skriver:

  Fy fan vad du är bra!

 30. Ewa skriver:

  Jag är mycket ljus, jag har blivit kallad viting i hotfulla situationer. Är det mer OK än om ett gäng svenska grabbar skanderar blatte åt en mörk tjej? tycker jag inte, varför skulle det? Är invandrarkillarna ursäktade för att de hade så taskig barndom? Nej och nej! Rasism är inte enkelriktat vit mot icke-vit, det är inte så enkelt.

 31. therese skriver:

  Bra skrivet ELaine!

  Och – oavsett om det var en skola av mörka, ljusa, gula , blå eller grönochlila randiga barn så hade Löfvén säkerligen kommit dit. Den absolut största skillnaden mot t ex IKEA – morden var att barn i sin skola mitt på blanka dagen, på en plats där de borde vara trygga, blev utsatta för det här. Självklart isar det hela vägen ner i själen ner på varenda människa. Förutom de stackars barn som gick på Kronan som antagligen kommer ha svår ångest vid tanken på att gå dit igen, så lär väldigt många svenska barn varit rädda för att gå dit idag. Den plats där de borde vara trygga. Är man inte trygg så är det inte så lätt att lära sig saker. Ett gäng föräldrar, far-och morföräldrar, släktingar eller rent krasst medmänniskor runt omkring lär ha våndats över vad dagen ska ge överallt och för barnen i skolan.

  De är vår framtid och man är så outsinligt grym om man ger sig på barn.

  Med det så vill jag poängtera att jag tycker Ikea-morden är fruktansvärda och att det är så ofantligt synd om anhöriga som blev kvar men barn och ett dåd som detta leder till mer hjärtsnörp.

 32. Frida skriver:

  Vänligen jobba på att skaffa dig empati. Vänligen skärp dig, väx upp, BETE DIG!! Ett BARN knivhöggs till döds igår. VÄNLIGEN LIKSTÄLL INTE DETTA MED NÅGOT FÖR ATT KUNNA KLAPPA DIG SJÄLV PÅ DINA PATETISKA AXLAR!

 33. kristin karlsson skriver:

  Men alltså ni som fortfarande inte fattar poängen, det här handlar om personer som har mist sina liv och om deras anhöriga och att händelsen är fruktansvärd. Ser ni punkten därefter? Precis. Jag gör en till.

 34. Frida skriver:

  Mitt svar var på en kommentar som togs bort.

 35. Frida skriver:

  Mitt svar vänder sig även till ”!”

 36. Tissel skriver:

  Hej Ewa! Det är visst mer ok att du som vit blir utsatt om än inte bra. I Sverige finns en vithetsnorm där icke-vita utgör en minoritet. Det är därför särskilt viktigt att värna om minoriteten och inte skandera över en tjej med utländsk härkomst och kalla henne blatte. Du som vit och ljus är inte lika utsatt och underlägsen som en del av normen. Dessutom finns en historia av vidrig och tydlig strukturell rasism mot tex svarta som vi alltid måste arbeta mot och tänka på. Att kalla en svart kvinna n*ger innehåller tusen tunga kränkningar i en medan att kalla en vit kvinna jävla viting inte gör det. Detta är viktigt att försöka förstå. Hoppas det kan vidga din syn på rasism. Trevlig helg

 37. Em skriver:

  Skillnaden i rapporteringen beror på flera saker. För det första ska media aldrig lägga ut en bild på gärningsmannen om det finns tvivel om vem det är. I Trollhättan fanns det inget tvivel om vem som hade utfört dådet, men i Ikea-fallet var det från början oklart vem av de två misstänkta männen som var skyldig. För det andra så finns det inget som heter ”omvänd rasism”. Rasism är något som genom alla tider har riktats mot icke-vita människor, vita människor har alltid varit priviligierade i världsordningen och är det fortfarande. Att hävda att rasism drabbar vita är att blunda för sina privilegier, ignorera historien och förminska strukturella kränkningar mot icke-vita. Främlingsfientligheten brer ut sig över Europa och Sverige och dådet i Trollhättan är en direkt konsekvens av detta. Likaså bränderna på flera asylboenden. Ikea-mordet var givetvis ett fullkomligt fruktansvärt dåd men det utfördes inte på grund av strukturell rasism. Det är skillnaden. Dessutom så är skolan en statlig institution medan Ikea är ett företag. Därav statsministerns besök.

 38. Em skriver:

  Ovanstående är alltså ett svar till @!

 39. CS skriver:

  @! – Du utesluter några viktiga saker. Länge har det varit media som rapporterat om brott gjorda med människor som har invandrarbakgrund som gjort att invandrare upplevs överrepresenterade i brottsstatistiken. Det var en viktig sak.Den andra är att det som hände i Trollhättan var det första dådet mot en skola med barn i Sverige. Därför var Löfven där. Föräldrar och barn ska kunna känna sig trygga med att barnen går i skolan. Mord på andra platser är en annan sak. Hudfärg har ingenting med det att göra.

 40. åsa skriver:

  Han som mördade oskyldiga i Trollhättan är precis lika vidrig som han som mördade två oskyldiga på Ikea. Blir illamående av rasismen åt båda håll. Även den som förekommer i den här bloggen.

 41. Cecilia skriver:

  Ja, för fan! Så känner jag också. Håll käft! Att Stefan Löfven besökte skolan, att han uttalade sig har att göra med att det handlade om skyddslösa, om barn! Som drabbades. Det går inte att jämföra med IKEA-mordet, som inte hade rasistiska motiv. Mord är förfärligt, men det sker. Tyvärr. Men det här är en annan sak, just för att det är så riktat mot invandrare OCH barn. Detta och att man bränner ner flyktingförläggningar är också övergrepp på demokratiska värden. Löfven kommer inte till alla mord, som sker i vårt land. Det hade varit omöjligt. Och alla mord är inte systemfarliga. Det betyder inte att någon människa är mindre värd, bara att missdåden har olika dignitet avseende samhällsfara!
  Alla mord är avskyvärda. Alla mord är övergrepp. Alla mord är tragedi. Men alla mord är inte samhällsfarliga!

 42. Louise skriver:

  You go girl!

 43. Marianne skriver:

  Om vi pratar medmänsklighet, så borde väl dina tankar även ha gått till förövarens föräldrar, var en sak som slog mig? Deras son är ju död. Det saknas balans… Det är ju trots allt en sjuk människa som genomför sådana här dåd.

 44. Anonym skriver:

  Starkt skrivet!! Du är beundransvärd!! Jag upplever rasism varje dag, total utanförskap pgr av att mitt utseende klumpas ihop med en viss folkgrupp. Detta känner jag tar kål på mig. Jag tycker det är dags att förbjuda rasistiska partier och sajter som flashback och andra rasistsajter där man faktiskt tillåter att man triggar och hetsar folk att misshandla och värre än så gentemot invandrare!! Och där man hyllar begångna brott gentemot invandrare! Det finns många svaga och lättpåverkade individer i vårt samhälle som mår dåligt, därför måste man också ha mer bättre fungerade gränser även på nätet och inom politiken!!
  Självmorden bland invandrare har ökat kraftigt i Sverige!! OCH 1/3 av de med invandrarbakgrund och som är låginkomsttagare DÖR till följd av RASISMEN inom vården visade forskningsstudie!!
  Varför ser vi ej heller något sådana pass alarmerande och allvarliga rapporter på våra löpsedlar?!!! Varför diskuteras det inte något om detta?! Detta är ju verkligen en katastrof och hur media och vårt samhälle väljer att prioritera! Lyfta fram oviktiga nyheter tex och dölja/ förminska viktiga rapporter! Och tillåta psykopater inom rasistiska partier och sajter hetsa och trigga andra galna. DET ÄR HÖG TID NU ATT VI OCH VÅRT SAMHÄLLE/ POLITIKER SÄTTER NED FOTEN OCH SÄTTER GRÄNSER!! STÄNGER MED DESSA SAJTER OCH FÖRBJUDER RASISTISKA PARTIER – DET HAR GÅTT ALLDELES FÖR LÅNGT NU!!!

 45. Christin10 skriver:

  Cirka 30 skolor har blivit hotade efter massakern i Trollhättan.
  Sådana här händelser påverkar barns framtid.
  Skolan ska vara en trygg plats att gå till. Skolan ska inte vara en plats som förknippas med dödsångest som den tyvärr idag gör.
  Sådana här massaker påverkar barns inlärning.
  Barnen i Sverige är idag rädda för att gå till skolan.
  Rädsla påverkar inlärningsförmågan.
  Sådana här massaker påverkar även föräldrar, anhöriga till barn som går i
  skolor.
  Detta som inträffat om som kan inträffa igen är ett samhällsproblem.
  Hur kan man jämföra detta med mordet som inträffade i Ikea?
  En flyktingboende gjorde det hemska att mörda två oskyldiga men det som inträffade var en tillfällighet så som mordet på Lisa Holm.
  Hotelserna i skolorna är det nazistgrupper som ligger bakom. Det handlar om flera personer som har hotat med att göra fler attacker i
  skolor.
  Detta är ett stort samhällsproblem.

 46. Itrim blogg 2015 skriver:

  WORD! Tack för din ilska.

 47. Kim skriver:

  Fast att ett sådant brott sker har ju att göra med att det är något fel på integrationen. Det tar tid att lära sig av varandra, och att lära sig leva med varandra. Ibland tar det generationer. Därför är det jättefarligt det som händer nu med massinvandringen. Fler sådana brott kommer att begås 🙁

 48. Kim skriver:

  Och jag köper inte Sveriges uttalande att de inte har något val. Andra länder har många val. Att låta nyanlända bo i tält och bunkrar kommer ju inte hjälpa integrationen. Har man inte möjlighet att ta emot fler borde man stå för det.

 49. Anonym skriver:

  Nej det är helt två skilda saker, det absolut inte med det att göra!!
  Sikta rätt! – Det har med rasistsajter som Flashback som tillåter gränslöst med hets och hat gentemot invandrare utan att sätta gränser, och att man tillåter rasistpartrier som SD och lägg därtill inhuman högerpolitik som förändrat vårt samhälle! Allt detta sammantaget har gjort att många går för långt, låter sig hjärntvättas och avhumanisera medmänniskor! Ibland undrar man om inte väldigt många borde omyndigförklaras med tanke på deras agerande! Helt klart är att även vuxna behöver gränser! Sikta rätt – sikta mot rasismen som man tillåter växa!

 50. Anonym skriver:

  Hur då menar du? Vad exakt syftar du på?! Hat två fel någonsin blivit ett rätt?! Varför sätter du två onda ting mot varandra?! På vilket sätt skulle det lösa något?! Iaf i Sverige är extremhögern och rasismen mer utbredd och har gjort betydligt större skada än några då extremister bland invandrare. Men det sistnämnda är ej heller bra. Men nu diskuteras rasismen och specifikt detta fruktansvärda dåd här! Lär dig hålla dig till saken. Så kanske. Man kan lösa saker också, annars blir det bara kaos.

 51. Anonym skriver:

  Det har skett betydligt fler fruktansvärda dåd gentemot invandrare med rasistiskt motiv, den senaste tiden.

 52. Nisse skriver:

  ”Tissel skriver:
  23 oktober 2015 kl. 19:55

  Hej Ewa! Det är visst mer ok att du som vit blir utsatt om än inte bra.”

  Bedrövligt att det finns människor som tycker det är mer ok att vita människor blir utsatta. Det finns ett bra ord för detta unkna synsätt och det är ”rasism”. Sen tycker jag Tissel kan försöka få in det i dom mänskliga rättigheterna att det är mer ok att vita människor utsätts. Nej Tissel får nog läsa på lite vad gäller mänskliga rättigheter så hon inte kommer dragandes med ännu mer rasistisk smörja i fortsättningen. Ingen människa får kränkas överhuvudtaget, det är en absolut grundbult i dom mänskliga rättigheterna.

 53. Nisse skriver:

  Sen finns det en hel del pellejönsar här som uppenbarligen tycker det är ok att det kommer hit en hel del människor till Sverige som inte respekterar våra lagar vår yttrandefrihet vår demokrat våra mänskliga rättigheter och människovärdet utan istället rånar våldtar och misshandlar i en omfattning som knappas vanliga Svenskar gör. Om ni istället tar och tar reda på all skit dessa människor hittar på i Sverige så kunde ni få en annan bild till varför rasismen ökar i Sverige. För bara för att ni själva är naiva och går runt och blundar så behöver ju inte alla andra göra det. Det finns faktisk dom som vill ta ansvar för landet!!!

 54. Mia skriver:

  Med risk att sticka ut och bli påhoppad, jag tycker både mordoffren och förövaren är offer i detta. Vad gör att en 21 (!!) åring väljer att utföra ett sådant fasansfullt dåd? Var har samhället misslyckats? Nej ni, tänk efter lite innan ni uttalar er. Det som förvånar och gör mig ledsen mitt i allt detta är att det hat och förakt och ordförvrängandet som folk sysslar med. Högutbildade människor som beter sig som småbarn och svär och beter sig. Det är DJUPT tragiskt och för att förhindra att det händer igen måste vi vuxna ta ansvar. Att se individer, gå in när det börjar gå fel, stå för kärlek och stöd men också förmedla rätt och fel!

  • Johanna skriver:

   Håller med Dig Mia. Något har ju gått väldigt fel i ett samhälle då unga människor utför sådana hemska brott.

 55. Joe skriver:

  Så om en mörk person säger glåpord, kränker en vit person är inte det rasism? ALLA människor är lika värda. Konstigt tänk Elaine att rasism endast är åt ett håll.

  • N.. skriver:

   Och du tror på allvar att det är lika vanligt eller vanligare att vita blir utsatta för hatbrott pgr av rasism?!! Vilka är i majoritet i Sverige? Det har varit väldigt mycket attacker mot de med invandrarbakgrund på sista tiden!!
   Sluta förneka faktum!!
   Och om det skulle vara så, och när det är så att någon vit blir utsatt för rasistiska brott, skulle det självklart vara lika illa, Om det var så alltså, och även om vita var i minoritet.
   Problemet är att ni rasister här inte verkar tycka det är illa alls, när någon människa med invandrarbakgrund blir utsatt för brott och även blir mördad?!
   Inte med en enda rad har ni beklagat det som har hänt offrena eller någon annan gång de med invandrarbakgrund utsatts för hatbrott!!!
   Ändå manar ni till att man borde tycka det är så illa när någon vit blir utsatt, vilket jag själv självklart tycker är lika illa, men ni själva tycker ju inte det!!! Ni ser bara ett offer och det är vita de andra tycks ni inte bry er om! Det visar erat oempatiska respektlösa spammande här, om inte annat!! Jag hade tyckt det hade varit lika illa om det varit vita som blivit mördade eller utsatta för brott! Där skiljer vi oss åt markant. För jag gör inte skillnad på människor utifrån ursprung och utseende!! Det är bara otroligt vidrigt att ni ens skriver här!!!

   • Joe skriver:

    Hur vet Du att jag är rasist på rak arm bara sådär? För det är jag verkligen inte. Är själv invandrare. Det som hände var hemskt, all våld är hemskt. Det jag diskuterar var Elaines sätt att framställa detta inlägg. Enligt min mening får hon det att låta att rasism bara är när mörka personer blir diskriminerande. Var inte så arg och döm inte människor du inte känner.

 56. Johanna skriver:

  Gillar inte heller när Elaine skriver ” Den stackars vita mördaren”. Han är en mördare, det som har hänt är fasansfullt. Men att skriva så låter faktiskt rasistiskt i mina öron. Igår kunde vi läsa om fyra afrikanska gatubarn som våldtog en kvinna i Stockholm. En kvinna som var ledsen och som dem tröstade för att sedan våldta. Hade jag då skrivit på min blogg (om jag nu hade en) fyra svarata gatubarn våldtog en kvinna. Det är inte synd om dem svarta våldtäcksmännen? Håll käften! Hur hade det klingat? Förstår Du vad jag menar?

 57. N.. skriver:

  Ni rasister som spammar även denna tråd med samma jävla skit som ni gör varenda jävla dag- Ni saknar all form av respekt för dessa offer och förmåga till empati! I er fantsivärld är det bara ljusa svenskfödda som kan vara offer, aldrig någon med invandrarbakgrund! Ni ständigt förnekar faktum och hur verkligheten faktiskt ser ut!! Att ni har mage att sitta här och pumpa ut er skit som ni gör annars 24h/ dygnet ändå, om hur hemska invandrare är, ni gör att man skäms för att vara människa!!! Bara för att det finns idioter bland invandrare och kan finnas extremister rättfärdigar ju knappast högerextrema och deras fruktansvärda mord!!!!!! Men ni är tydligen för galna för att inte förstå det mest fundamental att inte försvara det onda med något annat ont! Så galet och korkat!! Vill ni diskutera integration och invandring borde ni kunna hitta någon vettigare ställe att diskutera detta, så fruktansvärt malplacerat och respektlöst att ta detta här!!! SKÄMS PÅ ER!!!!

  • Johanna skriver:

   Fast man har väl rätt att diskutera? Vi lever i en demokrati? Just det här att man kallas rasist så fort man tycker att något är fel på integrationen har bidragit till segregationen, frustation och stora problem i vårt samhälle. Fast om Du mår bättre så är jag väl rasist då, eller vänta kan man vara rasist om man inte är svensk?

 58. N.. skriver:

  Omg snacka om idioti!” Har rätt att diskutera aah”! Nämen åhhh Ska vi diskutera bilar här kanske, det är väl rätt ställe?! Alltså du ser inte hur jävla malplacerat och korkat att du smutsar ned med ditt jävla off topic dynga här!! Finns ju för fan miljontals ställen på nätet att diskutera ditt hat gentemot invandrare, så jävla respektlös och psykopatiskt att spamma ned din skit här!! Och du har uppenbarligen stora problem med gränser, skillnad på yttrandefrihet och övergrepp/ mobbing! Och ja man kan vara rasist även om man inte är svensk, fråga tyskarna tex! Idioti!

 59. Ewa skriver:

  @tissel Är Du på riktigt eller på låtsats? Nej, det var inte OK någonstans att jag blev utsatt, lika illa om jag blir hotad som att någon annan med annan hudton blir det. Det Du skriver är en mycket farlig väg att gå, undra på att samhället ser ut som det gör nu! Ännu en gång, det är inte OK att jag blir hotad eller utsatt punkt punkt Utropstecken. Nästa gång måste mina närmaste försvara mig, vad händer då?!

 60. Bintan skriver:

  Gud vad skönt att det finns sånna som dig. Nu fick jag lite hopp om mänskligheten tillbaka.

 61. Anita skriver:

  Bra skrivet Elaine!

 62. Aphora skriver:

  Håll käften din inavlade negerapa. Det ska bli ett sant nöje att snitta upp dig, hälla på tändvätska, sätta eld och se dig brinna som den smutsiga aphoran du är.

 63. David skriver:

  Signatur Aphora visar brist på värdighet. En gång i tiden hade vi kvinnofrid i det här landet. Den borde väl även gälla lättkränkta kvinnor från Afrika? Är det ett typiskt svenskt beteende att tvinga sig på kvinnor taharush game. Att möta en främmande människa och försöka slå ner honom med en smäll. Ingen science fiktion. Min pappa drabbades. Knock out game. Det är tydligt att polisen inte rår på de unga kriminella i utsatta områden. De klarar inte ens av att hålla Sthlm innerstad trygg längre. Jag anser personligen att jag som ostraffad ska ha rätt att freda mitt liv.Som ostraffad borde man ha rätt att bära pistol. Möter jag ligister som vill råna mig, så ska jag naturligtvis ha rätt att freda min familj, min egendom och min person. Du ska utrota det onda ur folket säger Bibeln. Jag tror att svensken kommer skaffa illegala vapen rätt snart. Man vill inte bli förnedringsrånad eller värre.

Lämna en kommentar